Microsoft meddelade i går att företaget har släppt en första testversion av Office 15 till utvalda utvecklare. Den första betaversionen som kan laddas ned av allmänheten släpps enligt företaget någon gång i sommar.

Proceduren är densamma som när Office 2010 släpptes som testversion i mitten av 2009.

Microsoft har inte släppt några närmare detaljer kring vilka nyheter den kommande programsviten kommer att bjuda på. Än så länge går den under kodnamnet Office 15, men det slutgiltiga namnet är ännu inte spikat.

– Jag kan inte dela med mig mycket information om Office 15, men jag kan säga att det kommer att bli den mest ambitiösa utvecklingen av Microsoft Office hittills, säger Microsofts chef för Office, P.J. Hough, i ett blogginlägg.

Han avslöjade dock att det inte bara är Office 15 som kommer att uppdateras, även alla tjänster runt omkring kommer att få ett ansiktslyft vid samma tidpunkt.

– I och med Office 15 kommer vi för första gången att uppdatera våra molntjänster och mobila produkter samtidigt som programsviten släpps, skriver P.J. Hough.

Enligt Microsoft kommer den första betaversionen av bli tillgänglig någon gång i sommar, men något datum har inte spikats. När Office 2010 släpptes i en första testversion tog det nästan ett år innan programsviten fanns i handeln i juni 2010.

Följer Microsoft samma utvecklingstakt betyder det att Office 15 kommer att släppas i december eller januari. Ungefär samma tidpunkt som Windows 8 uppskattas att släppas.

IDG News