Hittills vet vi att Office 2013 kommer att lägga ett större fokus på integration med Microsofts molnvariant, Office 365. Dessutom kommer programsviten stöd för Windows 8 och surfplattor.

office 2013

Det finns dock en hel del saker vi inte vet om Office 2013, och Microsoft har inte gett oss några ytterligare detaljer. Här är några av de största frågeställningarna vi har just nu.

När släpps det?

Microsoft har inte nämnt när varken Office 2013 eller den uppdaterade versionen av Office 365 kommer att släppas. Med tanke på att företaget precis släppt den första testversionen lär vi med största sannolikhet inte få se den färdiga versionen innan början av nästa år. Det tog sju månader från den första testversionen av Office 2010 till den färdiga versionen, och vi kan nog räkna med en liknande tidsplan även för Office 2013.

Hur mycket kommer det att kosta?

Microsoft har inte nämnt några priser för varken Office 2013 eller de prenumerationsmodeller som kommer att erbjuda för Office 365. Priserna kommer troligtvis att hamna på samma nivå som Office 2010.

Hur fungerar det med Android och IOS?

Microsoft hävdar att den nya versionen av Office 365 kommer att fungera i den inbyggda webbläsaren på enheter med Android och IOS. Men vad det egentligen betyder är oklart. I den nuvarande versionen av Office 365 går det inte att redigera dokument på en surfplatta eller smartphone. Allt du kan göra är att granska dokument samt använda e-post, kalender och adressboken.

Kommer appar för Android och IOS?

Det är heller inte känt om Microsoft kommer att släppa appar för Android och IOS för Office 2013. Det har sedan tidigare ryktats om att Microsoft håller på att testa en IOS-version av Office, men inget är bekräftat.

Kommer stöd för Metro i hela sviten?

Hittills har Microsoft endast släppt ett Officeprogram som har anpassats för Metro i Windows 8, Onenote. De andra programmen i Office 2016 har influerats mycket från Metrogränssnittet, men de kan endast köras i standardgränssnittet i Windows 8. Det framgår inte om Microsoft även kommer att erbjuda fullt Metrostöd även för Word, Excel och de andra programmen.

IDG News