Facebooks utvecklare har tillbringat de senaste två månaderna med att utveckla nya verktyg som ska förbättra tjänsten. Under en presskonferens i går visade företaget upp vilka verktyg som kommer att släppas inom kort.

Ett av de nya verktygen heter Download Your Information, vilket ger användaren möjligheten att ladda ned all information som användaren själv delat med sig av, såsom bilder, länkar och statusuppdateringar.

Verktyget Dashboard ska göra det möjligt att kontrolla vilka applikationer användarna har använt. Det ska även bli enklare att radera applikationer och mäta när de användes senast.

En av de största nyheterna enligt Facebook är möjligheten att skriva statusuppdateringar som endast ett fåtal utvalda vänner kan se. Det gör det möjligt att exempelvis skriva statusuppdateringar som inte kan ses av chefen eller någon annan person som kan ta illa upp.

En liknande funktion finns idag, men enligt Facebooks vd, Mark Zuckerberg, är det väldigt få som har använt funktionen som gör det möjligt att skapa användargrupper. Enligt Mark Zuckerberg har endast fem procent av Facebookanvändarna utnyttjat gruppfunktionen.

Den nya funktionen, Facebook Groups, ska enligt Mark Zuckerberg göra det enklare att begränsa vilka som kan se vissa statusuppdateringar. Användare ska bland annat kunna skapa gemensamma grupper som kan redigeras av alla som är med i den aktuella gruppen.

Dessutom kommer chattfunktionen i Facebook att förbättras och kommer att få stöd för fler än två personer samtidigt.

De nya funktionerna kommer att kopplas på successivt med start från onsdag nästa vecka.

IDG News