Programföretaget Soluto som hjälper över tre miljoner användare i 182 länder med sitt verktygsprogram har publicerat intressant statistik som jämför Windows 8 med tidigare Windowsversioner.

Solutos statistik visar bland annat att Windows 8 kraschar 55 procent mindre och är 84 procent mindre frustrerande för användarna jämfört med Windows 7, skriver Venturebeat. Enligt Soluto beror datorkrascher på olika program beroende på plattform.

soveto windows 8

I Windows 7 är Google Drive det största skälet till att Windows kraschar, och står för nästan en tredjedel av alla programkrascher. I Windows 8 står programmet dock endast för en procent av programkrascher.

I Windows 8 är det istället Windows Explorer som är den största boven och står för nästan 20 procent av alla programkrascher.

Rapporten visar även att Windows 8 växer snabbast i Ungern, Portugal och Kina. I Ungern har Windows 8 redan en andel på nästan nio procent och i Portugal är siffran 5,9 procent. I Kina kör sju procent av alla datorer redan Microsofts drygt tio dagar gamla operativsystem.