Förra månaden rapporterade Bloomberg att Apple på sikt planerar att lämna Intel för att stället satsa på sina egna processorer i framtida Macar. I går publicerade Bloomberg ytterligare en rapport som uppges bekräfta planerna ytterligare.

Enligt källor som talat med Bloomberg håller Apple på att utveckla en version av företagets A-processor som anpassats för både stationära och bärbara Macar. Källorna uppges vara nära de ingenjörer som arbetar med projektet på Apple.

Bloombergs källor uppger att övergången antagligen inte kommer att ske förrän om några år då Apple fortfarande är bundet till Intels processorer, men att en övergång är ”oundviklig”.

En av källorna uppger till Bloomberg att Applechefen Bob Mansfield sedan en längre tid varit intresserad av att skapa en mer enhetlig upplevelse mellan IOS och OS X.

Stämmer uppgifterna är det tredje gången Apple byter ut processorarkitekturen i sina datorer. Från att ha börjat med Motorolas 68000-processor bytte Apple senare till IBMs Powerpc-processorer. 2005 gick företaget över till Intels processorer på samtliga Macar.

Apples egen A-processor bygger på Arm-arkitekturen och är den processor som används i både Iphone och Ipad.