Det händer mycket på bildskärmsfronten just nu. Paneler med ny teknik, extra högupplösta skärmar i bärbara datorer, trådlösa bildlänkar av hög kvalitet och skärmar som inte ens behöver pluggas in i väggen. Men frågan är om inte Viewsonic VSD220 tar priset.

Frågan är också om den verkligen ska kallas för bildskärm. Viewsonic själva säljer den som det, så vi väljer att rubricera den så också. Men i själva verket är den lika mycket en bildskärm som den är en allt i ett-dator. Det är bara det att datorn den är hopbyggd med inte är en pc, utan en ARM-baserad dosa med operativsystemet Android.

Pekkontroll för Windows
Som bildskärm betraktad är den absolut inget märkvärdigt med VSD220. Det handlar om en 22 (eller 21,5) tums tn-panel med blank yta, som varken imponerar eller underpresterar för att vara just det. Den blanka ytan har inget större problem med reflexer. Skärmen är precis vad vi förväntar oss av en tn-skärm, med begränsat färgomfång och snäva betraktningsvinklar, men en trevlig upplevelse om du sitter på lagom avstånd mitt framför den.

Viewsonic VSD220
Som skärm är VSD220 inget märkvärdigt, och som Androiddator är den ett par snäpp enklare än de bästa. Men kombinationen är riktigt kul.

Skärmen levereras inte med någon fot, utan du ställer upp den med ett stöd som fälls ut på baksidan. Det kan göra att den hamnar lite obekvämt lågt för en del användare. Under skärmpanelen sitter det lyckligtvis en högtalarrad som gör att bildytan lyfts upp lite. Ljudkvaliteten är inget att skryta om, vill du ha njutbart ljud så finns en hörlursutgång på ena sidan.

Skärmen har också touchfunktion som är kompatibelt med Windows om du kopplar in dig till datorn med usb. Touchfunktionen är optisk med två punkters känslighet. Inte optimalt för Windows 8. Tack vare den tjocka bildramen runt skärmytan kan en del av touch funktionerna i Windows 8 bli något bökiga, men det funkar hjälpligt.

22 tums surfplatta?
Du startar skärmen i Android-läge och där funkar den som vilken surfplatta som helst. Operativsystemet är Android 4.0 och alla appar och vanliga Android-funktioner fungerar precis som vanligt.

Den har wifi och bluetooth inbyggt, och en nätverksport baktill. Är du inkopplad är det bara att starta Google Play och fylla den till brädden med appar. Det går dock ganska snabbt, då den bara har 8 gigabyte inbyggt Flashminne. Lyckligtvis finns det en micro sd-kortläsare baktill att utöka minnet med.

Viewsonic VSD220
Skärmen står på ett stöd som fälls ut baktill. Det finns också fästen för montering i fäste av vesa-standard.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning