Vill du ha en extra skärm till datorn, men har slut på skärmutgångar? Eller vill du ha två extra skärmar? Varför inte tre? Eller sex? Med His MVS, eller Multi-View+Sound kan du få hur många du vill. Förutsatt att du har usb-portar så det räcker.

MVS är en liten dosa stor som ett cigarettpaket. I ena änden sitter en usb 3-port och i andra en hdmi-port. Inne i dosan hitter vi en displaylink-mottagare. Displaylink är en teknik som gör att du kan skicka videosignaler via usb. En drivrutin i datorn skapar "virtuella" skärmar och strömmar video till externa displaylink-enheter. Dessa kan vara anslutna med usb, wifi eller till och med trådlöst.

HIS MVS

Full hd eller mer
I det här fallet används som sagt usb 3. Det gör att bandbredden blir mycket hög och att du därför kan skicka video med hög upplösning och låg komprimering, vilket innebär hög bildkvalitet och snabb responstid. Inte lika snabb som med direktkoppling till en skärm, så är du en riktig gamer kan det bli problem.

Det går bra att använda His MVS även på usb 2, och du får då ut en hyfsad 1080p hd-bild, även om vissa saker som filmer där det händer mycket på skärmen kan leda till korta hack i filmen och kompressionsartefakter.

Har du usb 3 så är det givetvis där dosan ska anslutas. Då kan du få upp till 2048x1152 punkters upplösning med utmärkt kvalitet. Vill du koppla upp en till skärm köper du helt enkelt en till dosa, och den dyker upp i samma gränssnitt i datorn utan vidare installation.

Tänk på prestanda
De flesta datorer har inte så många usb 3-portar, på en bärbar pc oftast en eller två. En usb 3-port är dock tio gånger så snabb som usb 2, så med en usb-hubb kan du hänga på flera stycken dosor och få utmärkt kvalitet på ett par, tre skärmar på en och samma av datorns utgångar.

Det displaylink-program som används tillåter upp till sex externa skärmar samtidigt. Tänk bara på att varje skärm tar upp lite processorkraft (och grafikkortsresurser om du kört spel i 3d) och minne, så ju mer du vill ansluta desto snabbare dator behöver du.

His har angett ganska låga prestandakrav, men det är satt för en dosa och en skärm. Ska du utnyttja systemet till max rekommenderar vi en färsk fyrkärnig processor och fyra eller helst sex gigabyte mnne.

His Multi-View+Sound
Tillverkare: His, www.hisdigital.com
Produkttyp: Adapter.
Anslutningar: Usb 3, hdmi.
Systemkrav: 1,2 GHz-processor, 512 MB ram, 30 MB ledig hårddisk, 1 ledig usb-port (helst usb 3), bildskärm på 800 x 600 bildpunkter eller högre.
Storlek: 6 x 8,4 x 1,9 cm.
Vikt: 45 g.
Garanti: 2 år.
Cirkapris: 900 kronor.

Plus: Lätt att installera. Hög bildkvalitet via usb 3.
Minus: Måttlig kvalitet över usb 2. Något dyr.
Betyg: (8 av 10)