Skärmar som klarar av att visa 3d är knappast något nytt, men då vi hittills aldrig testat någon som vi tycker gör ett riktigt bra jobb är det dags att göra ett nytt stickprov och se om tekniken blivit bättre.

Viewsonic V3D245 är 23,6 tums tn-skärm med hd-upplösning och som kan hantera för Nvidia 3d Vision, den fortfarande mest spridda 3d-lösningen. Du får med ett par glasögon som sitter bekvämt.

Till det yttre är det väldigt mycket blank plast och fingeravtrycksvänliga ytor, men håller du händerna borta är den trevlig att skåda, med halvtunn konstruktion och en kul, triangelformad fot. Foten är ovanligt lätt att montera. Skärmen är vridas, men går inte att justera i höjdled. Baktill finns dock möjlighet till att montera på vesa-fäste.

Viewsonic V3d245
Som spelskärm klarar sig Viewsonic V3D245 bra, med starka färger och pålitlig 3d-synkning.

Begripliga menyer
Bildkvaliteten för 2d är klart godkänd. Det är en tn-panel, vilket innebär att det blir problem i snäva betraktiningsvinklar, men sitter du rätt placerad framför skärmen är den visuella upplevelsen utmärkt. Viewsonic uppger 20 000 000:1 i ”dynamisk kontrast”, vad det nu innebär, och 1000:1 i verklig kontrast. Sådana siffror är rätt irrelevanta, men vi kan konstatera att både mörka och ljusa toner ser bra ut och visar detaljer.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning