Enligt Zdnet har Microsoft delgett information till utvalda samarbetspartners som beskriver de olika uppgraderingsvägarna för Windows 8. Beroende på om du kör Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 så ser uppgraderingen enligt uppgifterna olika ut.

Här följer en sammanfattning:

  • Användare av Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic och Windows 7 Home Premium kommer att kunna uppgradera till basversionen av Windows 8 och samtidigt kunna behålla sina inställningar, personliga filer och program.
  • Användare av Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional och Windows 7 Ultimate kommer att kunna uppgradera till Windows 8 Pro och samtidigt kunna behålla sina inställningar, personliga filer och program.
  • Användare av Windows Vista (utan SP1 installerat), kommer endast att kunna behålla sina personliga filer, men inställningar och program kommer inte att följa med i uppgraderingen, utan måste installeras om i efterhand. Är Windows Vista SP1 installerat kommer däremot alla inställningar och program att bevaras i uppgraderingen.
  • Användare av Windows XP med SP3 kommer att kunna uppgradera och behålla sina personliga filer, men inställningar och program kommer inte att kunna uppgraderas utan måste installeras om efteråt.

Följande kommer inte att fungera

Användare som växlar mellan olika språkversioner kommer inte att kunna behålla sina inställningar och program, men användarens personliga filer kommer att finnas kvar. Det betyder att om du uppgraderar från exempelvis en engelsk Windows 7 till svensk Windows 8 kommer du inte att kunna bevara dina inställningar och program. Personliga dokument kommer dock att finnas kvar.

Detsamma gäller för användare som byter från 32-bitarsversionen till 64-bitarsversionen eller vice versa.

Ovanstående information har ännu inte bekräftats av Microsoft, utan baseras på uppgifter som delgetts Zdnet från några av Microsofts samarbetspartners.

Microsoft har fortfarande inte meddelat ett exakt datum när den färdiga versionen av Windows 8 kommer att släppas eller hur mycket operativsystemet kommer att kosta. Enligt flera analytiker förväntas Windows 8 emellertid släppas någon gång i oktober.