I tider då actionspelen mer och mer liknar äventyrsspel känns det uppfriskande med ett spel som Painkiller: Overdose. Det tar ett steg tillbaka i utvecklingen och bjuder på ren och rak action utan några krångligheter.

Här spelar storyn ingen roll, i stället gäller det fokusera på avtryckarfingret och så snabbt som möjligt avfärda de horder av fiender som kastas emot dig. Hjärndött javisst, men ibland är det skönt att helt koppla bort hjärnan när man spelar.

Painkiller: Overdose började som ett gratis tillägg till originalspelet Painkiller, men växte så pass mycket under utvecklingen att det nu lanseras som ett helt fristående spel.

Det mesta är sämre
Jämfört med originalspelet och det första tilläggspaketet är det mesta i Painkiller: Overdose aning sämre. Vapnen är visserligen nya, men håller inte alls samma klass som de tidigare, bandesignen känns ogenomtänkt och är bitvis rent usel, och de gigantiska bossarna från de tidigare spelen är som bortblåsta.

Det enda som håller samma höga klass som tidigare är fienderna. De är bitvis svårbesegrade och du känner dig motiverad att spela lite till för att se vilket slags monster som döljer sig bakom nästa hörn.

Trots att det mesta blivit sämre är Painkiller: Overdose inte något dåligt spel. Gillade du de tidigare spelen i serien kommer du ha behållning av spelet, bara du inte har för höga förväntningar.

Plus: Ren och rak action med varierade fiender.
Minus: Trista vapen och dålig bandesign.
Betyg:  (6 av 10)

Läs mer
Alla PC för Allas tester.

Fakta

Kategori: Action.
Utvecklare: Mindware.
Utgivare/kontakt: Jowood, Atari Nordic, 08-564 737 00. www.atari.com
Systemkrav: Windows XP/Vista, Pentium IV 1,5 GHz, 512 MB ram, 3d-kort med 64 MB ram.
3d-stöd: Ja, 3d-kort krävs.
Flerspelarläge: Ja.
Språk: Engelska.
Åldersrekommendation: 18 år.
Cirkapris: 280 kronor. Klicka här för bästa pris just nu.
Läs mer: www.painkillergame.com
OBS! Innehåller våld.