Det tog oss ett tag att få igång Premiere Pro CS6, eftersom programmet endast stödjer 64-bitars Windows och vår testdator av någon outgrundlig anledning körde Windows Ultimate i 32 bitar. Men efter en ominstallation till 64 bitars Home Premium och en uppgradering till rekommenderade 8 gigabyte minne fungerade både installationen och programmet snabbt, smidigt och problemfritt.

Precis som Photoshop CS6 som vi testade innan sommaren har Premiere Pro fått en rejäl uppgradering av tekniken, och nu används hårdvaruacceleration för att få datorn att hantera större mängder högupplöst video och fler effekter.

Premiere Pro CS6
Effektfullt. Med justeringlager kan man lätt gruppera flera videoklipp och applicera samma färgkorrigering och andra effekter på dem.

Det innebär att ett kraftfullt grafikkort blir en viktig komponent i en Premiere-baserad arbetsstation. Det här är i sig inget nytt, även tidigare versioner av programmet innebar rejält prestandalyft, men det här är en större förbättring än tidigare uppgraderingar.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning