Från Stjärnornas krig, via Indiana Jones, till den läderklädda hjälten Batman i ett härjat Gotham City. Nåja, vi har sett det förut; episka hjältar i fyrkantigt legoformat. Men även om det mest är same same så är det fortfarande ett genialiskt koncept.

Traveller’s Tales senaste kreation är uppdelad i tre huvudepisoder om fem banor, och precis som i föregångarna är de fullmatade med action, kluriga pussel och prylar du ska samla på. Varje episod slutar dessutom med en fajt mot en av de välkända superskurkarna The Riddler, The Joker och The Penguin. Vinst belönas med en omvänd spelvariant där du kan ta dig igenom spelet på skurkarnas sida.

Och faktiskt, surrealistiska Gotham city är en ovanligt lyckad miljö för ett legoäventyr. Kontrasten mellan det mörka och det knasigt legoaktiga är klockren och den sammanlagda känslan rymmer en hel del skön humor.

Tokcharmigt
Tyvärr tar det ett tag innan spelet griper tag på riktigt, och den tröstlösa tangentbordsstyrningen ökar risken för nederlag innan du har kommit tillräckligt långt. Dryga missar i spelets artificiella intelligens och ett stundtals rörigt tvåspelarläge drar också ned på humöret. Men tempot är högre än i Indy-föregångaren, och actiondelen är det definitivt inget fel på. Särskilt fartfyllda är bilbanorna där du får chansen att röja loss med den coola Batmobilen.

Den största förändringen är dock alla dräkter som Batman och Robin kan låsa upp, och som ger dem nya förmågor när de behövs som mest.

I övrigt har vi sett det mesta förut. Nästa legospel måste nog bjuda på fler nyheter för att gå hem, men du som gillade föregångarna lär gilla Batman också. Spelet har sina irritationsmoment men är tokcharmigt och sitter överlag som en av de snyggare smäckarna i legolådan.

Plus: Fullmatat, charmigt och skönt skruvat.
Minus: Taskig styrning och störiga ai-missar.
Betyg:  (8 av 10)

Fler legospel:
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Läs mer: Alla artiklar om datorspel och tv-spel
Läs mer: Alla PC för Allas tester

Fakta

Kategori: Äventyr/action.
Utvecklare: Traveller’s tales.
Utgivare: Warner bros interactive entertainment.
Kontakt: Bite Communications, 08-402 01 06, www.bitepr.se
Systemkrav: Windows XP/Vista, Pentium III 1,5 GHz, 256 MB ram (512 MB ram för Vista), 3d-kort.
Åldersrekommendation: Från 7 år.
PC för Alla rekommenderar: Från 7 år.
Språk: Engelska.
Cirkapris: 280 kronor. Klicka här för bästa pris just nu.
Läs mer: www.ttgames.com