Den tredje generationens Ipad har nu släppts och enligt de recensioner som gjorts hittills är det en välkommen uppgradering från föregående modell. Den stora frågan är hur bra nya Ipad egentligen är jämfört med tre av de bästa Androidplattorna som finns på marknaden.

PC World har hårdtestat nya Ipad mot Ipad 2, Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 och Samsung Galaxy Tab 10.1 (lte-versionen). Nya Toshiba Excite 10 LE är även med på vissa av testerna då den är så ny att den anlände til PC World under testets gång.

Samtliga av de testade Androidplattorna har en bildskärmsupplösning på 1 280 x 800 pixlar, vilket betyder att de alla har bättre upplösning än Ipad 2. Nya Ipad med sin Retinaskärm vinner dock vad gäller upplösning med 2 048 x 1 536 pixlar.

Ipad sätter ribban på bildskärmar

Retinaskärmen är den största nyheten på Apples nya Ipad. Enligt PC World erbjuder den nya bildskärmen en enastående bildåtergivning och bäst färgåtergivning bland de testade surfplattorna. Det är dock viktigt att påpeka att bilderna överförs normalt via Itunes, och det verkar enligt PC World som om Itunes optimerar bilderna vad gäller upplösning och färger innan de överförs till Ipad.

ipad android bildskärm

Inte helt oväntat fick nya Ipad betyget 5 poäng medan de konkurrerande Androidplattorna fick 4 poäng av 5.

Klart förbättrad kamera

Kameran på nya Ipad har förbättrats avsevärt jämfört med Ipad 2. Med tanke på hur dålig kameran var på Ipad 2 så säger det kanske inte så mycket. Enligt PC World är bilderna numera i alla fall ”användbara” och en välkommen förbättring. I de tester som utfördes tog Ipad tillsammans med Asus Eee Pad Transformer Prime hem priset för bästa bilder med 4 poäng av 5. Sämst var inte oväntat Ipad 2 som fick 2 poäng av 5.

ipad android kamera

Nya Ipad var dock snabbare på att ta bilder jämfört med Asus Eee Pad Transformer Prime som trots sin Tegra 3-processor tog lite väl god tid på sig att fokusera och ta en bild.