Nedan är en lista över de senaste årens mest spännande formgivningsidéer för bärbara datorer. Alla är ännu bara koncept, och blir kanske inte mer än så. Vad tror du? Ta en titt och berätta om du tycker att någon av dem har en framtid, nu när netbook-datorerna har slagit igenom.

Mactab
Mactab skulle kunna bli ett komplement till Western Digitals externa hårddisk My Book (som fick bäst i test i PC för Alla 6/2007). Det otroligt tunna, trådlösa tangentbordet används som ett skyddande lock till skärmen vid transport. Det hålls på plats med magneter och jack.
www.tayasui.com/Other.html

Vaio Zoom
Vaio Zoom har en holografisk glasskärm som blir genomskinlig och ett tangentbord som blir ogenomskinligt när det är avstängt. När du slår på den har du en holografisk pekskärm att leka med. Till och med tangentbordsknapparna är holografiska.
www.yankodesign.com/2007/09/18/futuristic-vaio-zoom/

Descom
Här har vi en bärbar dator som kan placeras i, ja rent av bli en del av ditt skrivbord vid behov. En möbel lika mycket som det är en dator.
www.yankodesign.com/2008/03/12/desktoplaptop-desk-for-giant-freaks/

Ecological
Begreppet ekologisk bärbar betyder att datorn använder bränslecellsbatterier med naturgas och andra miljövänliga bränslen. Den utnyttjar ekologisk teknik, bland annat via organiska lysdioder. Haken är att den skulle bli dyr att tillverka. Den fick en Red Dot Award-nominering för bästa konceptdesign 2006.
laptoping.com/lg-e-book-fuel-oled.html

Compenion
Compenion, designad av Felix Schmidberger, är ett koncept som består av två glidande oled-skärmar, varav en kan användas som tangentbord när så behövs.
www.oobject.com/best-concept-laptops/compenion-laptop-for-2015/1301/

Samsung Amoled
Amoled har en "unik” design. Det går enligt beskrivning ut på att den är tunn och elegant och har ett tangentbord som reagerar bara du nuddar vi det, men som saknar så kallad tactile feedback. Det vill säga, du känner inte ens att du nuddar det.
www.sizlopedia.com/2008/05/19/samsung-amoled-concept-notebook/

Traveller
Traveller är tänkt för turister. Det handlar om ett gps-navigationssystem för fotgängare, försedd med ett internt minne för att spara bilder och data. Den har inbyggda geotaggningsfunktioner så att du alltid vet var du tog dina bilder. Trevlig design, och troligen ett hett byte för väskryckare. Design: Nikita Golovlel.
www.coroflot.com/public/individual_set.asp?from_url=true&sort_by=1&set_id=83619&individual_id=144654

Canvas
Canvas (som i det här fallet betyder målarduk) är tänkt som en proffsdator som påstås kunna öka produktiviteten för tecknare och formgivare. Den består av en mycket tunn touch-skärm och har särskilda finesser i det breda tangentbordet. Design: Kyle Cherry.
www.dodevice.com/canvas-laptop-concept-designed-by-kyle-cherry/

MacBook 0801
MacBook 0801 från Isamu Sanada är mest en svart version av MacBook Air. Men den har också ett ultratunt tangentbord och en mycket elegant design.
www.apple-style.com/laborator/pict_08macbook_080114.html

Canova Dual Screen
Canova Dual Screen har två pekskärmar och kan förstås användas den som en vanlig dator, men du kan också läsa den på samma sätt som du läser en papperstidning. Frågan är hur smidig, och framför allt, hur lätt den skulle bli.
www.tendancehightech.com/blog/en/index.php?2007/01/31/54-canova-dual-screen-laptop

Källa: Sweet Cool Pics.