Mest läst just nu

PC för Alla

Så snabbar du upp Windows 7
Så snabbar du upp Windows - den ultimata guiden

Meny

Artikelkommentarer

Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Guide: Så byggde de
sitt digitala drömhem

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-24 09:29

Varför inte bygga in allt utom högtalare i TV-chassit? Med trådlösa aktiva högtalare och surround-processorn inbyggd i TV'n skulle det bli minimalt med fjärrkontroller och kablar. Finns det någon sådan produkt?

Per_K

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-24 09:31

Nästan... Uppleva från Ikea hehe

Stenar

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-24 09:55

Du kan få det mesta in i en HTPC-dator.

Digital-TV
Spela in TV
DVD
Bluray
Internet
Play-kanaler (inklusive musiktjänster såsom Spotify)


Om man letar så finns det ljudkort med inbyggda förstärkare.

Det som man inte får i sådan lösning är växlingsfunktionaliteten, som en hemmabio receiver har för att byta mellan olika källor.

Då får man i också bara en fjärrkontroll.


Nackdelar med en sådan lösning.
HDTV-kanaler om man har ComHem... finns inget TV-kort som ComHem godkänner.
Många programvaror skall samverka och konfigureras och att få allt att arbeta tillsammans "sömnlöst" kan fresta på tålamodet.

Utöver detta så tillkommer ju saker som att, om man nu en bra HTPC dator så kanske man hellre vill ha sina filmer och TV-serier på en NAS istället för att behöva plocka fram en den fysiska skivan, och då sitter man ju där med problematiken hur man för man över sin film i DVD/Bluray till sin NAS? vilka program är lämpligast, vilka format skall man ha, hur fungerar textningen, osv, osv. Sedan så har man ju sådant som omslagsbilder, episodbilder, beskrivande text, osv, osv. Allt detta tar tid.
I många fall, så finns det inbyggda funktioner spelarprogramvaran för att "automatiskt" hämta sådan information ifrån Internet, men som med mycket annat som är automatiskt, så blir det inte inte alltid rätt och manuellt arbete måste till för att rätta, samt att oftast så får man allt på Engelska, vill man ha det på Svenska så får göra det mesta själv.


Om intresset och tiden finns, så får man en väldigt trevlig upplevelse när allt detta fungerar och man undrar ju över varför inte detta "konceptet" säljs av mediaindustrin... För det ger ju en massa mervärden. Att kunna bläddra sina TV-serier och läsa om avsnitten, att kunna söka reda på vilka avsnitt/filmer en viss skådespelare är med som man har i sitt arkiv, osv, osv.

Capital

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-25 09:30

"Nackdelar med en sådan lösning.
HDTV-kanaler om man har ComHem... finns inget TV-kort som ComHem godkänner."

Jag har löst det, det tog mååånga tv kort innan jag har fixat som jag vill ha

Anysee stödger DVB C T T2 med eller utan CI modul, stödger softcam samt CI+ fungerar med boxer marksänd ditigaltv, comhem digital tv inklusive HD samt canal digital kabel inklusive HD. Du införskaffar enbart den CA modul som operatören säljer, (säg att du ska ha det direkt i tv:n) samt deras kort.

Fungerar i Windows media center upp till win 7.0

http://anysee.com/eng/product/anyseeE7T2C.php

KriluKelin

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-25 11:51

Första gången jag ser någon som har fått till det med ComHems HD-utbud.

Problemet har ju som sagt varit CI+ stödet.

Capital

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-24 10:08

Vet inte om själva bildskärmen är de bästa stället att bygga in saker i. Problemet är väll mer att de blir mycket sladdar än att det är många enheter.

De smidigaste skulle nog vara att ha någon typ av modulärt system. Där man kan skjuta in kort för funktioner och moduler.

I praktiken skulle de ju vara som en PC, men en PC är ju lite opraktisk att montera. Men bärbara delar skulle vara ganska smidigt.

Skulle man kunna ploppa in DVD, BD läsare i slim format, en ny disk 2.5" format, och nätverk och andra funktioner som exempelvis expresscard.

Men de är ju svårt att komma undan från det. Vad de i praktiken är är ju fortfarande en PC. Med aktiva eller trådlösa högtalare kan man bygga systemet så redan idag.

Jag menar betänk...
Sorundprocessorn... finns ju i praktiken inte längre. Är inte mycket mer än en mjukvara. Det det i praktiken är i dag är en förstärkare, något känns hopplöst inaktuellt
HDTV boxen finns ju både som USB och PCI-E för att inte prata om ExpressCard format.
BD spelar är nu nästan standard i alla datorer idag.
WiFi finns med i princip alla datorer, och även USB och/eller T-base så man kan ansluta till ett modem eller nätverk.

I princip varenda lite större bärbar dator kan göra jobbet utmärkt. Barea frågan om att ha ett bra interface till det.

Sväde

Integrerad lösning efterfrågas

2012-06-24 13:01

Nej och hemmabioförstärkare är det sista vi behöver bygga in i eller integrera i TVn. Det fyller ingen funktion när ljud är ett utmärkt exempel på funktioner som fungerar bra att köra på egna enheter. Det är enklare att integrera förstärkare i högtalare om det är så. TV och multimedia är däremot utmärkt att bygga in i tvn och kör integrerat. Undantaget är Blu-ray och IPTV-boxar. Och av självklara skäl TV-spelskonsoler då. Dessutom behöver man en disk i TVn för att kunna använda timeshift och inspelningsfunktionerna, tyvärr är de också så nerlåsta att de är värdelösa. Ska man spela in behöver man göra det på PC för att vara praktisk. I staterna kan du visserligen kopiera programmen från din Tivo och ta med dig, men där är vi inte här. Istället används funktionerna inte alls. Bra DLNA-stöd (inbyggt) gör att det mer eller mindre räcker med en NAS (och lite mjukvara) för att spela upp Warez dock. Varför nu TVn bara ska vara bra till illegalt kopierade grejer.

Att ta det ännu längre och t ex erbjuda blu-ray via att bara koppla in en blu-rayläsare via USB går givetvis, inbyggt, men det blir knappast effektivt eller snyggt. De är fortfarande inga problemfria system har kort livstid och är bara att kasta i ån om de inte uppdaterar firmwaren pga hur kopieringsskydden fungerar nu för tiden. Det bästa just nu är att de erbjuder webbläsare för surf, DLNA, mediaspelarfunktion, inspelning och TV-mottagare som fungerar bra. Även om kraftfullare TV's har samma chip som fetare TV-boxar och Blu-rayspelare använder. Problemet är mjukvaran där. Det räcker nog för dom att implementera stöd för att kryptera av TV osv. Skulle gärna se att t ex Intels WiDi byggs in dock. Prylarna kan alltid stödja CEC och gå att styra från en fjärrkontroll.

Jag vill gärna se en TV som tar en grammofon också. Och ger bra ljud. Inbyggd RIAA? :)

Penti

Märkligt

2012-06-24 09:48

Att ni lyckas få det att låta som något speciellt med en liknande lösning. Själv har jag en Dir-645, en PC med 9TB disk i, som streamar film till en Boxee Box kopplad till Onkystärkare. Till det trådlösa nätverket kör jag 2st Iphone en 4S och en 3Gs, en Ipad och en Mac Book Pro. Funkar klockrent och inte speciellt svårt att sätta upp.

Mathias Larsson

Märkligt

2012-06-24 11:09

Trodde också att detta skulle vara en kul artikel med något nytt och någon ny lösning.
Känns fem år gammalt om jag ska vara ärlig.

Om du hetsar upp dig! Tänk en gång till innan du kommenterar.

Märkligt

2012-06-24 11:35

Inte var det något märkvärdigt precis. Är väl saker som finn i snart var mans bo.

Hur man får det att bli "knökigt" att få till det med nasen begriper jag inte. Nasen ska köras mot en Boxee Box för att få ut det bästa. Då spelar inte formatet på film någon roll, sväljer det mesta.

Schäfern - http://www.piratpartiet.se

Märkligt

2012-06-24 13:14

Boxee Box är ju rätt medelmåttig om man tänker på annat vilka format den klarar. Sega menyer och framför allt röriga om man inte är intresserade av allt online-material som den envisas med att blanda in.

Vista

Märkligt

2012-06-24 14:54

"Boxee Box är ju rätt medelmåttig om man tänker på annat vilka format den klarar!

??? Har aldrig sprungit på något den inte klarar att spela upp och hade det funnits något bättre hade jag haft den modellen med 100% säkerhet.

whatevér.....

Märkligt

2012-06-25 00:36

Om man tänker på annat ÄN vilka format den klarar av. Råkade skriva fel.

Vista

Märkligt

2012-06-24 11:46

Ja, jag blev mycket besviken. Hade förväntat mig mycket mera av artikeln. Det var MÅNGA år sedan jag körde med en liknande lösning. Hade iof. ingen Blue Ray-spelare eftersom den inte fanns då, sen hade jag en server och ingen NAS. Är inne på min 4:de HTPC och surround har funnits här hemma i 14-15 år.

Jazzy

Märkligt

2012-06-24 12:35

Håller med, Jag har haft surround i dryga 10 år och t.o.m. innan det kopplade jag datorn direkt in TV:n, några år senare (2003) började jag streama saker från datorn via XBMC istället...

Känns som att filmintresserade haft sådanna här lösningar i en herrans massa år, att då lyfta fram det som något "speciellt" är ju...konstigt.

Internetkrigare

Märkligt

2012-06-24 12:20

Håller med..
Lösningen är inte speciell på nåt sätt idag.

Jag har kört en liknade lösning bra länge, men kastade till sist ut dlink NAS:et mot en riktig server. (Tröttnade på att Dlink NAS:et var så långsamt.)

Kör ESXi med speglade 2 TB diskar.

På den ligger en filserver som är länkad mot en Boxee box via trådlöst.


Hade en blurayspelare i PS3:an innan Sony fick för sig att ha sönder den genom en firmware uppdatering.

Detta är ju inte speciellt på nåt sätt, utan mer en vanligt setup idag.

Cree

Märkligt

2012-06-24 19:52

Förstår inte heller det speciella.
Jag har en Apple TV gen 1 som är hackad till att klara 1080p och XBMC. (Finns smidigare lösningar, men den är rätt billig istället).

Kör en ESXi-burk med: pfSense för routing, FreeNAS med 8*2 TB-diskar i mjukvaru-RAID (ZFS RAID-Z2), en Ubuntu-kärra med temperatursensorer och Tellstick.

Det är rätt smutt att lamporna i vardagsrummet dimmar upp automagiskt lagom till eftertextarna :)

Likadant att lamporna släcks automagiskt när jag lämnar lägenheten...

zyberzero

Vad hände?

2012-06-24 12:05

Parodierar man på Antikrundan, eller kom artikeln flera år fel?

Recessor

Vad hände?

2012-06-25 13:21

haha ta mig fan den bästa kommenteraen hittils!! haha

´

I ugnen?

2012-06-24 12:39

Grafikkortet började fungera efter att det stoppats in i ugnen? Synd att man inte utvecklar det i artikeln, för lite kul lät det. Själv har jag en gång kört in en laptop i frysen så den inte skulle överhetta under en stor filkopiering (det var fullt med damm i kylflänsen och jag orkade inte skruva isär och fixa). Det tog nån timme så LCD:n var trött i en stund efteråt. Men ugnen.... Mjukade han upp nån plast eller...?

VicVega

I ugnen?

2012-06-24 12:51

Antagligen en ful-reflow av lödtennet under någon BGA.

Internetkrigare

I ugnen?

2012-06-24 13:47

Ofta glappar någon lödpunkt efter några år, eller så kan man ha problem med någon kallödning. Orkar/ vill man inte bättra på lödpunkterna med lödkolv, så kan det fungera ypperligt att lägga in saken (ofta moderkort eller grafikkort) i ugnen. Man måste använda rätt värme och lagom tid för att det ska fungera, men ofta fungerar det riktigt bra. Finns mycket information på nätet om vill kolla mer.

På tal om dåligt lödningar, så skaffar jag aldrig mer något som det står Thompson på. Hade en TV som började krångla på flera sätt, ungefär samtidigt. Öppnade och kollade, och när man såg just lödningarna så var det nog nästan ren tur att den fungerat från fabrik. Fick ordning på ett par av felen genom att bättra på lödningar, men sen orkade jag inte felsöka längre, så det blev en ny TV istället..

Tech9

I ugnen?

2012-06-24 23:40

Fick den inte plats i ugnen? ;D

Stenar

I ugnen?

2012-06-25 11:02

Har nog något med lödningarna att göra, smälter ihop dom eller nått. Fixade min playstation 3 på liknande sätt genom att värma på moderkortet med värmepistol.

phatzo

I ugnen?

2012-06-28 09:29

Hej VicVega! Det är jag som är Kjell Jarmlinger i artikeln. LG datorn som är från 2007 och någorlunda bestyckad blev helt svart i början på 2012. Det visade sig vara grafikkortet från nVidia, Geforce 8600M GS som även finns i en hel del gamla Appleprodukter.
nVidia är stämda i USA för denna produkt och förlorade! Det är ett tillverkningsfel i kortet. Tyvärr fanns igen reservdel att få tag på från LG (eller någon annan). Efter en del sökande på nätet hittade jag dessa instruktioner på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=aK7RZjAC-qE eller här:
http://www.youtube.com/watch?v=Q89gvSr0SxY&feature=related
eller här:
http://www.youtube.com/watch?v=9U_FBhacMXc&feature=related
Observera att samtliga videor är från USA, så man anger temperaturen i grader Fahrenheit.
Svårigheten är att få loss grafikkortet i en bärbar pc, det kanske inte går på alla. Det var besvärligt på LG'n. Jag gjorde denna "fix" i februari 2012, det funkar fortfarande, få se hur länge! Det "lagar" tydligen små sprickor som uppstått i lödningarna, kanske vid överhettning. Mvh, Kjell J

Kjell Jarmlingerads

Hemmabioförstärkare?

2012-06-24 13:17

Vad är syftet med den, var gör den? Är alla apparater kopplade till den, som sen gör vadå?

Jag skulle vilja koppla allt till min dator, som sen skickar ut bilden på TV, till högtalare, etc?

Kebab Bert

Hemmabioförstärkare?

2012-06-24 15:01

Mja, receivern är ju navet som styr allt, rätt ingång, rätt utgång om man har typ "zoner" i den. Sedan utan en "hemmabioförstärkare" kan man glömma att få något vettigt ljud, aktivt skräp ska man hålla sig ifrån.

En modern receiver har dessutom dlna, spotify, last fm, webbradio osv inbyggt så det är jäkligt smidigt att komma åt 100000 webbradiostationer typ.

Och du kan välja från iaf win mediaplayer att trycka ut film/bild på tv:n även om jag tycker det är osmidigt.

whatevér.....

Hemmabioförstärkare?

2012-06-25 10:30

Kebab Bert: och det går alldeles utmärkt !
Det behövs ingen "hemmabioförstärkare" Jag kör med Logitec's värstingsystem med aktiva högtalare (5.1) direkt till en HTPC med optisk ljudutgång. Datorn är dessutom mindre än en stor förstärkare, och den är den enda burk jag behöver överhuvudtaget. Det blir t.om mycket bättre ljud än i många specialburkar för samma dubbla pengarna. Samma dator och högtalare står för all musik i huset. Sen behövs inget NAS heller eftersom jag har 3 Tb disk i datorn, och kör backupen i molnet. I datorn sitter en blueray och TV'n blir sekundär skärm så att ungarna kan titta på film samtidigt som jag surfar på samma dator. Trådlöst tangenbord och mus gör det bekvämt i soffan. Ser sattelitkanaler gör jag genom separat box som har sin egen hdmi till TV'n och ljudingång till de aktiva högtalarna. Inspelning kan bara göras på fria kanaler via TV-kort i datorn, men det gör inget för min del.
Allt styrs via en enda programmerbar fjärrkontroll. Detta är enkla standardgrejer tycker jag, och kräver inte mer än lite intresse för att få ihop. Jag har kört ungefär så här i tio år och uppgraderat kanske två gånger. Funkar perfekt och jag fattar inte varför inte fler gör likadant. Billigt och jäkligt praktiskt.

91'an

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 14:07

"Köp inte de billigaste kablarna, då förlorar du mycket i kvalitet."

Digitala signaler kan inte vara bra eller dåliga. Skulle kabeln vara av så dålig kvalité att delar av signalen inte kommer fram så märks det väldigt tydligt på bilden så det är inget man behöver fundera på. Det har dessutom aldrig hänt mig trots att jag köper dom billigaste kablarna.

Dom enda kablar som man ska fundera på att lägga pengar på är kablarna som går mellan förstärkaren och högtalarna eftersom den signalen är analog.

Vi kan också passa på att döda myten om att en optisk kabel på nått sätt skulle ge ett bättre ljud än en coax.

Vista

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 15:04

Hålle med, och har man dessutom typ 4kvadrats högtalarkablar är det ingen här som hör skillnad på supra a 200:- metern mot billigaste möjliga 4kvadrat från clas tema. Däremot lågnivå analogt är vilkigt, dock är ju behovet inte stort längre :)

whatevér.....

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 23:31

vad bygger du dina påstånde på?

digitalsignal med dålig överföring tappar information.

de analoga signalerna mellan högtalare och förstärkare mår bäst av en enkardelledning tex elkabeln av typen ekk kostar ca 10kr per meter för 3 ledare. 2,5mm^2

dyrt är inte det samma som bra.

optisk kabel överför en digital signal med bättre presision än en dålig coaxialkabel.

Dduck

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 23:43

Hur funkar det med HDMI? Finns det någon felkorrigering där ala TCP?

Stenar

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 23:51

Läs länken jag postade lite längre ner, den tar upp hur felkorrigeringen fungerar i HDMI.

Vista

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 23:44

Vad jag bygger det på? Förståelse av hur tekniken funkar.

Digitala signaler tolkas, så det räcker med att det finns tillräckligt med signal för att tolka om det är en 1:a eller 0:a. Vet inte hur insatt du är, så jag tar en liknelse.
En person (mottagaren) kollar på något (det som överförs) genom sina glasögon (kabeln). Han har fel styrka på glasögonen (dålig kabel) och ser därmed inte alla detaljer. I fallet med digitala signaler så spelar det ingen roll att han ser suddiga 1:or eller 0:or, han ser ändå att det är 1:a eller 0:a och får fram exakt vad det är. Men i fallet med analoga signaler så är det mer som att han ska titta på en bild. Då måste han ha bra syn för att se detaljerna i bilden, annars vet han inte om att dom existerar.

Så länge det kommer fram tillräckligt med signal i kabeln så är bilden bilden perfekt och att kabeln är så dålig att signalen tappas helt har jag ännu inte varit med om.

Vista

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-24 23:50

http://news.cnet.com/8301-17938_105-20056502-1/why-all-hdmi-cables-are-the-same/

Där kan du läsa lite mer. Dom nämner även en annan sak som jag själv inte tänkte på men som är sann. Kollar man exempelvis på Bluray så är filmen kopieringsskyddad och enligt standarden HDCP så ska signalen vara krypterad från spelaren till TVn. Skulle en del av signalen vara fel så går det inte att avkryptera den och därmed kommer ingenting att visas.

Vista

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-25 08:10

Ja hdmi har bra fel korrigering , jag syftade på coax och optik , där man oftast skickar digitalljudström den korrigeras dåligt där är optiken bättre.

Dduck

Läs inte denna artikel, då blir det onödigt dyrt

2012-06-25 13:17

Vad pratar du om? Felkorrigering minskar risken att något förloras men kvalitén på det som kommer fram påverkas inte av det.
Har du så dålig kabel att signalen tappas så märker du garanterat det, annars är kvalitén på bildet/ljudet 100% oavsett hur dålig kabeln är.

Vista

Har själv gett upp media pc....

2012-06-24 15:17

Har kört Myth, MCE XMBC osv, men orkar inte längre, det är alltid något jävelskap som inte fungerar.

Har Boxee box till att spela upp allt sparat material som är lagrat på en 6TB NAS. Onkyo receiver med DLNA, Spotify, Webbradio med olika zoner så jag kan "ta med mig" ljudet och/eller bilden till ett annat rum. Med multifjärr väljer jag bara "Titta på TV (alla Canal Digitals), Spela Xbox, Webbradio, Spotify, Kolla på DVD (blueray), Titta på film (Boxee), en knapptryckning så är alla in och utgångar med rätt pryl igångsatt.

En annan bra pryl med Onkyo är Bi wire funktionen så man kan fläska på lite på frontarna när man känner för det, svaga ljud blir också en hel del tydligare. Tänk bara på att högtalarna måste vara anpassade för det.
4k uppskalning har den också men har bara en 60" full hd än. Android och Ifail har appar till onkyon och jag kan visa film/bild från telefonen via receivern trådlöst eller med kabel.

Artikelns lösning är inte ens värd pappret den är skriven på. De har inte riktigt hängt med de sista 5åren.

whatevér.....

Har själv gett upp media pc....

2012-06-25 13:31

Boxee är ju en fork av XBMC, så det borde väl inte vara mycket mindre strul med det..?

Zider

Digitalt hem

2012-06-24 15:32

Stämmer in i kören, detta är inte ett digitalt hem. Det är en tv med ljud.

inspiro

PC

2012-06-24 16:45

Jag har aldrig fattat varför så mkt folk i kommentarsfälten håller på o krånglar med 2000000 milj prylar.
Vad är det som är så svårt med o bara koppla PC:n?!.. Den kan ju allt.. o man har den redan..
Är det svårt o klicka på ikoner eller vad är själva problemet som många verkar se? Finns ju lösningar på det också med snabbkommandon eller pc-fjärr om det nu är ett sånt jäkla problem o dubbelklicka. Snart kommer mer rörelseigenkänning också.

Jag tycker inte det är svårt o öppna windows mediaplayer.. Vlc.. Media monkey.. Spotify.. klick klick.. Det är inte svårt..

PC:n kan man ju sen koppla till precis vad som helst! Projektor, TV, data-skärm whatever.. högtalare.. osv. Har kört detta i 10 år minst med allt på hårddisk..
Har aldrig behövt köpa massa jävla boxar o skit eller hålla på o byta ut hela lådor o slösa pengar för att nu finns det 1080p o den gamla skiten klarade bara 720 osv..

Visst, ett annat gränssnitt kanske en del vill ha.. men det ligger ju i mjukvaran bara.

m96gran

PC

2012-06-24 19:10

Håller med. Jag streamar alla filmer och serier direkt från diverse "pirat streaming sidor" helt gratis och lagligt

oxen

PC

2012-06-24 23:07

'lagligt'

Internetkrigare

PC

2012-06-25 11:52

Det är inte olagligt att streama upphovsrättsskyddat material i.o.m att materialet bara lagras tillfälligt på hårddisken.

oxen

PC

2012-06-25 12:22

Nja, det är väl en tolkning det också...

Men det jag menade mer är att tjänsten i sig inte är laglig, d.v.s. dom som driver den begår med allra största sannolikhet lagbrott då dom sprider upphovsrättsskyddat material. Men frågan då är ju istället om dom bryter mot några lagar i det landet servrarna ligger (vilket inte heller är säkert).

Internetkrigare

PC

2012-06-25 11:48

Jag håller också med. Alla funktioner finns i PC'n, det är inte svårt att få det att funka och det blir rent och snyggt i vardagsrummet med en enda burk som gör allt.
Jag har också kört så i mer än tio år.
Våga vägra pryl-djungeln !

91'an

ATV och Airplay Express

2012-06-24 17:40

Men vem har en förstärkare idag? Jag menar en sådan klump som inte platsar någonstans och som känns 1900-tal.
ATV + Airplay på Airport Express är värt att kolla in. Problemet kommer ofta till högtalare och dess volymstyrning...

HesaPesa

ATV och Airplay Express

2012-06-24 18:16

Varför Airplay eller ännu värre Airport express???

Tar bara en evig tid att buffra HD filmer, sen finns minst 50 bättre accespunkter/routrar än Apples skräp. Kabel är det enda som fungerar tillräckligt bra om man är kräsen.

whatevér.....

ATV och Airplay Express

2012-06-24 23:35

varför man har en förstärkare?

ehh... hur ska du få ut något ljud i en vanlig högtalare hade du tänkt utan förstärkning?

Dduck

ATV och Airplay Express

2012-06-25 11:54

Hört talas om "aktiva högtalare" ?
Typ högtalare med inbyggd förstärkare. Funkar utmärkt och ger bra ljud.
Jag kör Logitec Z906 och är grymt nöjd, finns säkert många andra också.

91'an

Jösses.

2012-06-24 18:03

Koppla iphonen med kabel?? steroeplugg? Förstärkare med samma "spec" (6 hål till höger och 7 till vänster?). Nja, detta är nog mer amatörmässigt än jag önskar i min 6-årings sovrum.
Lite mer kvalitet tack. Och EN fjärris typ Apple-TV - ja tack. fattar inte dessa IDIOTER (?) som designar fjärrkontroller med 8938434 knappar. Ge er!

Vetande

Jösses.

2012-06-24 23:36

Haha, ja, hur kan detta vara ett exempel på en state-of-the-art medialösning? Airplay för fan!

rape rodent

Sonos

2012-06-24 19:14

Köp och var glad

LeguanArne

Bara ett litet nätverk

2012-06-24 22:26

Jag har svenska som ett tredje språk och har aldrig förstått mig på ordvalen när man läser swedish media.

Att spola ner skiten med genom ett client-server protocol. Det kallar jag ett digitalt hem.

Phenomen

Varför.?

2012-06-24 23:25

Varför skulle man vilja göra som dem när det går att göra billigare och bättre.

sleeptalker

Mac + PS3

2012-06-24 23:35

Kör PS3 media server på Macen, så kan jag streama alla format av film från datorn, samt köra bildspel med gallerier från iPhoto, mp3:or etc.

Kör Netflix på PS3:an för att streama film och serier snabbt, det som inte finns där tankar jag ned som torrents.

Spotify finns tyvärr inte som PS3-app, men en Airport Express så kan jag streama till vardagsrummet med vilken enhet jag vill; dator, ipad, iphone etc.

rape rodent

Digitalt drömhem..?

2012-06-24 23:42

Ehh... kan ni inte komma upp med något lite mer spännande?

Den miljön de drömde om har jag redan skrotat efter lång & trogen tjänst. Nu handlar det om virtualisering, SAN och tunna klienter istället... -och "molnet" i den form att jag föredrar ett eget moln.

Ni jobbade ju med "IT"... som "it-nisse" har jag tillgång till både ett high-end serverhotell och breda bandbredder. Dvs om min bostad stjäls ned till minsta molekyl så har jag i alla fall 100% fail-over/redundans på företagets serverhotell (naturligtvis utan att störa, och sjävklart med ledningens ok).

Nästa projekt handlar om att köra fibernät i huset (har tröttnat på trådlösa nätets nackdelar, och vill inte backa till koppartrådar...).

Naturligtvis handlar allt ovanstående om en kombination av lek, sport och självlärande (under resans gång har jag hittat lösningar på affärskritiska problem)... -hade jag varit lite mer mainstream hade jag kört en Samsung Smart-TV, Boxee och en sunkig 5.1 med inbyggd blueray (och en jättesubwoofer för imponatorvärdets skull)...

009

Digitalt drömhem..?

2012-06-26 18:45

@009
"och en jättesubwoofer för imponatorvärdets skull)..." och grannarnas, så de hör basen bättre. ;)

Vasteras

Vad var det för specielt med detta?

2012-06-25 07:33

Vad var iden till detta? Fylla utt siten med text, för få artiklar? Det lät bra, men det är ingen som hjälper en nybörjare och definitivt inte någon insperation för oss som har gjort detta sedan början av mileniumet...

Sedan att klaga på saker som har mäts med begränsningar i prudukt är ju bara fel, personerna i artikeln har inte levt som de lär: börja med behovsuppskattning! Antingen så gjorde de en eller så sket de i att följa behovet...

Suck denna site liknar mer och mer Aftonbladet :(

Ghosthack

Banala människor

2012-06-25 13:33

Varför bo mitt i Vasastan om man ändå inte utnyttjar områdets utbud av teater, krog, scen osv utan stannar hemma och kollar på tv? Och vadå tröttna på en TV? Exakt hur tröttnar man på en TV?

lg

Banala människor

2012-06-26 18:49

@lg

T.ex. att man tröttnar på den hackiga bilden vid kamerapanoreringar, eller in/utzoomning.

Vasteras

Banala människor

2012-06-26 22:34

Det var en CRT-TV hon tröttnade på.

lg

Banala människor

2012-06-28 08:59

Hej lg! Det är jag som är Kjell Jarmlinger i artikeln. Hur kan du avgöra om vi är "banala människor"? Vet du något om vårt övriga kulturliv? Vet du hur många teaterförställningar eller krogbesök vi gör? Varför ger människor på nätet så många nedsättande och dömande kommentare (i skydd av anonymitet!)Det gäller inte bara i detta forum, utan överallt, vilket är tråkigt tycker jag. Kjell J

Kjell Jarmlingerads

Banala människor

2012-06-28 09:10

Visa att jag har fel då. Vad gjorde du igår kväll? Dagen innan dess?

Själv åt jag middag på Smak i förrgår och ett SoFo-ställe igår, följt av en spelning på Malmen. Osv. Satt inte hemma och kollade på TV.

lg

Banala människor

2012-06-28 09:44

Hej igen lg! (vem du nu är?) Jo, igår åt jag och min hustru sushimiddag med våra barn och barnbarn (hemma hos dom). För några dagar sedan var vi på Fjäderholmarna och åt middag med några goda vänner. Vi går ochså en hel del på teater. Vi tittar mycket sparsamt på TV. För övrigt är jag 69 år och kanske inte lika cool och inne som du tycks vara. Kul att du bryr dig om vi "banala människors" själsliv. Mvh, Kjell J

Kjell Jarmlingerads

Banala människor

2012-06-29 14:27

http://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/06/29/ida-theren-manifest-for-en-ny-generation-festfolk/

lg

Comments powered by Disqus

PC för Alla

Så snabbar du upp Windows 7

Så snabbar du upp Windows - den ultimata guiden


PC för Alla

Skärmen är svart

Så gör du när datorn startar men skärmen är svartPC för Alla

Gimp

Sourceforge skickar med skräpprogram till Openoffice, VLC och Firefox


M3

Felsäkert läge i Android

Felsäkert läge - så här felsöker du på din Android-telefon


Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
  Veckans köptips


Prenumerera på nyheter

Detta är PC för Alla  | Vi gör PC för Alla  | Kontakta oss  | Rättelser  | Kundservice  | Annonsera  | Press

Webbredaktör: Andreas Thors | Chefredaktör & ansvarig utgivare: Mikael Lindkvist
Kontakta PC för Alla | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group

Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng