Laserskrivarna har tagit stora kliv framåt och de bästa modellerna ger nu riktigt bra färgutskrifter. För dig som vill skriva ut foton i toppkvalitet är det dock fortfarande bläckstråletekniken som gäller, och här finns det massor med modeller som passar utmärkt för både hemanvändare och mindre företag. En bläckstrålemodell ger också mer funktioner för pengarna även om den i regel är dyrare i drift i långa loppet. För dig som ska köpa en ny bläckskrivare kan det vara läge att satsa på en ­multifunktionsmodell, vilket vi ska testa här.

Små och billiga
Många multiskrivare är inte mycket större än en ordinär skrivare. Förutom den ­vanliga skrivardelen har en multifunktionsskrivare även en inbyggd bildläsare, och det gör att den både kan läsa in bilder och fungera som kopieringsmaskin. Vissa modeller har också en fax – något som i och för sig känns ganska föråldrat men som ändå kan vara bra att ha i bland för många användare.

För att ta reda på vilken ”bläckmulti” som är bäst just nu har vi kastat oss över fem modeller från tillverkarna Brother, Canon, Epson, HP och Lexmark.

Alla skrivare kostar under 3 000 kronor och fungerar i ett trådlöst nätverk. Maskinerna riktar sig i första hand mot hemmanvändare och mindre företag och har med andra ord ett relativt brett användningsområde.l


Sida 1 / 3

Innehållsförteckning