SÅ FÅR DU MER KRAFT I CHATTEN
För att börja chatta med en person dubbelklickar du på namnet i kontaktlistan. Nu öppnas ett nytt fönster – och det är bara att sätta igång och skriva.


Pratglad. Med chattfunktionen i Messenger kan du både skriva och prata.

Du kan liva upp din text med olika tecknade figurer, så kallade uttryckssymboler (A) och du kan påkalla din kontakts uppmärksamhet med en vibb (B) som får chattfönstret att vibrera.

För att samtala med fler än två personer klickar du på Bjud in (C).Om ni inte nöjer er med textkommunikation kan du klicka på pilen vid Videosamtal (D). Här är det möjligt att starta ett röstsamtal via mikrofon/hörlurar eller en videochatt.

Väljer du alternativet Videomeddelande kan du spela in ett meddelande med webbkameran och skicka och för att skicka röstmeddelande klickar du på knappen (E) eller trycker ned F2-tangenten.

DELA FILER OCH VISA BILDER
Du kan använda dig av Messengers chattfunktion för att dela på dokument och bilder. Det här gör du genom att klicka på knappen Dela (F på bilden ovan) Väljer du Filer på datorn kan du skicka över en valfri fil som mottagaren kan spara på sin hårddisk medan Bild från Bing och Webbsida från Bing låter dig visa resultatet från en webbsökning för din chattkamrat.

För att titta på bilder tillsammans väljer du Foton från datorn eller Foton från onlinealbum. De bilder du öppnar visas för er båda, och om du ­bläddrar mellan bilderna ändras visningen på båda skärmarna. Om mottagaren vill spara bilden på sin egen hårddisk är det bara att högerklicka.


Bildad. Det är enkelt att visa bilder i Messenger.