Vad är det första som möter dig när du börjar surfa? Är det kanske en meningslös reklamsida från din datortillverkare? I så fall är det läge att göra ett aktivt val. Google har en smidig startsida som heter Igoogle, och den har precis fått ett nytt utseende.

Fördelen med Igoogle är att du själv kan skräddarsy vad den ska innehålla. Du kan använda Google-tjänster som Gmail och Youtube – men också väderprognoser, lexikon, valutakonverterare med mer. Det går också att lägga in nyhetsflöden från stora sajter som SVT och Aftonbladet.

Den nya versionen av Igoogle ger dig stora möjligheter att bestämma utseende på startsidan, till exempel genom att lägga in en snygg bakgrundsbild.

Två liknande tjänster, för dig som föredrar Yahoos och Microsofts tjänster, heter My Yahoo och My MSN. Båda är på engelska.

För att byta startsida väljer du Verktyg, Internet-alternativ, Allmän om du kör Internet Explorer. (I Firefox använder du Firefox, Inställningar, Allmänt och i Chrome Verktyg, Inställningar, Grunderna.)

www.google.com/ig
my.yahoo.com
my.msn.se