När Microsoft i går lanserade Surface möttes surfplattan med mestadels positiva reaktioner från både tidningar och läsare. Ingen har dock ännu fått testa surfplattan när den är påslagen. Specifikationerna som släpptes är dessutom mycket magra och lämnar mycket att önska. Microsoft har inte gett oss tillräckligt med information för att vi ska kunna bilda oss en vettig uppfattning om hur bra eller dålig den är.

Det gör att vi står med fem viktiga frågor som vi måste få svar på innan vi kan bilda oss en bättre uppfattning.

Hur mycket kostar den?

microsoft surfaceMicrosoft var i sin presentation väldigt lummigt i sin beskrivning av hur mycket Surface kommer att kosta. Det enda man uppgav är att Surface med Windows RT kommer att kosta lika mycket som motsvarande konkurrerande enheter, och Surface med Windows 8 kommer att kosta lika mycket som en ultrabook.

Jämför vi med Ipad betyder det att Surface med Windows RT skulle kosta någonstans kring 5 200 och 6 400 kronor för en modell med 32 gigabyte utrymme. Vad gäller Surface Pro är det svårt att anta något pris då priserna varierar kraftig bland ultrabooks. Här finns modeller från 5 000 kronor upp till 10 000 kronor.

När släpps den?

Enligt Microsoft kommer Surface med Windows RT att släppa i samband med släppet av Windows 8. Men företaget har fortfarande inte sagt när Windows 8 kommer att släppas, även om många tippar att det kommer att ske i oktober. Surface Pro kommer sedan att släppas cirka tre månader efter Surface RT, vilket betyder i början av nästa år.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning