Stylus Pocket har en liten hatt precis som pennot brukar ha. Denna fungerar även som fäste för pennan när den inte används, då den kan tryckas in i hörlursuttaget på telefonen.

Men vad är egentligen poängen? Tja, om du är på nordliga breddgrader så kan en stylus till telefonen vara skönt om vintern om du inte vill hala av dig vantarna i minusgrader. Och faktiskt gör den det lättare att navigera på webbsidor där den ger oss bättre precision att kicka på små länkar utan att behöva zooma in. På tal om att zooma in så är det ju något som inte går med en stylus som denna, eftersom pekgränssnitten för det mesta är byggda så att det sker med två punkters touch.

Extra app för Ios
Har du en Ipad eller Iphone ingår det också en app som heter Bamboo Paper. Det är en relativt enkel anteckningsapp så att du har ett block att klottra på, men så mycket mer än så gör den inte. Anteckningsappen som ingår i Android gör i stort sett samma sak, och det finns ett flertal andra att ladda hem, så du som inte kör Ios missar inget avsevärt.

Plattor som Samsung Galaxy Note och HTC Flyer visar att det finns ett visst intresse av pennstyrd telefon och, men frågan är om Wacom Bamboo Stylus Pocket kan bli en succé. Det känns som en lite för dyr pryl för vad man i själva verket får - en pinne. Å andra sidan är det en snygg pinne, och för den som föredrar Ios framför Android i sin platta finns det idag inget alternativ där en stylus ingår.

Wacom Bamboo Stylus Pocket
Tillverkare: Wacom, www.wacom.com
Produkttyp: Surfplatte- och smartphone-tillbehör
Kompatibilitet (appen): Ios.
Storlek: 1,2 x 1,2 x 11,8 cm utdragen, 9 cm hopskjuten)
Vikt: 16 g.
Pris: 350 kronor (Dustin.se)

Plus: Bra pekkontroll. Kompakt format. God ergonomi.
Minus: Föga imponerande app. Ingen zoom. Dyr för vad du får.
Betyg (6 av 10)

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning