Under det årliga mötet för Microsofts aktieägare som hölls under gårdagen passade Steve Ballmer på att tala om säljsiffrorna för Windows 7. Enligt Steve Ballmer säljer Windows 7 nu dubbelt så snabbt som något av Microsofts tidigare operativsystem.

Samtidigt spelade Steve Ballmer ned betydelsen av Apples senaste framgångar. Framför allt är det den yngre generationen som väljer att byta till Mac framför Windows, menar han.

- Apple har endast ökat några tiondelar av en procent. De yngre köparna kommer att växa upp och lämna Mac till förmån för Windows, uppgav Steve Ballmer under gårdagens konferens.

Analysföretaget NPD Group rapporterade tidigare denna månad att försäljningen av Windows 7 under den första veckan var 234 procent högre jämfört med när Windows Vista släpptes.

Apples försäljning det senaste året har ökat med 6,8 procent vilket gör att företaget nu har 8,8 procent av den amerikanska marknaden. Det placerar Apple på fjärdeplatsen över de största datortillverkarna i USA efter Dell, HP och Acer.

IDG News