Här, utanför Kanarieöarna, har vad som påstås kunna vara den legendariska staden Atlantis hittats.

Myten om den försvunna ön och riket Atlantis säger att den ska ha försvunnit för cirka 12 000 år sedan. Filosofen Platon beskrev Atlantis som en utopi, ett grönskande och rikt samhälle där alla levde lyckliga. Men enligt myten inträffade en naturkatastrof när invånarna blev giriga och ville utvidga sitt rike. Ön sjönk på ett dygn.

Nu kan staden ha återfunnits. En bild av ett stort rektangulärt område på havets botten har fått oceanografer och geofysiker att förundras, rapporterar brittiska The sun. Flygingenjören Bernie Bamford var den som fick syn på det som kan vara den försvunna staden när han testade Google Ocean. Området hittades väster om Kanarieöarna ute i Atlanten.

– Fascinerande! Det här är en av de platserna där man antagit att Atlantis skulle ha legat. Det här behöver man titta närmare på, säger Dr Charles Orser vid New York State University.

Bernie Ramford tror inte att de raka linjerna på bilden är ett naturfenomen.
– Den måste vara gjord av människor, säger han till The Sun.


 Antlatis? Är detta avtryck på botten av Atlanten gjort av människor?.


Google Ocean är en tjänst i nya Google Earth där du kan utforska världshaven med hjälp av 3d-modeller av havsbotten och undervattensfoton. Det går att granska havsbottnarnas topografi, söka efter speciella platser och leta sig fram under vattnet, ungefär på samma sätt som i Google Earth.

Vill du istället leka vrakletare finns till exempel massor av skeppsvrak utmärkta. Google har inte själva gått ut med någon marknadsföring om dessa vrakmodeller, enligt Ny teknik, utan de har hittats och rapporterats om av bloggare. Så det kan alltså finnas flera okända vrak där ute...