Mest läst just nu

PC för Alla

Smart slutsteg för fickan ger bättre ljud i dina prylar
Smart pryl ger bättre ljud i datorn och mobilen

Meny

Artikelkommentarer

Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

"Intel och Apple dödar
hela smart-tv-konceptet"

Widi != Airplay

2012-09-29 10:26

Widi och dess efterföljare Miracast är inte riktigt samma sak som Airplay.

Airplay låter dig strömma ljud och bild till en annan datorenhet via en nätverksanslutning.

Widi/Miracast låter dig ansluta en trådlös bildskärmsanslutning. Den använder sig av Wifi-radion men du behöver inte vara uppkopplad till ett trådlöst nätverk utan kommunikationen är direkt enhet till enhet.

För att belysa skillnaden för de som tycker att det är samma sak så kan man se det såhär:
Med airplay så kan du skicka en skärmbild eller videoström från OSX till t.ex. en Apple TV, sen kan du koppla din Apple TV till en Widi/Miracast-TV med en Widi/Miracast adapter istället för en HDMI-kabel.

Ztrobe

Trådlös.....

2012-09-29 10:27

Ställer mig tveksam till både Widi och ATV för detta ändamål. Har svårt att se att någon av teknikerna skulle klara av FullHd material med någon större tillfredsställelse. Varför man vill se på tv3play är för mig ofattbart, men det är väl en smaksak antar jag.

aker

Trådlös.....

2012-10-16 08:59

Play som koncept är väl bra - förutsatt att kanalen har nåt intressant att bjuda på, vilket TV3 inte har, såvida man inte är en finnig fjortis.

ßoZ

WIDI äger

2012-09-29 10:56

Att streama bild ljud från en media pc till en tv känns knappast som något nytt,??
Det har ju drällt i årtal med småpryttlar för att skicka bild trådlöst till TVn etc. typ
http://www.dustinhome.se/product/5010597918/asus-wavi-wireless-hdmi-1080p/ prylar mm.

idag börjar det bli full fram 4K, 3D, 60p och mer som börjar ta from.. HEVC för streaming och trådlösa "PC"-skärmar för laptops med widi. Airplay är till för de som inte orkar, eller kan hänga med i dagens teknik, utan nöjer sig med en enkel implementation av gårdagens teknik.

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-09-29 11:05

"idag börjar det bli full fram 4K, 3D, 60p och mer som börjar ta from.. HEVC för streaming och trådlösa "PC"-skärmar för laptops med widi. Airplay är till för de som inte orkar, eller kan hänga med i dagens teknik, utan nöjer sig med en enkel implementation av gårdagens teknik."

Kan du skicka lite länkar till vart jag kan hitta dessa produkter? Om jag vill streama 4K från min dator till en TV/skärm.

Mr Turkos

WIDI äger

2012-09-29 11:20

Visst.. Vad har du för media, pc-program och utrustning idag, så kan jag ge dig råd om Du beskriver. Vad har du för 4K display?

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-09-29 16:16

Finns det flera standarder som är inkompatibla med varandra?
Om jag ska köpa någonting dag, vad är då värt att satsa på?

Mr Turkos

WIDI äger

2012-09-29 17:14

"Finns det flera standarder som är inkompatibla med varandra?"

- Ja alla standarder som finns är naturligtvis inte kompatibla med varandra.
Följer man en standard så är man dock sannloikt kompatible med andra som följer samma standard..

"Om jag ska köpa någontig dag, vad är då värt att satsa på?"

Du bör först fundera över dina behov innan du betsämmer vad som ska köpas. Generella råd är att unvika inlåst, propretäriärt, eller standards som bara stöds av en leverantör.

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-09-29 17:37

Men kan du inte ge mig ett svar (gärna en eller flera länkar) på vad det är för produkter som du i dag kan använda för att streama 4K trådlöst? Att AirPlay inte klarar det är jag övertygad om, men vilka produkter gör det i dag?

Det finns alltså flera konkurrerande standarder i dag som klarar det, men vilka produkter som jag kan köpa i dag är framtidssäkra?

Mr Turkos

WIDI äger

2012-09-29 19:57

Jag såg Sonys nya 4K TV i USA för några veckor sedan, den kostade bara $25,000... Så det är klart att 4K är den nya standarden som alla har i sina vardagsrum....

YesSirICanBoogie

WIDI äger

2012-09-29 21:45

En 4K proj kostar idag ca 150.000 kr ex moms, ungefär vd en 50 tums PDP-5000EX plasma med 1080p gick lös på i början av 2006.

Det kallas utveckling...

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-09-30 08:38

" Airplay är till för de som inte orkar, eller kan hänga med i dagens teknik, utan nöjer sig med en enkel implementation av gårdagens teknik."

Jag väntar fortfarande på att du ska kunna visa en enda produkt som jag kan köpa, som stödjer 4K, 3D och det som du uppenbarligen tycker är "dagens teknik".

Eller kan det möjligen vara så att det du kallar för "dagens teknik" är sådant som finns på,prototypstadiet eller kostar så mycket att de allra flesta människor aldrig skulle ha råd att köpa det? Tycker du det är rättvisande att jämföra konsumnetprodukter för några tusenlappar, med utrustning som kostar väldigt väldigt mycket pengar?

Mr Turkos

WIDI äger

2012-09-30 12:29

"Jag väntar fortfarande på att du ska kunna visa en enda produkt som jag kan köpa, som stödjer 4K, 3D och det som du uppenbarligen tycker är "dagens teknik"."

Vilka produkter "Du kan köpa" är svårt för mig att svara på. Du måste också skilja på t.ex. 4K-upplösning, som idag inte kommit ner till konsumet-ledet, utan är mer pro/semi-pro fn. Men utvecklingen går naturligtvis rasande fort,.

3D är en helt annan grej.. Det finns redan i konsumentprylar i lågpris idag (om än med ganska dålig kvalitet i lågprissegmenten) och en uppsjö av enheter i olika prisklasser som stöder FrameSequencal 3D.. vilket är i princip dubblering av en 1080p24 signal. Det går även att köra 3d med oförändrad bandbredd med SbS ellr TopBottom signaler.

Apple ha väl i princip precis tagit klivet från 720p till 1080p med Apple TV, Airplay, men det är en implementation motsvarande HDMI 1.0 implementation i grunden (från år 2002), som bla. bort stöd för de mer avancerade ljudformaten i hemmabiosammanhang.

Du kan själv se var airplay ligger funktionsmässigt i bilden:

http://www.google.se/search?q=hdmi+version&hl=sv&client=safari&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dxtoUIzqC6eN4gThj4GIBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=672#biv=i|0;d|a-B_GkiPIzl-TM:

De har inte ens kravlat sig upp till funktionaliteten i hdmi 1.3 för sin wireless ännu!! DTS, DTS HD, 3DHD, deep color, Dolby Digital Plus, DTS-HD, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio osv osv..

Drt har funnits ganska billiga prylar i flera år som klarat mer än vad dagens uppgraderade Apple TV gör signalmässigt. Då var det ett skämt med 720p, nu har de iallfall kommit upp till där andra wirless-pryttalr var för 5 år sedan.

kolla på gamla grejor som

http://m3.idg.se/2.1022/1.91116

http://www.pcworld.com/article/245421/vizio_xwh200_wireless_hdmi_kit_review_it_just_works.html

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-09-29 21:53

Vanlig std hdmi 1.4 stöder 4K (4K2K osv). resten är mest en fråga om bandbredd.. om Du är ute efter billiga konsumetprylar kan du kolla på saker som http://www.amazon.com/Everconn-speed-Uncompressed-Wireless-Transmission/dp/B008N4JACY

AMIMON är de som levererar chips /referesnkit till de flesta tillverkare i Asien, går att fixa grejor därifrån. Men efterfrågan på wirless 4K är av naturligtviss rätt obefintliga på onsumentmarknaden då det forftarande är high-end och svårt att få tag i content om man inte arbetar med det proffesionellt.

Flaskhalsen är som jag skrev i tidigare inlägg inte så mycket wirless delen utan mer på material och att som tidigare nämts tv/proj etc. med 4K ännu är för dyra för flertalet konsumenter.

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-09-30 02:21

Ok, så du menar att om man inte vill satsa en halvmiljon på 4k prylar så är AirPlay det bästa, mest prisvärda, lättskötta och mogna tekniken man kan få tag i idag.

epic67

WIDI äger

2012-09-30 11:21

Nej "Apple TV" med en propretärieär rtsp streaming variant är en väldigt begränsad och inlåst lösning, Den är OK för Apple ägare med (normalt?) lite lägre krav..

Den är bara enkel om man vill streama prylar från Apples grejor... Vill man använda den tillsamammans med annan hembioutrustning, VLC, och mer avancerade saker såsom 1080p60, eller 3D så funkar den inte alls bra.. Vill Du ha bättre ljud såsom HD-format på ljudet etc. så blir den en flaskhals..

Återigen känns det galet att hoppa in i ett propretäriärt eko-system, från en tillverkare som försöker låsa in kunder, istället för att välja öppna standards..

Det är bättre och mer flexibelt att välja standards idag som i princip alla leverantörer utom Apple står bakom. med DLNA, HDMI, WHDI etc. .

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-10-15 15:02

ATV3 fixar 1080p utan knussel.

ljudet - vem bryr sig.

Varför jag skall röra in VLC i en lösning med iMac-ATV är svårt greppa men....

Skiter högaktningsfullt i dina "öppna standards" - hur skulle det göra ngt bättre

Jag har en ATV kopplad till TV'n för 1000:-, Jag spelar precia vad som helst konverterat med iFlicks. Just nu ligger +300 filmer på disken.

Inget bröt, inget tjafs.
Vill jag HYRA film funkar det med.

Förstår mig föga på alla dessa människor som skall ha Dolby xtmpc-200 med skynkad skruv och överliggande kramaxel för att se en skitfilm.

GoflorpOSX

WIDI äger

2012-10-15 23:15

Så du

a) Skiter i öppna standards
b) Bryr dig inte om ljudet
c) Vill inte blanda in öppna mediaspelare, och sitter gärna och konverterar långfilmer (från vilket format har Du konverterat dessa kan man undra?!? Och vilka kvalitetskrav du haft på encoding, komprimering etc.)
d) Du förstår dig inte på folk som vill ha bra ljud och bild även om de ser en dålig film.

Ja då duger det säkert med det billiga hembiopaketet från on-off och en Apple TV i kombo. Har man lite högre krav (typ ljud o bild standard från de senaste 10-årens utveckling (efter HDMI 1.0)) så klarar tyvärr inte Apple TV av det.

Leifi Jansson

WIDI äger

2012-10-16 09:05

+10

ßoZ

Har haft HTPC i 8år

2012-11-18 00:58

... och har aldrig sett något behov av några smart-TV funktioner. Jag kollar inte ens på TV via TVmottagaren eller TVns ljud utan använder isf datorn o streamar online eller nedladdat material. Så det enda jag behöver är en skärm som är kopplad med en box som allt bild sänds från. Sluta tjaffsa med allt kring kring o gör bra bild bara snyggt förpackat till ett bra pris.

Filip bjurling

Comments powered by Disqus

- PC för Alla:

Smart slutsteg för fickan ger bättre ljud i dina prylar

Smart pryl ger bättre ljud i datorn och mobilen- PC för Alla:

Så förhandslyssnar du på Spotify


- PC för Alla:

Google ignorerar säkerhetshål i Android

Google ignorerar säkerhetshål i Android


- M3:

Fem saker som måste fixas i Android 5.0 Lollipop

5 saker Google måste fixa i Android Lollipop


Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
  Veckans köptips


Prenumerera på nyheter

Detta är PC för Alla  | Vi gör PC för Alla  | Kontakta oss  | Rättelser  | Kundservice  | Annonsera  | Press

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Andreas Thors | Ansvarig utgivare: Fredrik Agrén | Kontakta PC för Alla | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group