När Samsung förra året lanserade Galaxy Note fick den smarta telefonen mediokra recensioner från flera håll. Eftersom den var för liten för att vara en riktig surfplatta och för stor som en smartphone ansågs den av många vara något av en ful ankunge.

samsung galaxy note

Tack vare aggressiv marknadsföring, distribution och produktdesign lyckades Samsung trots det göra Galaxy Note till en succé.

– I motsats till vad användarna tyckte när den släpptes så har Samsung lyckats bättre än väntat med Galaxy Note, säger Neil Mawston på analysföretaget Strategy Analytics.

Geoff Blaber på analysföretaget CCS Insight instämmer.

– För en produkt som många trodde befann sig i ett ingenmansland mellan surfplatta och smartphone har Galaxy Note gjort fenomenalt bra ifrån sig, säger Geoff Blaber.

Galaxy Note lanserades i september förra året och har en Super Amoled-bildskärm på 5,3 tum med en upplösning på 1 280 x 800 pixlar. Den kan användas både som en smartphone och som ett ”smart anteckningsblock”, enligt Samsung. Med hjälp av en penna kan användarna skriva och rita direkt på skärmen.

– Bildskärmen på 5 tum är riktigt häftig om du inte något emot att hålla den mot ditt öra när du gör ett telefonsamtal, säger Roberta Cozza på analsyföretaget Gartner.

Det var tänkt att Galaxy Note skulle kunna uppgraderas till Android 4.0 under det första kvartalet, men det har blivit försenat till någon gång under det andra kvartalet. Samsung har även släppt en större version av telefonen som går under namnet Galaxy Note 10.1 vilken har en bildskärm på tio tum.

IDG News