Att Facebook analyserar och registrerar hur vi använder tjänsten är känt sedan länge. Företaget lever på att samla in så mycket information som möjligt för att sedan kunna sälja in riktade annonser som är så relevanta som möjligt.

Nu har ett litet utvecklingsföretag råkat hitta ett skript som körs i webbläsaren som avslöjar vilka av dina vänner som du följer mest, eller rättare sagt, vilka vänner som Facebook tror att du är mest intresserad av och rankar som viktigast för dig.

På teknikbloggen Thekeesh finns nu ett litet skript som du enkelt kan köra för att se listan. Dra bara bilden på sajten Thekeesh till bokmärkesraden på din webbläsare (fler instruktioner finns på sajten). Gå till Facebook (var inloggad) och klicka på bokmärket, så kommer du att få se en kronologisk lista över de personer som Facebook tror du är mest intresserad av.

Listan ser ut så här:

facebook stalker

För att skriptet ska fungera så krävs det att du har stängt av säker surfning i dina kontoinställningar på Facebook. Skriptet ska fungera i Chrome, Firefox och Safari.

Mer information om hur du gör hittar du via länken nedan.