Microsoft lanserade i veckan en testversion av ny mejltjänst som kommer att ersätta den gamla trotjänaren Hotmail. Outlook.com är precis som Hotmail en webbaserad mejltjänst, men den har ett helt nytt förenklat gränssnitt som dessutom är fritt från reklam.

outlook.com

Preston Gralla på Computerworld lovprisar den nya mejltjänsten och har radat upp fem skäl till varför Outlook.com är en bättre lösning än den medföljande e-postklienten Mail i Windows 8. Windows 8 Mail är ett väldigt enkelt mejlprogram som anpassats för det nya Metrogränssnittet i Windows 8.

Du kan skapa regler

Alla som tar emot en ansenlig mängd mejl om dagen behöver verktyg för att hantera dessa. Ett viktigt verktyg är möjligheten att skapa regler för att hantera och sortera inkommande mejl automatiskt. Outlook.com har stöd för regler, men Windows 8 Mail har det inte.

Skapa egna mappar

svarsalternativ outlook.comAnvänder du Windows 8 Mail tillsammans med Hotmail går det inte göra något så enkelt som att skapa nya mappar, något som är busenkelt på Outlook.com.

Trådade diskussioner

Windows 8 Mail har ingen bra lösning för att läsa långa mejlkonversationer då programmet inte har något stöd för så kallade trådade diskussioner. Outlook.com har precis som klientprogrammet Outlook mycket bra stöd för det.

Fler och bättre svarsalternativ

På Outlook.com finns det en rad olika svarsalternativ och andra saker du kan göra för varje e-postmeddelande. Du kan bland annat besvara, vidarebefordra, radera, märka som skräp eller markera det om oläst. Windows 8 Mail kommer inte i närheten med så många alternativ.

Skräddarsy miljön

Outlook.com liknar mer ett e-postprogram än en webbtjänst på flera sätt. Du kan skräddarsy flera saker på tjänsten som typsnitt, färger och signaturer. Windows 8 Mail låter dig inte skräddarsy arbetsmiljön på så många olika sätt som Outlook.com.

IDG News

Har du testat nya Outlook.com?
Just nu
50% 50%