Intresset för de små bärbara minidatorerna bara ökar, och nu är det inte bara Asus Eee PC, MSI Wind eller Acer Aspire One som slåss om användarnas gunst. I Augusti ryktas det om att Dell kommer att lansera sin portabla minidator. Det kommer mer eller mindre att vara en krympt mini Inspiron, som kommer att gå under namnet Dell E.

Dell E kommer att arbeta kring en 1,6 gigahertz Intel Atom-processor med en 8,9-tums skärm. Minnet och lagringsutrymmet kommer att variera beroende på modell, där den enklaste modellen kommer att ha 512 megabyte minne och fyra gigabyte lagringsutrymme, och den mest avancerade modellen kommer att ha en gigabyte minne och tolv gigabyte lagringsutrymme. De kraftfullaste modellerna kommer även att ha inbyggd webbkamera. Det talas även om att användaren kommer att kunna välja huruvida operativsystemet ska vara Linux eller Windows XP.

Svenskt pris är inte känt, men enligt ryktena kommer Dell E att ha ett konsumentpris på 299 dollar, vilket borde hamna på ett svenskt pris runt 3 000 kronor.

Källa: Hexus.net

Läs mer
Alla artiklar om datorer.
PC för Allas tester av datorer.