Verisigns säkerhetscertifikat har sedan länge varit en symbol för säkra webbplatser som erbjuder kryptering vid bland annat betalningar. Nu uppger Symantec att Verisigns säkerhetscertifikat kommer att bytas ut mot ett nytt som heter Norton Secured.

norton secured

I maj 2010 köpte Symantec upp Verisign för 1,28 miljarder dollar (cirka 8,5 miljarder kronor). Företaget har sedan dess fortsatt att använda Versign säkerhetscertifikat då det är ett välkänt varumärke.

Nu är det slut på det och de webbplatser som är certifierade kommer inom kort att få ett nytt säkerhetscertifikat att sätta på sin webbplats. Symantec kommer i dag att göra ett formellt uttalande där företag lanserar det nya säkerhetscertifikatet Norton Secured.

Enligt Symantec spelar dessa säkerhetscertifikat en stor roll hos kunder som handlar på nätet. En undersökning som genomförts på Symantecs uppdrag visar att 94 procent av de tillfrågade kände sig tryggare när de såg säkerhetscertifikatet Norton Secured innan de skrev in sina kortuppgifter.

Övergången till det nya säkerhetscertifikatet påbörjades den 17 april och kommer att vara klart den 30 april. Totalt använder en halv miljard webbplatser i 170 länder säkerhetscertifikatet enligt Symantec.

IDG News