Mest läst just nu

PC för Alla

Första titten på Windows 10
Då kommer Windows 10 till Xbox One

Meny

Artikelkommentarer

Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Det är bäst!

2012-11-26 17:11

Helt enkelt. Prestandan är bra och det de fixat under skalet är helt klart också stora framsteg. Att startknappen har ett annat grafiskt utseende är rätt irrelevant för mig. Att den däremot kan köra samma appar som mobiler och tablet är ett plus.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 17:15

Kanske är startknappen irrelevant för dig, men långt ifrån irrelevant för många andra, snarare ett irritationsmoment för många av oss. Prestandan kan jag dock bara hålla med dig om och att powershell miljön är mycket trevligare i W8/WS2012 än tidigare.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 17:22

Det jag menar med att den är irrelevant för mig är, jag surfade aldrig hela dagarna i startmenyn i Windows 7, så varför skulle jag börja göra det med Windows 8?

Har man Windows 8 på sin PC så är startskärmen något man i stort sett bara ser när man startar datorn och när man installerat ett nytt program eller vill starta ett program som man använder enormt sällan.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 17:25

Jag surfar heller inte hela dagarna i varken W7 eller w8 men det är den absolut mest använda synliga funktionaliteten i OS'et som jag använder och den irriterar mig. Den enda tid jag spenderar i metro när jag jobbar är just för "start meny" funktionaliteten. Att det inte irriterar dig med W8 start menyn får stå för dig men mig irriterar den rejält.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 17:35

Amen, för det. Som tur är, så är resten av W8 så pass bra att jag tycker numera att fördelarna överväger nackdelarna.

RandomTask

Det är bäst!

2012-11-26 17:35

Det kan jag hålla med om.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 17:45

Jo, att det irriterar dig får stå för dig. Personligen tycker jag att folk som hänger upp sig till den grad över ett ändrat grafiskt gränssnitt att de inte kan se förbi det behöver tagga ner lite.

Visst, det ser annorlunda ut när du söker efter programmet du vill starta. Men vem fan bryr sig? Om du får kompatibilitet med andra plattformar på köpet istället, så tycker jag åtminstone att det är värt det.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 17:50

Jag tror att vi har haft denna diskussion innan och det är inte bara applikationer man söker på i W7 eller W8 startmenyn det är filer i allmänhet och i W8 har du ingen möjlighet till att sortera och filtrera dina val i metro gränssnittet. I det klassiska gränssnittet har du det. För mig är det irriterande men fördelarna i stort uppväger nackdelarna.

Jag ser dock inte vitsen från MS sida att ge mig denna startmeny. Förutom då jag leker runt i OS'et så kör jag exakt noll metro applikationer på min laptop så varför kan jag inte få klara mig helt utan metro? Något som jag inte förstår. På dev preview kunde man ju plocka tillbaka startmenyn. Tyvärr togs möjligheten bort efter dev preview.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 17:56

Och jag förklarade för dig att du inte kan sortera sökningar i startmenyn i Windows 7! Ge dig!

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 18:02

...och jag förklarade att du får se till hela use caset där du efter ett klick (eller piltangent och enter) kan sortera och filtrera din sökning. Du hänger upp dig på att det rent tekniskt då är explorer och inte startmenyn längre, vilket ju bara är semantik för att du vill försvara W8 enligt mig dåliga design. Vilket jag inte kan förstå syftet med att så hårdnackat försvara en funktion som helt klart blivit försämrat och en iaf för mig mycket använd funktion.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 18:24

Nej, du förklarade ingenting. Du kom fram till att du hamnar i utforskaren för att göra jobbet. Precis som du gör i Windows 8. Det är en jäkla skillnad, Neptune.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 18:32

Jag beskrev ett flertal gånger att man inte kommer till explorer från metro. Det är ju just det som är problemet. Utan man måste gå direkt till explorer för att söka och tittar man på use-caset så kräver det långt fler klick eller tangetbords kombinationer än hos W7. Så enkelt är det att den funktion jag använder mest har blivit försämrad med W8.

Jag förklarade flera gångder exakt hur man i båda OS måste utföra sin sökning för att få samma/liknande effekt och W8 förlorar stort där. Att du inte kommer ihåg det eller ignorerar fakta förändrar ju knappast W8 design i vilket fall som helst.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 18:35

Och jag förklarade flera gånger för dig att ditt scenario är helt taget ur den en fantasivärld. Om du söker filtyper som kräver att du använder utforskarens filter och sorteringsmöjligheter, så använder du alltid utforskaren som sökverktyg. Sedan förklarade jag också för dig att Startskärmen låter dig filtrera de enkla sökningarna som du faktiskt gör där mycket bättre än Startmenyn i Windows 7, så att du slipper se söksvar som du inte är intresserad av. Fast det är väl irrelevant? :)

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 18:44

Scenariot är absolut inte taget ur fantasi världen. Säg att jag vill ha tag på en technet ISO fil. Jag trycker då Win eller Win+F och sedan sriver jag en*.iso, jag får upp en lista av ISO filer men jag kan inte enkelt se vart dessa ligger, jag ser inte hela namnet så jag vet inte enkelt vilken det är jag är ute efter. Jag kanske är ute efter Ultimate med SP1 som jag vet är större än de andra men jag kan inte urskilja detta. Är man som mig, van att arbeta på ett sätt och sedan märker att jag kommer i ett hörn där jag inte kan sortera eller filtrera mer för att få¨det jag vill så blir man irriterad för det är hindrande. OS'et skall hjälpa mig, inte hindra mig.

I din fantasivärld så kanske detta är ett fantasiproblem men i verkligheten är det ett irritationsmoment för mig personligen.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 18:59

Haha hans pedersen argumenterar sig gul och blå för ett OS som gör användare förvirrad.
Att han som van användare inte kan tänka längre än vad näsan räcker att det finna andra användare som inte är van och positiva till Win 8

http://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nU

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 19:05

Mycket talande :D

Det är bäst!

2012-11-26 19:15

Eh? Det där är en ökänd Applereklamman. Lite kortfattat har hans pappa fått reda på att han inte får göra något utan att hans son, han med kameran, talar om för honom att han ska göra det. När han sedan demonstrerar hur lätt han hittar i OSX trots att han aldrig använt OSX enligt hans egna ord, så sitter han och använder OSX-termer till höger och vänster som om han aldrig gjort något annat i sitt liv.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 19:47

Det är din högst personliga åsikt och jag kan posta fler videos som visar att Win 8 är ett förvirrande OS och ett undermåligt dessutom.

Anonym71

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-26 19:53


Det är bäst!

2012-11-26 19:58

Tycker du verkligen att det är rimlig jämförelse?
När personer för första gången använder Win 8 och klarar inte av att ens stänga av datorn. Några klarar inte ens av att logga in eller att växla mellan metro läget och desktop läget.

https://www.youtube.com/watch?v=oyc1RVCXvAk

Att det ens finns personer som är vana Windows användare som inte klarar av Win 8 är ett misslyckande.
Sen kan du dra hur många paraleller som helst men det fråntar inte det faktum att win 8 är förvirrande för många.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 20:04

Om du verkligen läser mitt svar, och kollar på de klipp som den Applebloggaren släppt, så ja.

Att du sedan tycker att det är obekvämt är en annan femma. Men bara för att bakgrunden till hatet inte är lika blodigt så betyder det inte att lögnerna är mer sanna.

En treåring är tydligen rätt mycket intelligentare än de två personer du hittat:

http://www.youtube.com/watch?v=dlZgcAacIxU

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 20:10

Jag tycker ingenting är obekvämt utan det är du som gör det.
Naturligtvis så är det dom som klarar av det och fan vore väl annars för då skulle det vara ett totalt misslyckande.
Men faktum kvartstår att folk tycker Win 8 är förvirrande och Microsoft har gått för långt i sitt försök att slå ihop två OS till ett och att det ska passa på både tablets och datorer.

Bara det att det finns en uppsjö av guider som visar hur man får tillbaka start knappen är ett bevis på ett misslyckande.

Jag hatar inte Win8 utan jag har det själv på min dator.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 20:19

Att du upprepar lögnen som den Applebloggaren sprider gång på gång gör den alltså inte till sanning.

Det finns en uppsjö guider till att byta ut skalet på Windows 7 med skalet på Windows NT4 och Windows XP. Anledningen är att det helt enkelt finns hundratals miljoner användare av Windows, och eftersom det alltid finns en liten del bakåtsträvare så gör den stora mängden att det faktiskt kan löna sig göra något sådant. "Start 8" har sålts till tiotusentals personer enligt företaget själv. På över en månad. Microsoft sålde 4 miljoner UPPGRADERINGAR av Windows 8 under första helgen. Det finns tiotals miljoner användare av Windows 8 idag. Tiotusentals mot tiotals miljoner. Min åsikt är att vi tyvärr ofta låter de minsta intressegrupperna komma igenom i media oftast, vilket ju beror på att folk som generellt är nöjda inte känner behovet att låta resten av världen höra det om och om igen.

hans.pedersen

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-26 20:24


Det är bäst!

2012-11-26 20:27

Det finns dokumenterat på film att folk har lätt för att hantera Windows 8 också.

Det finns dokumenterat på film att folk har problem med Windows 8, Windows 7, Windows XP, OSX, Linux, Android och Ios.

Är alla operativsystem misslyckanden för att inte 100% av användarna förstår hur man använder det från första stund?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-26 20:31

Gör man ett OS för folket,den stora massan,och dom har svårt med det är det ett misslyckande ja.
Linux är inte för den stora massan så att det finns dom som inte klarar av det är förstående.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 07:31

Som Windows och OSX då menar du.

Det är klart att en användare är förvirrad i fem minuter när dom placeras framför ett nytt gränssnitt.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:38

Fortsätt att bortförklara fakta. Det ser väldigt trovärdigt ut från din sida

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 12:42

Som sagt, det är inte fakta så länge du inte kan läsa båda sidor av samma mynt. :)

Du hakar upp dig på att det finns dom som inte klarar av systemet, och då bortser du helt ifrån alla dom som klarar av att använda systemet.

Således är det inte fakta du kommer med, utan bara den ena sidan av myntet.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:45

Att det finns som som klagar är illa nog och det antal filmer,artiklar som finns om Win 8 talar sitt tydliga språk. För det finns inget annat OS som fått så dåligt omdömme som Win 8

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 12:49

"Att det finns som som klagar är illa nog och det antal filmer,artiklar som finns om Win 8 talar sitt tydliga språk."

Det är alltid en majoritet som officiellt uttalar sig negativt om en ny produkt. Så är det vid VARJE produktsläpp. Det är inte någon fakta som du säger.

"För det finns inget annat OS som fått så dåligt omdömme som Win 8"

Nej, omdöme hoppas jag verkligen aldrig att operativsystem får.

Det är väldigt tidigt i lanseringen och ett fåtal högljudda människor som måste använda Windows XP klagar som vanligt på den nya versionen av Windows.

Och om du kunde din historia rätt så är faktiskt Windows 3.1 den mest kritiserade versionen av Windows hittills tack vare sitt gränssnitt.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:53

Nu snackar jag om det Windows som fungerade sämst likvärdigt Win 8 med bristfälliga drivrutiner.

Lika bra du lägger ner för du kan argumentera mot mig men inte mot dom personer som anser att Win 8 är ett failure. Då får du starta en hemsida eller en kanal på Youtube där du talar om hur fel dom har.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 12:57

"Nu snackar jag om det Windows som fungerade sämst likvärdigt Win 8 med bristfälliga drivrutiner."

Vilka drivrutiner är det du har råkat ut för? Det är exakt samma sak vid varje Windows-lansering.

"Lika bra du lägger ner för du kan argumentera mot mig men inte mot dom personer som anser att Win 8 är ett failure. Då får du starta en hemsida eller en kanal på Youtube där du talar om hur fel dom har."

Varför det? Det räcker ju med att prata med några av dom mest inbitna Windows-hatarna för att förstå att all deras information kommer ifrån vad någon bloggare någonstans har skrivit om systemet, och sen har dom hittat några Youtube-videos och utgår ifrån att det är sanningen.

Ingen bygger sin egen uppfattning.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:01

"Vilka drivrutiner är det du har råkat ut för? Det är exakt samma sak vid varje Windows-lansering."

Haha i rest my case :)
Ett ofärdigt system

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:03

Ah, så du har alltså aldrig varit med om en produktlansering tidigare?

Det är samma sak med OSX och Linux också om du inte visste det?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:11

Vad var det du sa nu "ändra inte fokus från frågan"
Så lyd ditt eget råd är du snäll.

Att ha som argument att "det alltid är så" visar bara vad Windows användare fått vänja sig med under åren.
Tragiskt

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:36

"Att ha som argument att "det alltid är så" visar bara vad Windows användare fått vänja sig med under åren.
Tragiskt"

Det är som jag sagt tidigare inte någonting som är unikt för Windows. Exakt samma sak händer vid varje produktlansering, men det är bara det att vissa (Du är en av dom) tror att folk blir avskräckta för att ni pratar om era hatade produkters nackdelar istället för att trycka på era egna produkters fördelar.

Ni är väldigt talanglösa säljare helt enkelt.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:37

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:39

Hehe, barnrumpa. :)

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:40

Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du.

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Det är bäst!

2012-11-27 13:43

Tänk att jag misstänkte att du var en av dom där som har betalt för att skriva en massa strunt om olika produkter från olika användarnamn.

Vad bra, jag hoppas att moderatorerna kan lägga ihop 1+1 och stänga av dina användare.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:44

Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du.

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:45

Läs först, skriv sen. :)

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:45

Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du.

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 20:27

Fattar du trögt?

Jag kallar den videon av den ökände Applebloggaren som du refererar till om och om igen för lögn. För den är ungefär lika mycket sann som nazisternas lögner om judar.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 20:30

Jag förstår precis vad du säger och jag postade bara en film av honom och resten var från andra personer.

Och nej jag anser det inte vara lögn utan det är ett faktum att det ärt ett misslyckande

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 20:40

Får se. Du envisas med att posta den videon, trots att du hört gång på gång att den är en lögn. Sedan ignorerar du de fakta att mindre än en promille av Windows 8-användarna byter till startmenyn i Windows 7, plus att det alltid funnits bakåtsträvare som vurmat för det gamla och omoderna. Minoriteter har gjort det ända sedan Windows 95 introducerades. Jag kommer tydligt ihåg hur folk insisterade att köra progman.exe istället för Shell.exe, för att det var så mycket bättre. Du insisterar att du talar för majoriteten även ifall siffrorna tydligt visar det motsatta. Att du länkar till några youtubeklipp ändrar inte på det.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 20:42

"Du insisterar att du talar för majoriteten även fall siffrorna tydligt visar det motsatta. "

Vilka siffror?

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 20:44

tiotusentals mot tiotals miljoner. Läser du överhuvudtaget det du svarar på?

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 20:47

Förbrukningen av ditt förtroende kapital gör dock att externa länkar krävs för att övertyga någon. Så referens tack!

Sedan är det långt ifrån alla som är bekväma med att installera en tredjeparts start meny i windows 8. Jag är en av dom och ensam är jag då rakt inte. Vi lider i det tysta (ja ok inte så tysta kanske)

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 20:48

Jo, det är inte helt förvånande att du inte kan hantera Goolge heller. För Altavista är så mycket bättre, eller hur? ::)

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 20:51

"percent of users installing a start menu alternative in windows 8"

Sorry den sökningen gav inget vettigt svar. Länk tack!

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 21:03

Se det som att jag hjälper dig tänka utanför dina personligt uppsatta ramar, genom att lära dig använda moderna sökverktyg på ett nytt och smartare sätt.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 21:04

Tillåt mig att småle.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 08:09

Jag ber verkligen om ursäkt Neptune. Du är INTE ett windowstroll :)

Kjell Kamsvag

Det är bäst!

2012-11-27 12:05

Ingen orsak :)

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 10:26

Ah, skyll din brist på "bevis" på att de du debatterar mer inte kan använda Google för att de inte kan hitta "dina" fakta?

Moget...

Ear Fix

Det är bäst!

2012-11-27 15:51

Om ni inte klarar hitta sånna enkla fakta, så tycker jag seriöst inte att det är värt att diskutera Windows förträfflighet med er. Om ni verkligen är så IT-inkompetenta att ni inte ens klarar googla fram något som varit i nyheterna de senaste veckorna, så känns det som att jag slösar tid på att diskutera kvantfysik med ett gång babianer.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 15:55

Att anklaga andra för att vara babianer men samtidigt inte klarar av att stava...pinsamt.

Och det ligger på den som hävdar en sak att presentera fakta och inte tvärsom.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 22:46

Jag kan ge dig en knuff i rätt riktning. Googla Stardock Start 8 sales, så hittar du förhoppningsvist en artikel någonstans där Stardock stolt går ut med att de sålt "tiotusentals" licenser á $5 av Start 8. Kolla sedan upp vad Microsoft säger att de sålt i Windows 8-licenser. Senast jag kollade sa de att de är uppe i 40 miljoner sålda.

Räkna sedan ut en kvot mellan "tiotusentals" och "40 miljoner". Jag kan lätt tänka mig att t.ex. kvoten som rootat en Androidmobil och bytt operativsystem där är mycket högre.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-28 13:38

Aha, så ALLA som kör W8 med annan startmeny kör Stardock Start 8?
En produkt jag aldrig har hört talas om och som kostar pengar?
Intressant...

http://classicshell.sourceforge.net/

"Senast jag kollade sa de att de är uppe i 40 miljoner sålda."

Ja, just det, "sa de", de släpper ju inte info om vad de menar med detta.
Inkluderar detta OEM licenser för ej ännu sålda datorer? Datorer i lager hos distributör. Datorer i lager hos återförsäljare? Kan inte heller minnas att W7 såldes för $39.95...

Se en hyfast Microsoftvänlig blogg på en väldigt Microsoftvänlig sajt som säger så här:
"Yes, we don't really know exactly what "licenses sold" includes and does not. Sold to consumers? Sold to channel? Includes licenses grandfathered in through volume license agreements. I've asked Microsoft to see if officials will clarify. If they do, I'll add an update here.

And the official word from a spokesperson: "We have nothing more to share.""

Källa:
http://www.zdnet.com/microsoft-weve-sold-40-million-windows-8-licenses-to-date-7000007990/

Ser du? Så enkelt är det att lägga med en källa till de saker man hävdar, utan att vara otrevlig och kalla de som undrar var du får all skit ifrån för inkompetenta babianer.

Ear Fix

Det är bäst!

2012-12-10 13:56

Well, enligt netmarketshare så var W8 uppe i 0.96% market share i november

http://www.netmarketshare.com/report.aspx?qprid=11&qpaf=&qpcustom=Windows+8

Vet inte vad W7 hade ett par mån efter släpp men strax under 1% känns väl inte sådär jätteimponerande.

messerschmitt

Det är bäst!

2012-12-10 20:53

Haha... det är det jag sagt hela tiden..FAIL :)

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 15:59

Vilket skämt du är. Du säger till folk att googla och vägrar presentera en länk. När man till och med visar en fullt legitim sökfras så hånar du dom och fortfarande inte presenterar en länk. Du är ett stort skämt därom råder inga tvivel.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 16:35

Rean när du använder ordet "förträfflighet" så är ditt inlägg diskvalificerat för det finns inget OS som faller under den kvalifikationen.
Inget OS är perfekt och eftersom vi redan sett att det finns personer som inte klarar av Win 8 understryks att ditt ordval är ändå mer löjeväckande.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:15

Du påstår att det är en lögn utan att visa fakta att det är lögn.
Så nej du är inte mer trovärdig än någon film som finns på Youtube.
Det är ett känt faktum att du är en Windows fanboy så din åsikt är väldigt färgad

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:27

Du hela tiden refererar till siffor som du inte kan backa upp med fakta utan det är din högst personliga åsikt och inget annat.
Det svider i dig att ditt kära Microsoft har gjort en sådan tabbe att dom släppt ett OS som är så halvfärdigt att det inte ens borde få kallas beta.

Ett exempel som jag vet att du inte kommer tro på med det är sant.
En vän till mig köpte en ny dator på MM och fick med Windows 8.
Till att börja med startade datorn om sig självmant utan uppenbar anledning. Sen la drivrutinen för grafikkortet av hela tiden och en omstart vara bara som hjälpte och inga uppdateringar finns att tillgå.
Dom frågade mig om det inte gick att installera Windows 7 som dom känner till och gillar, Ja visst svarade jag men då får ni betala extra för det.
Windows 8 är ett haffsverk bara för att dom känner sig tvingade att komma ut med något för att inte hamna mer efter Apple vad dom redan gör på tablet fronten.

Sen får du argumentera dig både blå och gul men det fråntar inte det faktum att det är ett big fat failure.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:40

Håller helt med om att det märks att Windows 8 nya "Metrogränsnitt" inte är klart, det finns många saker som man upptäcker knappt fungerar med grundfunktioner och i många fall sämre än på Windows Phone mobiler, som man kan tycka borde sätta en minimum krav för hur det skall fungera.


Ta bara detta med Metro namnet och hur det bara "försvann".

Capital

Det är bäst!

2012-11-26 22:33

"Ta bara detta med Metro namnet och hur det bara "försvann"."

Det "försvann" helt enkelt för att de hade tur att inse att ett tyskt bolag som heter Metro hade registrerat namnet innan. Hade det tyska bolaget lyckats hålla tyst om det i några månader till så hade Microsoft antagligen riskerat betala licensavgifter på något så trivialt som ett namn på ett gränssnitt.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 23:01

Annars gör man hemläxan och kollar upp trademarks innan man lanserar en ny produkt. Eller gör så som Apple gjorde med iOS man kommer överens innan och betalar för sig.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 07:47

Dom lanserade aldrig någon produkt vid namn Metro.

Du menar som Apple gjorde med Iphone med skalbolag och lögner osv.? Hade du blivit nöjdare över Microsofts agerande ifall dom hade betett sig på det sättet?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 11:58

Dom köpte namnet iOS av Cisco

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 12:01

Och Ipad i Asien?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:02

Vet inte vad som hänt med iPad i asien. Enlighten me.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 12:06

Googla IP Application Development Ltd som Apple använde som skalbolag för att köpa rättigheterna i Asien.

Det är lite intressant läsning. :)

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:11

Jo lite kul.

Det hindrar ju inte dock inte att ms hade kunnat gjort hemläxan runt metro.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 12:18

Dom hade inga planer på att lansera en produkt med namnet Metro, utan en gränssnittsmodell.

I vanliga fall så gör det inte så mycket ifall det finns flera saker/företag/produkter med samma namn så länge dom inte konkurrerar med varandra..

Men i detta fall så var det tydligen jävligt allvarligt.

Du kanske känner till historien bakom Apple Records och Apple Computers?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:34

Jo det gör jag.

Ett UI är ju ingen liten del av OS'et och skall du kalla deta nya UI för metro på en sådan stor produkt som Windows så får du allt göra hemläxan- Det måste inte vara en specifik produkt för att det skall betraktas som en överträdelse.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 12:37

"Ett UI är ju ingen liten del av OS'et och skall du kalla deta nya UI för metro på en sådan stor produkt som Windows så får du allt göra hemläxan- Det måste inte vara en specifik produkt för att det skall betraktas som en överträdelse."

Som sagt, i vanliga fall så brukar det inte vara några som helst problem med att använda namn som redan existerar så länge man inte hamnar i en konfliktsituation.

Vet du vad företaget Metro sysslade med?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:39

Nej är dock inte så värst intresserad heller.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 16:20

Det är du som tar upp diskussionen på IP och Metro, när du sedan får mothugg så är du inte intresserad längre? Jag börjar förstå varför du fortfarande använder din dator som om du kör Vista på den, för du vill helt klart inte ta till dig ny information.

Du påstår att Apple fixar rättigheter överallt innan de valt namn, men när det radas upp exempel till höger och vänster på att de inte alls gjort det, så är det onintressant....?

Vad med Apples problem i Mexico? Där de också stämts nu för att inte kolla upp andra företags IP innan de börjar sälja produkter.

Microsoft gjorde helt rätt med att dumpa namnet Metro snabbare än hett kol, då de insåg att namnet var ett minfält av IP-bråk över hela världen...

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 16:34

"Jag börjar förstå varför du fortfarande använder din dator som om du kör Vista på den, för du vill helt klart inte ta till dig ny information."

Konstigt, jag sitter just och tittar på nya Windows API'er just nu. Men nej jag vill nog inte ta till mig nu information.

"Vad med Apples problem i Mexico?"

Ingen aning, jag är ingen apple förespråkare. Jag hoppade av Apple efter iPhone 3G och gick till Android och nu är jag på Windows Phone. Följer inte Apple i media, har ingen aning om vad som händer dom i mexico.

"Microsoft gjorde helt rätt med att dumpa namnet Metro snabbare än hett kol, då de insåg att namnet var ett minfält av IP-bråk över hela världen..."

Jo, ett bättre beslut än att stega in i skiten, det kan jag hålla med om. Dock tyckte jag om Metro som namn och hade hellre sett att MS gjort hemläxan och kommit överens med dom innan de släppte det.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 16:42

Det spelar ingen roll vad du förespråkar Neptune. Om du drar upp Apple som ett lysande exempel på att Microsoft gör fel, och det visas för dig i en lång rad exempel varför Microsoft inte vill göra om Apples misstag, och du totalt vägrar ta till dig den nya informationen som getts dig. Så visar du med all önskvärd tydlighet varför du är mot Windows 8. För att Startmenyn inte ser likadan ut som i Windows Vista.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 16:50

Jag är inte emot Windows 8, det har jag aldrig sagt. Jag är emot vissa komponenter av WIndows 8. Visst Apple har säkert inte lärt sig av sig själva och hanterat saker dåligt. Inte för jag bryr mig för jag jobbar inte med Apple och därför påverkar det mig inte. Jag jobbar mestadels med Windows och förändringar i Windows påverkar mig.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 22:13

Vad företaget Metro sysslar med?


Vilket Metro?


http://www.metro.co.uk/home/
http://www.wmata.com/
http://www.metro.net/
http://metrotrains.com.au/
http://www.ridemetro.org/
http://metro.kingcounty.gov/
http://www.metrochicago.com/
http://www.delhimetrorail.com/
http://www.metro.se/
http://www.oregonmetro.gov/
http://metronews.ca/
http://www.go-metro.com/


Bara för att ta ett litet axplock på företag som kallas Metro...

Men de flesta verkar syssla med nyheter eller transporter...

Så att fråga vad Metro sysslade med är ju dålig fråga...


Eller menade du Metro AG? Ett företag som har en massa butiker, såsom Media Markt?

Capital

Det är bäst!

2012-11-26 20:30

Jag åberopar Godwins lag!

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 20:33

Att H P skulle sjunka så lågt att han drog till med den paralellen är inte förvånande :)

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 10:24

Seconded!

Ear Fix

Det är bäst!

2012-11-27 10:23

Och till slut faller argumenten bort och Goodwins lag kommer fram:

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

Ear Fix

Det är bäst!

2012-11-26 20:14

Fail fail fail

https://www.youtube.com/watch?v=B4VtNLl6Ca4&feature=rellist&playnext=1&list=PLF6072336EB1DAB6C

https://www.youtube.com/watch?v=1GEi_rJW-Xo&feature=BFa&list=PLF6072336EB1DAB6C

https://www.youtube.com/watch?v=gIq_wl-KBjk&feature=BFa&list=PLF6072336EB1DAB6C

https://www.youtube.com/watch?v=wPYVZ4VILes&feature=BFa&list=PLF6072336EB1DAB6C

https://www.youtube.com/watch?v=zck5Bd0VCfQ&feature=BFa&list=PLF6072336EB1DAB6C

https://www.youtube.com/watch?v=dEPgSfs0FmI&feature=BFa&list=PLF6072336EB1DAB6C

Som sagt det är du som borde vara obekväm över det som Microsoft spottar ur sig.
Inte undra på att cheferna får sparken

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 07:48

Men ge dig nu... Vilken produkt du än söker på kommer du hitta folk som inte förstår sig på från första stunden.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:37

Naturligtvis så ska jag ge mig för det handlar om erat kära OS som inte kan vara ofelbart.
Nej jag ger mig inte att presentera fakta

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 12:39

Fakta? Haha, du har väldigt selektiv fakta då. :D

Som jag sagt till dig tidigare. Alla nya gränssnitt kan vara förvirrande dom första fem minuterna.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:42

Har aldrig sett ett OS få så dåligt mottagande som Win 8 och det är ingen som någon kan bestrida. Ja om Youtube hade funnits när Win ME kom så hade det slagit Win 8. Men det förtar inte det fakta att Win 8 är det mest förvirrande och icke användarvänliga OS som dom släppt på länge

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 12:45

Det har jag.

Som sagt, du ska vara lite försiktig med att säga att det är fakta du kommer med när du så uppenbart är färgad av dina egna synpunkter.

Folk som faktiskt använder systemet som jag känner till och kan se tycker inte att det är krångligt annat än dom första fem minuterna som du länkar youtube-videos på.

Testa filma samma människor om en vecka.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 12:50

"Som sagt, du ska vara lite försiktig med att säga att det är fakta du kommer med när du så uppenbart är färgad av dina egna synpunkter."

Så med andra ord säger du samma sak till en färgad man när han pratar om rasism?
Lägg ner och inse att du är ute på djupt vatten nu med sådat argument.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 12:54

"Så med andra ord säger du samma sak till en färgad man när han pratar om rasism?"

Nej.

"Lägg ner och inse att du är ute på djupt vatten nu med sådat argument."

Försök nu inte att vrida det här till någonting annat än vad det faktiskt är. Du har hittat några youtube-videos som bekräftar din ståndpunkt, och då slår du helt ifrån dig all form av ny information som kommer ifrån det andra hållet.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:00

Naturligtvis gör du det eftersom hans åsikt i frågan är färgad/partisk enligt ditt synsätt.
Men samma sak kan man säga om dig för du gör reklam för en nyhetssida/forum om Windows telefoner så du borde helt vara tyst.

Jag använder alla OS och telefoner så jag har all rätt att yttra mig.
Men nu kommer vi ifrån kärnpunkten och det går inte att bortförklara att Win 8 är ett failure i den bemärkelse att vanligt folk,den stora massan ser win 8 som förvirrande sen kan du säga hur mycket du vill

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:03

"Naturligtvis gör du det eftersom hans åsikt i frågan är färgad/partisk enligt ditt synsätt.
Men samma sak kan man säga om dig för du gör reklam för en nyhetssida/forum om Windows telefoner så du borde helt vara tyst."

Försök undvika fokusskiftning när det blir jobbigt.

"Jag använder alla OS och telefoner så jag har all rätt att yttra mig.
Men nu kommer vi ifrån kärnpunkten och det går inte att bortförklara att Win 8 är ett failure i den bemärkelse att vanligt folk,den stora massan ser win 8 som förvirrande sen kan du säga hur mycket du vill"

Fast, när du säger "den stora massan" så har du utgått ifrån några Youtube-videos som du har hittat på nätet och du bortser ifrån att det även finns Youtube-videos på folk som använder det helt smärtfritt? Varför gör du det?

INGEN i min vänskapskrets som har uppgraderat har några problem efter någon dags användande.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:09

"Försök undvika fokusskiftning när det blir jobbigt."

Haha det var du som gjorde det med ditt påstående att jag är färgad av min åsikt om Win 8. Men vem är inte färgad i sin åsikt om inte en windows fanboy som du som gör reklam för en Windows sida.

Nu börjar den sida av dig komma fram där du inte har några argument kvar.Och anklagar mig för en sak och när jag ger tillbaka med samma mynt så är det jag som gjort fel.Patetiskt är bara förnamnet.

Om du ska använda en taktik i argumentation kan du inte bortförklara det när du själv råkar ut för det.

Nä det är inte så svårt när du inte har några vänner...haha

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:34

"Haha det var du som gjorde det med ditt påstående att jag är färgad av min åsikt om Win 8. Men vem är inte färgad i sin åsikt om inte en windows fanboy som du som gör reklam för en Windows sida."

Skillnaden mellan dig och mig är att jag bygger mina synpunkter på att ha använt produkten medans du bygger dina synpunkter på vad du har läst om produkten, det har du ju erkänt själv.

Jag gör reklam för en Windows PHONE-sida. Väldigt stor skillnad.

"Nu börjar den sida av dig komma fram där du inte har några argument kvar.Och anklagar mig för en sak och när jag ger tillbaka med samma mynt så är det jag som gjort fel.Patetiskt är bara förnamnet."

Hmm, ungefär som att börja prata om rasism mitt i samtalet?

Som sagt, du borde först och främst läsa dig till båda sidor av myntet innan du kommer i din vita rustning och säger att du minsann har 'fakta' på att några blivit förvirrade de första fem minuterna och att det således är en 'failure'.

"Nä det är inte så svårt när du inte har några vänner...haha"

Hihi, när argumenten tryter...

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:36

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:39

Okej, om du inte vill bete dig som en vuxen människa och erkänna att du bygger alla dina argument utifrån vad du har läst så får det stå för dig.

Beblanda dig helst inte med diskussioner här på sidan i framtiden dock. Tack på förhand!

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:40

Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du.

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:42

"Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du."

Nej, inte dina argument... Men dina påståenden om att du har slutgiltig och ofrånkomlig fakta.

Det jag sa var att du inte kan komma och påstå att det du säger är mer fakta än vad någon annan säger eftersom att du är uppenbart färgad av att du inte får tycka om MS-produkter av din arbetsgivare eller uppdragsgivare.

Du bör i och för sig helst inte komma med några argument heller eftersom att du inte använder produkten och således inte vet vad du pratar om.

Men i övrigt får du hemskt gärna vara med i doskussionen.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:43

Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du.

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:44

Lilla misslyckandet att inte ens förstå vad folk skriver till dig och dina andra nick. :)

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 13:45

Det var du som avfärdade mina argument på exakt det sättet så jag beter mig på exakt samma sätt som du.

Dina argument är inte relevanta för din åsikt är färgad.

Ps Det var du som sa så

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 16:13

Det är rätt lätt att avfärda dina argument mot Windows 8 i detta fallet eftersom du tydligt visat öppet hat mot både Microsoft, Windows och Steve Ballmer i största allmänhet här.

Varför fortsätter du? Du måste väl fatta att folk tycker att du är barnslig?

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 16:17

Det är extremt lätt att avfärda dina kommentarer också då de totalt saknar kritiskt tänkande. MS har bara rätt, hur jävla knäppt de än gjort saker. Ditt förtroendekapital är förbrukat och troligen därför börjar du snöa in på Godwin's lag teritoriet. Lägg ner diskussionen, anmäl dina egna inlägg och hoppas på att de tas bort så du slipper skämmas.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 16:31

Jag hatar inget OS utan har en åsikt om hur bra eller dålig dom är.
Du däremot ser bara i svart eller vitt,antingen gillar man eller så hatar man och kan inte se en medelväg. Det du har missat är att det är inte bara min åsikt som jag presenterat utan andras. Vore skillnad om det var jag som agerade på filmen men nu är det inte det.

Ditt försök att få mig att bry mig om vad andra tycker om mig som person är ganska så fruktlösa och är i grund och botten ett personangrepp.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 16:50

Inte ens SCO Unix? :D

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 17:12

Har du läst mitt inlägg till dig om att det inte var dina argument jag avfärdade utan din envishet med att kalla dina påståenden för fakta?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 18:04

"Skillnaden mellan dig och mig är att jag bygger mina synpunkter på att ha använt produkten medans du bygger dina synpunkter på vad du har läst om produkten, det har du ju erkänt själv."

Nej det har jag inte skrivit utan jag har skrivit att jag använt Windows sen 3.0 ända till Win 8 så jag vet vad jag pratar om.

"Som sagt, du ska vara lite försiktig med att säga att det är fakta du kommer med när du så uppenbart är färgad av dina egna synpunkter."

Se här avfärdar du mina argument eftersom du påstår att dom filmer jag länkar till är färgade av min åsikt.
Ser du inte ens hur korkat du resonerar för du säger i klartext att din åsikt också inte betyder något för du är också färgad.

Så fortsätt att sylta in dig i dina argument för detta är roligt att se.
Roligt i den bemärkelsen att du argumentera mot fakta att det finns dom som har problem med Win 8.
Det är räcker med en (1) film men nu vet vi att det finns många för att konstatera att Win 8 inte är en användarvänlig produkt.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 18:11

"Nej det har jag inte skrivit utan jag har skrivit att jag använt Windows sen 3.0 ända till Win 8 så jag vet vad jag pratar om."

Och du klickar helst dig fram i startmenyn eller använder genvägar på skrivbordet såsom man gjorde i tidigare Windows-versioner?

"Se här avfärdar du mina argument eftersom du påstår att dom filmer jag länkar till är färgade av min åsikt.
Ser du inte ens hur korkat du resonerar för du säger i klartext att din åsikt också inte betyder något för du är också färgad."

Jag har inte, till skillnad från dig, kommit med påståenden och sagt att jag kommer med fakta.

Jag har bara berättat om min och min omkrets upplevelse av systemet, och att jag tycker att det är konstigt att du refererar till Youtube för att du har hittat några initiellt förvirrade användare där och sedan framställer dessa som en statistisk försäkran om att det skulle vara fakta på att systemet är dåligt.

"Så fortsätt att sylta in dig i dina argument för detta är roligt att se.
Roligt i den bemärkelsen att du argumentera mot fakta att det finns dom som har problem med Win 8."

Det som är roligt är att du har hittat några exempel på Youtube, och att du försöker få det att låta som att det skulle vara ett stort problem eller att du har faktabaserad statistik på hur många som har problem... Utefter vad Youtube säger.

"Det är räcker med en (1) film men nu vet vi att det finns många för att konstatera att Win 8 inte är en användarvänlig produkt."

Jaså? En film är tillräcklig för att berätta vad tiotals miljoner användare tycker om systemet?

Så med andra ord så har en filmrecensent _alltid_ rätt och det hjälper inte att kolla på vad andra tycker? Den första filmrecensenten du hittar är fakta på att filmen är dålig?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 18:18

Du försöker fortfarande bestrida det faktum att det finns personer som har problem med Win 8 fast det är bevisligen dokumenterat på film.

När t.o.m erfarna användare är kritisk så försöker du,en anonym fanboy,att göra sken av att det är "business as usual"

Du kan skriva dig gul och blå men missnöjet kommer inte att försvinna än hur mycket du vill. Det finns dom som avstår ifrån att köpa datorer för dom vet att Win 8 följer med och hellre vill ha Win 7. Det säger en hel del och vilket misslyckande det är.
Att du inte tycker det är ett misslyckande förtar inte att det finns andra om du nu trodde det.

Naturligtvis så finns det dom som tycker det är bra men nu är det inte så att antalet nöjda kvittas mot missnöjda så dom missnöjda försvinner.

Det finns dom som är missnöjda och det går inte att förklara bort än hur mycket du vill och försöker.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 18:22

"Du försöker fortfarande bestrida det faktum att det finns personer som har problem med Win 8 fast det är bevisligen dokumenterat på film."

Nej, det jag försöker bestrida är ditt påstående om att det enligt några videoklipp du har hittat på Youtube skulle vara ett stort problem, vilket det inte är.

Exempelvis:
http://www.youtube.com/watch?v=sSVE35DQSI8

"När t.o.m erfarna användare är kritisk så försöker du,en anonym fanboy,att göra sken av att det är "business as usual"

Erfarna användare är nog dom som har svårast att förändra sina gamla utdaterade arbetssätt. Ergonomiskt så är det bättre att jobba utifrån ett tangentbord istället för att använda en mus.

"Du kan skriva dig gul och blå men missnöjet kommer inte att försvinna än hur mycket du vill. Det finns dom som avstår ifrån att köpa datorer för dom vet att Win 8 följer med och hellre vill ha Win 7. Det säger en hel del och vilket misslyckande det är."

Det missnöje som du försöker måla upp är försvinnande liten och är oftast koncentrerat till den lilla skara människor som känner sig för "begåvade" för att anpassa sig till nya arbetssätt. Har man bara svalt stoltheten så är det väldigt mycket effektivare att arbeta i Windows 8 än vad Windows 7 har varit.

"Att du inte tycker det är ett misslyckande förtar inte att det finns andra om du nu trodde det."

Absolut, folk får ju tycka att det är ett misslyckande. Det är ju likadant som att det finns folk som tycker att det är en succé.

"Naturligtvis så finns det dom som tycker det är bra men nu är det inte så att antalet nöjda kvittas mot missnöjda så dom missnöjda försvinner.

Det finns dom som är missnöjda och det går inte att förklara bort än hur mycket du vill och försöker."

Och alla system har missnöjda användare, var det verkligen det du ville komma fram till?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 18:55

Det är ett stort problem för dom som upplever det som ett problem och det går inte att komma ifrån.
Att argumentera att erfarna användare har problem inte spelar någon roll visar bara på Microsoft synsätt på användaren.
Det spelar ingen roll att det är bara 1 av 100 som upplever det som ett misslyckande utan det är graden av hur dom upplever förändringen.
Att gå från Xp till Visat var ingen större omställning men Win7 och andra XP till Win 8 är ett stort hopp som är förvirrande.

Det du försöker gör att sopa det under mattan som att det inte finns eller att bagatellisera det hela. Säg det till dom som har svårt att dom bara bagatelliserar det hela och att dom är korkade så får vi se.

Det går inte att komma ifrån att det finns dom som anser detta som ett misslyckande och du kan inte ändra på det.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 18:57

Det jag säger till dom som klagar (oftast bara på nätet) är att det går alldeles utmärkt att använda systemet trots att det kan vara konstigt dom första minuterna.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 19:00

Det går att använda en sked för att gräva ett dike också det är bara lite konstigt dom första minuterna.

Försök inte lura dig själv nu med dina argmunet.
Win 8 är inte användarvänligt för Olle 56 eller Eva 47 som är van XP eller Win 7 och det ÄR ett misslyckande.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 19:03

Sorry men det ÄR för tidigt att utröna om det är ett misslyckande. Att Windows 8 inte är perfekt står dock mer än klart.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 19:07

Jag har inte sagt att det är ett misslyckande i försäljningssynpunkt utan det kommer säkert sälja som smör i solsken eftersom det tvingas på alla PC.

Men det är ett misslyckande när folk inte klarar av fundamentala uppgifter som dom klarade av på Win 7.
Att ha en inlärningskurva som innebär att du måste lära om på nytt är ett misslyckande.
Vet av dom som funderar på att gå över till Apple fast dom avskyr företaget men att välja mellan pest eller förkylning tar dom förkylningen.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 19:15

"Men det är ett misslyckande när folk inte klarar av fundamentala uppgifter som dom klarade av på Win 7."

Som sagt, i såna fall har varenda produktlansering genom tiderna där gränssnittet har genomgått någon form av förändring varit misslyckanden. Att Ios och Android existerar är misslyckanden eftersom att folk hade lärt sig WM och Symbian.

"Att ha en inlärningskurva som innebär att du måste lära om på nytt är ett misslyckande. "

Du behöver inte lära dig på nytt, däremot behöver du anpassa dig något. Precis som alla versioner av alla operativsystem som har släppts. Vissa saker förändras från version till version och brukar kallas för utveckling.

"Vet av dom som funderar på att gå över till Apple fast dom avskyr företaget men att välja mellan pest eller förkylning tar dom förkylningen."

Och jag vet Apple-användare som hyllar Microsoft för gränssnittet i Windows 8. Din poäng är?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 20:09

Bla bla bla...du säger samma sak hela tiden men i andra ordalag men det förändrar ingenting att det finns dom som inte tycker Win 8 är bra...lev med det.

Sen är det inte mig du ska övertyga eller snarare utbilda hur Win 8 fungerar för jag vet redan.

Anpassa är ett annat ord för att lära om så sluta med ditt ordvrängande.
Folk måste lära sig att det inte finns någon Start meny

Min poäng är att dom avskyr Win 8 som jag påpekat så många gånger och vi sett på diverse filmer.
Lev med det

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 20:18

"Bla bla bla...du säger samma sak hela tiden men i andra ordalag men det förändrar ingenting att det finns dom som inte tycker Win 8 är bra...lev med det."

Precis som alla uppdateringar av OSX, och alla uppdateringar av Linux. Varför stör det dig enbart när det gäller uppdateringar av Windows?

"Sen är det inte mig du ska övertyga eller snarare utbilda hur Win 8 fungerar för jag vet redan."

Vad har du för problem då?

"Anpassa är ett annat ord för att lära om så sluta med ditt ordvrängande.
Folk måste lära sig att det inte finns någon Start meny"

Fast, det finns ju en startvy istället. Microsofts undersökningar på sina egna system visade ju som sagt ganska tydligt att färre och färre använde mus och startmeny och att fler och fler gick över till att använda tangentbord för att styra datorn tack vare Windows 7. Nu har dom tagit ytterligare ett steg i rätt riktning med W8.

"Min poäng är att dom avskyr Win 8 som jag påpekat så många gånger och vi sett på diverse filmer.
Lev med det"

Ja, och min poäng är att din poäng är att alla system har folk som hatar systemen och således är alla system misslyckanden enligt ditt sätt att se på saken.

Det finns nämligen videos som visar folk som hatar alla system.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 20:23

Du har härmed diskvalificerat dig själv och dina åsikter är inte relevanta längre. För det är tydligt att du är en fanboy som inte går att argumentera med på ett vettigt sätt.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 18:20

På tal om misslyckande...haha.

http://tech.fortune.cnn.com/2012/11/26/microsoft-surface-tablet-apple-ipad/

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 18:30

Nummer ett:
Gene Munster från PJ är en av de absolut största förespråkarna för Apple som existerar på jorden.

Nummer två:
Microsoft Stores fungerar mer som stöd och supportinrättningar men även marknadsföringsavdelningar i USA.

Har du själv besökt en MS-Store?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 18:58

Så du menar att en förespråkare för Apple har makt att påverka försäljnings siffrorna? Tänkte du verkligen nu till ordentligt.

Det går att köpa Surface i Microsoft Store men det säljs inga...faktum.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 19:13

"Så du menar att en förespråkare för Apple har makt att påverka försäljnings siffrorna? Tänkte du verkligen nu till ordentligt."

Nej, frågan är väl kanske mer hur uppmärksam man var och ifall man faktiskt förstår syftet med dessa nyöppnade MS-butiker.

"Det går att köpa Surface i Microsoft Store men det säljs inga...faktum."

Jodå, det säljs då visst Surfaces, fast i betydligt mindre volymer än det inarbetade varumärket Ipad.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 20:05

Men det förtar inte det faktum att dom inte sålde en enda och det spelar det ingen roll att dom har ett mindre antal än Apple Store.

Så det är fail på dig

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 20:14

Dessa Apple-dyrkare såg inte att dom sålde en enda i alla fall.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Det är bäst!

2012-11-27 20:23

Det var CNN så du påstår att ingen press är opartisk nu också.

Du har härmed diskvalificerat dig själv och dina åsikter är inte relevanta längre. För det är tydligt att du är en fanboy som inte går att argumentera med på ett vettigt sätt.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-27 13:09

Hittade de dom Powershell ISE vid en vanlig metro sökning utan problem?

Neptune

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-26 19:20


Det är bäst!

2012-11-27 10:39

Otroligt att folk fortfarande länkar till den där videon. Det är ju en sån uppenbar vinkling så det är skrattretande.

rm -rf /

Det är bäst!

2012-11-26 19:12

Säg att du verkligen har 120 TechNet-isos liggande på din dator. Sprider du dem då ut över hela hårddisken? I sånt fall är ditt problem inte hur sökfunktionen ser ut, utan enbart hur du använder datorn i allmänhet.

I din fantasivärld använder man inte datorn på ett rationellt sätt.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 19:15

Jag har massor med ISO, inte bara technet på min server och med federated search får jag stora resultset där jag inte ens enkelt kan se om de är lokala eller på servern. Du försöker bara vrida det till att jag på något sätt använder explorer fel eller att det inte är sant, riktigt patetiskt Hans. Inse att allt i Windows 8 är bättre.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 19:17

Jag vrider inte ett dugg, lyssna till dig själv istället och se på alla de fel du gör på vägen för att hitta den TechNet-iso, helt enkelt för att du vill att Windows 8 ska vara sämre. :)

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 19:26

Jag vill absolut inte att Windows 8 skall vara sämre, jag anser dock att det är det på en specifik punkt. Mitt jobb innebär mycket Windows och jag tycker om flera tekniker i windows men definitivt inte alla. Jag är inte okritiskt possitiv till allt Microsoft gör. Du vet världen är inte svart eller vit utan det finns en uppsjö av nyanser och färger där emellan.

När du svart på vitt i ett specifikt use-case kan se att det ena fungerar med låt säga tre sevenser och den andra med 5 sekvenser, då omdefinierar du use-caset som fantasi...??? Detta är ju löjligt så det förslår. Kan du inte vara öppet kritisk i ditt tänkande så att du ser att MS gjort vissa, inte alla, saker fel?

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 19:44

Prova att lyssna istället.

Ditt scenario låter osannolikt helt enkelt baserat på vad du gör och på hur du insisterar på att göra det. Det är inte praktiskt i Windows 8, men det var definitivt inte heller praktiskt i Windows 7.

Det är upp till dig om du vill fortsätta använda både Windows 7 och Windows 8 på "fel" sätt, bara för att du inte vill lära dig använda nya verktyg. Att du sedan envisas med att upprepa samma lögn om och om igen gör den inte till sanning. Såg att du gör det igen nedan, att Startmenyn i Windows 7 kan filtrera söksvar bättre än Windows 8, trots att sanningen är precis den motsatta.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 19:47

Vansinne!

Du kan helt enkelt inte acceptera att folk jobbar på olika sätt.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 20:28

Har du inte fatta det H P kan inte ha fel? :)

Men så är det med windows fanboys och deras tillbedjande fettknoppen Steve Ballmer :)

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:08

Jo, vi har alla förstått för länge sedan att du hatar allt som har med Microsoft att göra Anonym71. Du behöver inte bekräfta det genom att skriva det svart på vitt.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 21:18

Du anklagar mig för att inte läsa det du skriver men du gör samma sak.
Jag har använt Windows sen 3.0 och avverkat varenda en av dom och jag hatar inget av dom.
Bara för att jag säger att ett OS är ett misslyckande betyder inte att jag hatar utan jag tycker det är tragiskt och beklagligt.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:24

Du spyr galla over Windowsanvändare och deras VD, och du tror att jag sedan kommer ta dig seriöst? :)

Jo, jag läser vad du skriver. Tyvärr så verkar inte du förstå att din trovärdighet helt försvinner när dina argument låter som ditt föregående inlägg.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 21:30

Nej jag spyr inte galla över alla Windows användare,jag spyr galla över dig som är mer rabiat än den värsta Linux eller OS X användare.

Jag har svårt att ta personer som beter sig på detta vis seriöst.

https://www.youtube.com/watch?v=e8M6S8EKbnU

https://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

Man får säga vad man vill om Steve Jobs och hans ledarstil men han skulle aldrig sjunka så lågt att han agerar som en apa på scen.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:35

"Men så är det med windows fanboys och deras tillbedjande fettknoppen Steve Ballmer."

"Man får säga vad man vill om Steve Jobs och hans ledarstil men han skulle aldrig sjunka så lågt att han agerar som en apa på scen."

Dina "argument" säger allt om dig och dina syften Anonym71. Är det där skon verkligen klämmer? Att jag kallat Steve jobs för en patologisk lögnare vid ett flertal tillfällen?

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 21:41

Nej du får kalla han vad du vill för min del.
Jag vet han var en despot och hade en fruktansvärt hård ledarstil på både gott och ont.
Men han fick saker gjort på sitt sätt och vi kan se av historien att han lyckades med mycket.

Steve Ballmer däremot som förlöjligande iPhone i ett välkänt Youtube klipp men nu fått krypa till korset.
Dom har en telefon,en surfplatta och tydligen ska dom öppna affärer likt Apple.
En visionär är inget man kan kalla Steve Ballmer alla fall :)

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:46

När tog Steve Ballmer över som VD för Microsoft? Har inte Microsoft gjort någonting rätt under den tiden? Gjorde inte Jobs några fel under sin tid? Var det inte han som sa att folk aldrig skulle köpa fyratumsmobiler eller sjutumstablets? Floppade inte Apple på Enterprise och server med OSX under hans tid?

Att du hatar Ballmer bara för att han är överviktig säger väl mer om dig och dina förutfattade meningar.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-26 21:49

Läser du ens vad andra skriver innan du svarar?
Jag klart och tydligt skrev att Apple med Steve Jobs i spetsen har misslyckats med mycket.
Men dom har revolutionerat många saker också som med iPod,iPad och iPhone.

Jag hatar inte Ballmer men jag tycker att han är en pajas och jag själv är överviktigt så jag har rätt en att kalla han för fetknopp.
Inte är det så att du blir förolämpad i hans ställe?
Men det var väl sött och hedervärt :)

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 21:57

Skall inte ni två pojkar luta bråka nu.

Anonym71, säg förlåt till Hans om vad du sa om Ballmer och windows användare.

Hans, säg förlåt till Anonym71 och erkänn att Windows 8 har en del skavanker.

Så skaka hand nu och gå sedan in på era rum och tänk på vad ni har gjort. Inget internet eller idg på en vecka för er nu.

Neptune

Det är bäst!

2012-11-27 22:08

+++++

Aaaarghh

Det är bäst!

2012-11-30 00:38

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över hela diskussionen.

Men alla har vi olika åsikter i vår värld och ingen har regelrätt bara för att man själv tycker så. Sedan kunde man ju tänkt efter sunt förnuft och gjort möjligheten att ifrån Microsoft få möjligheten att aktivera den gamla startknapps funktionen. Likaså finns det funktioner i Classic Shell (både till Win7 och Win8) som löser bra funktioner för Utforskarens statusfält längst ner som togs bort efter Win XP enligt mig... Så som hur mycket ledigt utrymme det är kvar på en enhet då man ställer sig på den istället för att behöva högerklicka på den och välja egenskaper... Tyvärr har jag sett det nu på slutet. Och jag skulle nog kunna tänka mig Win8 med dess nya startknappsfunktion och bara få in vissa delar ifrån Classic shell utan dess start knapp.

Jag har arbetat för lite i Win8 för att kommentera allt, men den var jäkligt rörig första gången man sätter sig vid den och vissa funktioner skulle man vilja kunna stänga av (går säkert göra via regedit hack).

Klassisk sökning tyckte jag fungerade bättre som fanns som tillval efter Win7 nya sökmotor som "måste" indexerat allt om man ska få lika snabba sök svar där då jag testat. Vet inte hur detta är i Win8. Gillar högerklicksfunktionen på nya Win8 startknappen som ger en massa snabba viktiga datorfunktioner.

Snabbkommandon blir allt fler för att lösa saker snabbt.

Sedan har vi Win8 emot företag... Den är rörig som sagt. För mig känns det som nya modernUI vill få användaren att lägga saker där, då man kämpat i alla dessa år för att få användaren att inte lägga saker där av prestandard och säkerhetskrav. Nu går iofs Skrivbordet iofs att synka in emot servrarna också. Men oavsett så lär det ta lite extra datakraft. Min tro dock, får gärna motbevisas om möjligt!
Men utbildning behövdes mellan Office 2003 till Office 2007... Det kommer behövas mellan Win 7 till Win 8 högst troligen. = Pengakostnad.

Jag har iofs gjort min aktivtetsrad 2 i höjd och med minimala ikoner varianter. Och hoppas och antar det är möjligt att göra i Win8 också. Sedan har dock funktioner för CPU/minnes/värme /tid/ mm försvunnit som man kunde ha flytande förut med Aero gränssnitet... Vet inte hur det är tänkt att lösa sig. Men det är kanske någon som vet det?

So ... HIT ME med fakta, tips och allt...
Detta var mina åsikter och tankar... Alla tycker vi som sagt olika!

Lillhulken

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-26 22:35


(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-26 23:05


(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-26 23:34


Det är bäst!

2012-11-26 21:32

Du fattar att det inte finns något OS som är bäst för det kan inte vara bäst för alla.

Anonym71

Det är bäst!

2012-11-26 23:13

Det finns ju dock två OS som delar på första platsen av de allra bästa OS'en. Singularity och Inferno, de är ju de allra bästa OS'en :D

Neptune

Det är bäst!

2012-11-26 21:08

-

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 10:32

"ditt scenario är helt taget ur den en fantasivärld"

Microsoft-Hans version av "you're holding it wrong"?

Så sluta använda Windows som du brukar, gör som Microsoft har bestämt att du nu ska göra istället, är det så du menar?

Ear Fix

Det är bäst!

2012-11-27 15:55

Att uppföra sig som en åsna för att man vill kunna föravara sitt argument är inte särskilt intelligent. Det finns säkert också byggnadsarbetare som vägrar använda elektriska verktyg "för att man gör jobbet så mycket bättre utan". Det är i sånt fall deras åsikt, men det betyder inte att det är en korrekt åsikt.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 22:10

Och du är den allvetande som avgör vad som är korrekt? ;D

Aaaarghh

Det är bäst!

2012-11-27 22:39

Jag är den som erkänner att det finns nya och bättre sätt att utföra saker i ett operativsystem.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 23:04

...så länge som Microsoft sagt till dig vad dessa är...

Neptune

Det är bäst!

2012-11-29 11:04

Jag erkänner också att det finns nya sätt att arbeta på i Windows, däremot håller jag inte med dig om att de nödvändigtvis är bättre.

Men du får gärna förklara varför du tycker det är rätt att Microsoft tvingar alla som vill köra Windows 8 att använda de nya metoderna utan att ge någon slags fallback läge, så som man gjort vid tidigare paradigm-skiften (W95, W2000, Vista).

För hade de bara gjort det är jag säker på att de flesta av oss som är förbannade på Microsoft för W8 hade hållt käft.

Jag avskydde Vista, men Windows 7 är riktigt trevligt.
Synd att MS är så jäkla kåta på att härma Apple att de sabbar när de äntligen fått till något bra...

Men det är klart, alla som inte älskar W8 med samma passion som du är väl "haters", det är ju så Apples fans brukar reagera på kritik.

Du är nog det första offret för Microsoft experimentella kopia av Apples RDF... ;-)

Ear Fix

Det är bäst!

2012-11-26 19:23

Håller med
de två tre första veckorna utan "startknappen" var minst sagt irriterande. Men hade bestämt mig att köra standard Win8 utan att ladda ned någon produkt som återställer "startknappen", såsom ClassicShell.


Mycket handlar om invanda beteenden och till detta så handlar det om att Win + "skriva text" så tittar man nere till vänster... i Win8 så hamnar det du skriver uppe till höger och resultaten uppe till vänster. Säger inte att det är fel, men det är ANNORLUNDA och man är inte van vid detta och då blir det mer omständigt.

Att dessutom köra som begränsad användare ställer till det en del då man knappt inte kan använde den väldigt praktiska genvägen Win-X, då allt som kräver admin inte får en UAC fråga!

osv, osv.


Som sagt, många saker handlar om att lära om, men avsaknaden av startmenyn är inte längre lika stor, men det finns fortfarande lägen då åtkomst till saker och ting har blivit sämre än tidigare. Det finns ju även saker som blivit bättre, men det är ju inte det som man konstaterar.

Så i mångt om mycket så är det ingen jätteskillnad, men det när man börja syna enskilda detaljer som man inser detta inte är klart, inte på långa vägar klart. Jag ser potentialen, men de har lång väg att gå.


Andra saker som man kan undra över när det gäller Metro. Kontakter, här kan man ju koppla sitt Windows kontot till Facebook, linkedin, skype, messenger, outlook, hotmail mfl tjänster, men du kan inte själv välja vilken källa som skall vara den som du visar, utan här så väljer appen vilket namn som skall visar och vilken bild! Att sedan synka sitt konto till en ny maskin, ger ett annat utseende på dina kontakter! De som gjorde denna appen kan inte ha använt samma app på Windows Phone, för där så är det inga problem att byta bild, eller välja källa för information.

Så ju mer man använder framförallt Metro appar, så ser man sådana här saker hela tiden. Tänket är bra, med EN app för alla kontakter, och en app för alla sökningar osv, osv, men det saknas ju så många funktioner!


Sedan så finns ju några saker som de lyckats ganska så bra med, tex synk av olika inställningar, denna verkar än så länge fungera riktigt bra och snabbt, var ju lite chockerande att se hur inställningar för statusraden (taskbar) inom några sekunder synkades mellan flera olika maskiner!

Capital

Det är bäst!

2012-11-26 17:38

Vänta nu, går det att köra samma appar i WP8 som i Win 8?

bra isf, däremot är det pekvänliga metro-gränssnittet något jag inte riktigt tycker fungerar i desktop-miljö. stör mig på att gränssnittet täcker hela skärmen när jag trycker på win-tangenten. Plattmässigt är det kanske en annan femma... men där funkar min ipad så pass bra att jag inte ser något direkt behov att köra Win 8, än.

kroxii

Det är bäst!

2012-11-26 17:49

Appar i WP8 och W8 är båda baserade på WinRT, sedan är det så klart upp till apputvecklaren och mediebolag att låta dem köra på båda plattformar. Ibland finns det ju bisarra regler som hindrar en app som funkar på en hårdvara att fungera på en annan, p.g.a. lagar som inte hänger med i teknikutveckligen.

hans.pedersen

Det är bäst!

2012-11-27 04:24

Men om du ska köra appar så köp en mobiltelefon istället än en pc!

Verminator

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 17:52

http://www.stardock.com/products/start8/

Har lyckat att bli av med nästan alla METRO spår mha denna lilla kodsnutt.

Kör sen "control userpassword2" så kan du dra nytta av alla förbättringar utan att reta upp dig:-)

maarw

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:00

Varför förstöra startvyn och bli av med alla realtidsnotifikationer?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:03

Troligtvis för han som många andra anser att den är irriterande och bryter vissa funktioner som man hade innan.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:19

Och med funktioner menar du små grå fyrkanter utan tillstymmelse till information?
Som typ Linux/OSX osv.

Sitt kvar i 1995 om du vill men det kommer inte jag göra. Och hoppas det finns några som har evolverat från neandertal i Nix communityn som inser att detta är framtiden och ger Microsoft lite konkurrens så utvecklingen fortsätter i rask takt.

whatevér.....

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:26

Jag refererar till bland annat avsaknaden av sortering och filtrering när man söker i metro.

Jag sitter hellre kvar i 1995 och är produktiv än att sitter med halvtaskiga appar som saknar funktionalitet som man tar för givet och dessa tar upp hela min skärm på min laptop. En app i taget (OK, två då med snap funktionen) låter mer som DOS än Win95 i mina öron.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:29

Hur sorterade du i startmenyn i Windows 7?

Jag tycker att sorterings och filtreringsmöjligheterna i W8 är mycket större. Nu har du till och med ett unisont ställe för att söka igenom alla dina appar som du har installerat också.

"Jag sitter hellre kvar i 1995 och är produktiv än att sitter med halvtaskiga appar som saknar funktionalitet som man tar för givet och dessa tar upp hela min skärm på min laptop."

Tänk. Jag har både ditt gamla sätt att arbeta plus att jag även kan lägga till de nya funktionerna som Windows 8 för med sig samtidigt. Nämligen Windows 8. Jag kan ha hur många program jag vill bredvid varandra förutsatt att dom får plats.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:40

"Hur sorterade du i startmenyn i Windows 7?"

Klickar på "see more results"

"Tänk. Jag har både ditt gamla sätt att arbeta plus att jag även kan lägga till de nya funktionerna som Windows 8 för med sig samtidigt. Nämligen Windows 8. Jag kan ha hur många program jag vill bredvid varandra förutsatt att dom får plats."

Inte metro appar. Såg du inte att den kommentaren var direkt relaterad till metro?

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 21:47

Du missade att man kan ha "tapetserat" väggarna runt sitt skrivbord med skärmar, då kan du ha antal skärmar * 2 Metro appar bredvid varandra!

visst blir det lite otympligt att ansluta 5, 6, 7, 8, 9, eller 10 skärmar till en och samma dator, speciellt om det är en bärbar. Men det går...

Du får bara tänka lite utanför lådan... ;)


[OBS]
Bara för att klargöra det, detta är ett försök att vara ironisk här.

Capital

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 21:51

Min laptop som jag använder mestadels nu för tiden är en 12" thinkpad. Har större laptops men denna ger mig mer frihet. Inte så fri längre om jag skall släpa med mig extra skärmar. Har du fler skärmar kan du också lägga ut desktoppen på fler. Kanske man skulle installera en 2" miniatyr skärm som man kan vinkla ut från sin vanliga skärm enbart för startvyn :)

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 07:34

"Inte metro appar. Såg du inte att den kommentaren var direkt relaterad till metro?"

Metro-appar har du aldrig kunnat ha mer än två stycken bredvid varandra. Vanliga program har du alltid kunnat ha mer än två stycken bredvid varandra.

Så du hänger upp dig på att du nu har tillgång även till appar också?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 06:19

Du kan både sortera (manuellt och namnge kolumner i Metro. När man skapat sitt skrivbord finns ingen chans i h-vete att man skulle vilja förändra det.

whatevér.....

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:26

Vilka funktioner är det jag hade innan som jag inte har nu längre?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:33

Möjligheten att sortera och filterar resultaten efter det att man tryckt på Win tangenten och knappat in sin sökning.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:30

Ja, välj bland dom olika alternativen till höger?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:36

I win 7 trycker jag på WIN sedan skriver jag min söksträng (för att hitta en fil), om inte jag får flera träffar som jag inte kan urskilja på vilken som är rätt så klickar jag på eller med piltangenten går till valet "See more results" och då kommer sökningen upp i explorer där jag enkelt kan sortera på storlek, parent path etc. etc. I W8 finns inget "see more result" val eller sortering inbyggt i metro.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 00:15

Ja jag har inte heller blivit vän med sökfunktionen i Win8. Tycker Win7 fungerar bra och jag får snabbt upp relevant info. I Win8 så får jag upp sortering först i Appar/Settings etc. sen måste jag klicka på någon av dom för att få upp valen. Det blir fler steg att söka.

zuluz

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 07:33

Det är inte lika viktigt för mig som att kunna söka igenom alla mina appar från ett och samma ställe.

Vad behöver du filtrera?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:01

Sortera på Storlek, FilTyp, Parent Folder etc.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 10:39

Har du testat Search Everything?

Har inte använt Windows sök i 7 eller 8 sedan jag upptäckte det:

http://www.voidtools.com/

Och om det funkar för dig kan man även disabla indexeringstjänsten och slippa den overheaden.

Ear Fix

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:03

Troligtvis för han som många andra anser att den är irriterande och bryter vissa funktioner som man hade innan.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:03

Med den aktiverad blir det inte många synliga nyheter kvar bortsett från ett förbättrat Win7 på många olika sätt men visst är det ett bra alternativ för alla som känner att det viktigaste är en grafisk synlig knapp längst ner till vänster med en Win - logga ;-)

True story

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:09

Eller anser sig kompetenta nog att kunna köra flera program samtidigt och i flera fönster .....

Samt kanske ...GASP... pröva på det hemska man har hört talas om...cmd-promt (eller vad det nu heter i 8:an). Skriva kommandon kan man det ? Hur pekar man då.....

Dagen dagisgeneration..... Where the hell is the world coming to ?

Dessutom har min knapp ingen WIN logga.

maarw

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:14

CMD är gammalt och spelat ut sin roll. Powershell däremot, det är en helt annan femma. Ett modernt CLI.

Powershell är även inkluderat i Windows RT :D

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:53

Vad är det för fel på CMD?

Det funkar att ge kommandon i, typ xcopy /d /s och "rd . /s /q".

Och vill man sen göra lite mer avancerade saker (läs: programera, systemunderhåll) finns vbscript.

pml

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 21:02

Därför att powershell har mer funktionalitet än både cmd och vbscript ihop. Powershell är enklare och standardiserat. Det finns en massa orsaker till att köra powershell istället. I W8/WS2012 har en del CLI kommandon tagits bort och ersatts av Powershell kommandon. MS har deklarerat att powershell är den strategiska vägen de kommer att gå och CMD och VBscript kan nu ses som legacy.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:27

"Eller anser sig kompetenta nog att kunna köra flera program samtidigt och i flera fönster ....."

Det har inte förändrats mot förut.

"Samt kanske ...GASP... pröva på det hemska man har hört talas om...cmd-promt (eller vad det nu heter i 8:an). Skriva kommandon kan man det ? Hur pekar man då....."

För mig räcker det att bara börja skriva "cm" sen enter.

"Dagen dagisgeneration..... Where the hell is the world coming to ?"

Ett råd för dig som du kan ha användning av i resten av livet:

1. Testa.
2. Uttala dig.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:37

1. Har testat !

2. Har uttalat mig !

Men det verkar ju skapa problem hos dig, därför skall jag vara ÖVERTYDLIG så även att dagisbarn förstår (Inga guldmedaljer idag)

Metro är ett förenklande skal som ligger över WIN 8, det begränsar och fördummar dig som användare, och hindrar dig från att nyttja din hårdvaras fulla potential. Detta skal kan dock enkelt kastreras mha det verktyg jag nämnde tidigare.

Detta driver även på den trend av allmän IT fördumning som förekommer.

Mitt exempel med cmd(Powershell) kommer från högskole miljö där man idag får starta med att förklara cmd och skrivna commandon på programmerings kurser, därför min undran vart världen är på väg.

I övrig ger du intryck av en riktig MS-fan boy som försvarar din gud i alla lägen.

Nu är du säkert sugen att svara på mitt svar, och det får du gärna göra men det här bli mitt sista inlägg. Inga flamewars här inte.......

maarw

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:33

Du skriver att du inte kan använda kommandotolken trots att du använder den precis likadant som tidigare utan förändring från Windows XP-tiden.

"Metro är ett förenklande skal som ligger över WIN 8, det begränsar och fördummar dig som användare, och hindrar dig från att nyttja din hårdvaras fulla potential. Detta skal kan dock enkelt kastreras mha det verktyg jag nämnde tidigare."

Du kan använda det som ett notifikationsfält om du vill det. Du behöver inte använda Metro-appar om du inte vill.

"Nu är du säkert sugen att svara på mitt svar, och det får du gärna göra men det här bli mitt sista inlägg. Inga flamewars här inte......."

Det du skrivit hittills räcker.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 20:47

Ett kosmetiskt fel med kommandotolken i Windows 8:

Kommandofönstret har en väldigt fet ram i gäll färg. Och i Windows 8 kan man visserligen ändra färg på ramen, men verktyget som gör att man kan justera rambredden är bortnerfat i Windows 8. Detta gör att kommandofönstret tar större plats än tidigare på skrivbordet.

pml

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:23

En del kommandon i cmd har försvunnit i w8

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:34

Exempelvis?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:37

tja netdom.exe

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:39

Använd MDT.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:42

Varför det? Jag har ju följande powershell cmdlets istället:

Add-Computer
Remove-Computer
Rename-Computer
Reset-ComputerMachinePassword
Test-ComputerSecureChannel

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:44

Så du klagar på att saker har försvunnit ur en svit du inte använder?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 12:48

Bara för att jag inte använder det betyder det inte attnågon annan inte gör det.
Jag påpekade att cmd har fått kommandon borttagna. Så man kan helt enkelt inte använda cmd som man gjorde förut som du skriver ovan, om ma råkade använda just de borttagna kommandona. CMD skall helst inte användas i W8, cmd är legacy och de som håller på med win admin bör snarast lära sig powershell. Powershell är många ggr bättre.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 15:15

FANTASTISKT, windows börjar med kommandon som i *nix. Tror jag svimmar!

Schäfern - http://www.piratpartiet.se

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 15:19

Jo inte en dag för sent med powershell som dock släpptes för 6 år sedan.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 15:28

FANTASTISKT?? Nej.. det har alltid funnits för den som vill via "kör" komandon och det har dessutom "promten" cmd. som är helt text styrd.Så inget nytt alls bar det att det inte använts så mycket utan att klicka på ikoner har varit det dominarande. Så du har alltid kunnat köra Windows via tangentbordet och komandon enbart.

TaZZe2

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 15:32

Faktum är dock att cmd är ett skämt mot bash eller powershell.

"Så du har alltid kunnat köra Windows via tangentbordet och komandon enbart."

Absolut inte då det inte funnits kommandon nog att fullt administrera windows via cmd. Powershell är dock en helt annan sak. CMD har aldrig haft några större styrkor och varit ett dåligt skal. Powershell råder bot på det i Windows och i och med powershell finns nu ett kompetent scriptspråk och CLI till windows.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 15:58

Kommandoprompten är för dom som tror att dom är lite mer avancerade medans Powershell är för dom som faktiskt behöver administrera saker.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 16:01

Nu håller jag med dig. :)

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-27 17:09

Oh! :D

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-29 11:39

And pigs flew while hell froze to ice..

;-)

Ear Fix

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-29 12:00

Bara för att jag inte håller med om Windows 8 förträfflighet i alla lägen så betyder det inte att jag tycker illa om alla delar av W8. Powershell i W8 är ju enormt trevligt. CMD har spelat ut sin roll.

Neptune

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-30 10:13

Det var mer att några på IDG höll med varandra som föranledde min komentar... ;-)

Och jag håller med dig, W8 har sina sidor, får bara hoppas MS kommer till sina sinnen och släpper ett classic-läge i SP1...

Ear Fix

Så HÄR kommer du igång.....

2012-11-26 18:32

Fast det här var inte en guide för hur man kommer igång med Windows 8, det är en guide för hur man drar igång med Windows 8 vad det nu betyder ;)

Special Snowflake

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 20:30

Metro är optimerat för 7" och 10" skärmar! Vem på MS gjorde undersökningen och fann att 90% av skärmarna var så små?
Råkade öppna en .pdf och då tog Metro över och blockerade hela skärmen med en stor fet ram, varför!!!! Visst det går att fixa, men Metro borde förstå att skärmen är större än 10" och lösa det med Desktop! Jag väntar på den generella patchen.

Har svårt att se att alla företag köper 10" platter till sina anställda, det är synd att MS glömde att de hade en kontorsmarknad, hoppas att de överlever.

(Jo jag gillar prestandan i grunden,men det är allt.)

Pelle1024

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 20:33

"Råkade öppna en .pdf och då tog Metro över och blockerade hela skärmen med en stor fet ram, varför!!!! Visst det går att fixa, men Metro borde förstå att skärmen är större än 10" och lösa det med Desktop! Jag väntar på den generella patchen."

Min dator berättade för mig att det fanns andra sätt att öppna filen på när jag startade min första pdf.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 20:45

Tror inte du fick frågan om skärmen var större en 10", men du fick frågan vilken app(likation) som skulle öppna din .pdf och valid då medvetet inte Metro app:en?

Man kan undra hur mycket MS spenderar på att personer ska försvara Win8 bloggar och kommentarer som en del i marknadsföreingen.

Man kan oxå undra hur mycket MS spenderar på reklarm för att övertala att win8 är bra.

Hur mycket får tidningar för artiklar/annonser som denna?

Efter en månads användning av win8 tycker jag fortfarande att win7 var bättre!

Pelle1024

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 21:19

Allt detta på grund av en sketen pdf? Du är väl medveten om att Win7 inte har något program för att visa pdf filer från start medan Win8 har en metroapp för det ändamålet som dock är värdelös på desktopsidan men det finns fortfarande inga hinder, varken bättre eller sämre när du fixar ett tredjepartsprogram för visning av pdf filer som vanligt.

True story

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 21:25

Tolkar det som om att du har betalt för att försvara MS och Win8!

Näe, för att Metro är väldigt dåligt för skärmar över 10"! .pdf var ett exempel på vad som händer när Metro tar över, vilket Metro gör lite då och då.
Om du har en skärm större än 20", vem vill att hela den täcks av ett start fält?

Jag är medveten om att min favorit browser kan visa PDF:er och att jag inte behöver någon app!

Men jag håller med dig Win8 är det bästa som hänt, nu kan andra aktörer kanske ta sig in på PC-marknaden för datorer med skärmar större än 10". Det är lite intressant att se en stor aktör spela sina kort så dåligt.

Pelle1024

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 21:55

Men sluta vara så barnsligt stingslig och paranoid. Har man läst True Storys inlägg här på idg.se ett tag så vet man att hen är en av de sista personerna på planeten Tellus som skulle vara betald av Microsoft för att göra reklam för deras produkter.

messerschmitt

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 22:15

Jag är stingslig och du naiv, varför skulle inte större bolag betala personer för att försvara deras varumärke vid större releaser? Då detta är en anonym diskussion på ett relativt stort forum, så förväntar jag mig att det finns personer som är betalda för att försvara varumärken.
I detta fall MS, då artikeln rör dem i ett väldigt känsligt område!

Vad händer med dem om slutsatsen på dessa forum är att Win8 inte fungerar i office miljöer! Vilket är vad jag påstår. Man måste angripa dessa ideer tidigt så att de inte slår rot.

Tanken är inte långt borta att ni sitter på samma konsultbolag och bevakar inlägg som inte är positiva för Win8 eller MS!

Jag påstår fortfarande att Win8 (Metro) är ett väldigt dåligt OS för datorer med skärmar störren än 10 från ett användarperspektiv! Många företag har skärmar som är större än 10"som standard för sina anställda, man har ignorerat dem helt när man gjorde Metro.

Samtidigt är jag glad att det händer för det öppnar möjligheter för andra OS.

Pelle1024

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-26 23:12

Då har du avslöjat ditt syfte och med andra ord är du inte ute efter hjälp utan vill bara ifrågesätta. Den diskussionen får du ta med någon annan för jag har inte betalt för att försvara någon produkt.

True story

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 10:48

Så det är bättre och vara godtrogen och naiv och utgå från att Astroturfing helt enkelt inte finns?

Sen har jag inget att säga om just True Story, men att tro att tekniken inte används är ju bara löjligt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing

Ear Fix

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 10:52

Du verkar inte ha varit med tillräckligt länge för att ha lärt dig hur IDG fungerar.

1. Det finns folk som använder produkterna och kan produkterna som skriver.

2. Det finns folk som har läst på nätet om produkterna och fokuserar på negativa artiklar för att dom inte tycker om företaget bakom produkterna. Dessa människor har således ingen erfarenhet öht utan utgår ifrån de artiklar dom kan hitta som talar om någonting negativt.

När folk (Ur grupp 1) försöker förklara hur erfarenhet kan göra skillnad på resultatet av att den artikelförfattare (Alltså källan som grupp 2 utgår ifrån) som i grund och botten kom med påståendet om produkten så är grupp 1 astroturfers oavsett vad.

Astroturfer har mist sin mening, och idag så är det mer utbrett att företag betalar för smutskastningskampanjer. Häng här på IDG ett tag så kommer du att få se lysande exemplet från dessa människor.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-30 10:20

Nä det är klart, har bara varit en "lurker" sen 2006, så jag har ju INGEN AAAAAANING... :-)

Men du verkar ha en väldigt svart/vit syn på människor.

Jag skulle vilja lägga till grupp 3 & 4:

3. Folk som testar att använda produkterna, inte är nöjda med vad de ser, komenterar på forum, särskillt när helfrälsta fanbois slätar över alla missarna och höjer mediokra förändringar (eller ibland rena försämringar) till skyarna.

4. Folk som idiotförklarar folk i grupp 3, kallar dem lögnare, hävdar att de visst inte provat produkt X, för hade de gjort det hade de minsann hållt med oss i grupp 4 (som ju ofta är en undergrupp till grupp 1, om än mer rabiata och obstinata).

Ear Fix

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 07:38

"Tror inte du fick frågan om skärmen var större en 10", men du fick frågan vilken app(likation) som skulle öppna din .pdf och valid då medvetet inte Metro app:en?"

Jodå, jag fick frågan. Jag får frågan även när jag öppnar bilder och videos.

"Man kan undra hur mycket MS spenderar på att personer ska försvara Win8 bloggar och kommentarer som en del i marknadsföreingen. "

Tja, med tanke på hur konstig kritik som kommer mot Windows 8 så är det ganska uppenbart att Microsofts motståndare lägger väldigt mycket mer pengar på att smutskasta produkterna än vad MS lägger på att skydda dom.

"Man kan oxå undra hur mycket MS spenderar på reklarm för att övertala att win8 är bra."

Reklam? Det räcker med att sätta någon framför systemet i 10 minuter.

"Hur mycket får tidningar för artiklar/annonser som denna?"

De största intäkterna kommer ju ifrån betalda "meningsmotståndare" som har betalat för att sprida sitt skitsnack.

"Efter en månads användning av win8 tycker jag fortfarande att win7 var bättre!"

Du har sagt det förut, men du, liksom dina kollegor, misslyckas gång på gång att säga någonting som är bättre med Windows 7.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 11:05

Vad som är bättre med w7..

1 En bättre samanhållen miljö att arbete i som ger ett mer homogent intryck och därmed lättare att hitta i.
2 Det är moget. Dvs barnsjukdomar och problem är i huvudsak bortarbetade.

3 7 an är snabbare på en hel del maskiner..

http://www.bit-tech.net/bits/software/2012/10/26/windows-8-performance-benchmarks/3

http://benchmark3d.com/windows-7-vs-windows-8-rtm-gaming-performance

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 11:32

"1 En bättre samanhållen miljö att arbete i som ger ett mer homogent intryck och därmed lättare att hitta i."

På vilket sätt är skrivbordet i Windows 7 optimerat? Det är en samling statiska ikoner som har genvägar till program. I W8 har du exakt samma sak förutom att många av dessa genvägar även kan presentera information åt dig.

I Windows 7 så trycker du Windows-knapp + M för att få upp genvägarna du har på skrivbordet. I Windows 8 trycker du på Windows-knapp och sen skriver du bara.

2. Vilka barnsjukdomar har jag råkat ut för då?

3. Kanske var det snabbare i råa siffror. Men ingen som någonsin har använt W8 kan påstå att det inte är responsivare än W7.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 11:50

Jag har inte sagt att 7 är optimalt utan mer samanhållen än skrivbord + duplo. Information fick du i 7 med i form av "gadgetar" om du ville.

Skillnaden till 7ans fördel.. Dom finns hela tiden där jag kan se dom om jag vill även när jag jobbar med ett dokument.
Jag vet inte vilka sjukdomar DU råkat ut för..

Jag använder 7 och 8an och med en bättre webbläsare, ett register hack för att öka menyhastigheter så känns 7 minst lika snabb.

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 12:00

"Jag har inte sagt att 7 är optimalt utan mer samanhållen än skrivbord + duplo. Information fick du i 7 med i form av "gadgetar" om du ville. "

Och om du klickade på dessa gadgetar så kom du direkt in i programmet dom pratade om? Dessa gadgetar gjorde även dina program sökbara så att du bara behövde dra in en ram från högra hörnet för att söka igenom dina musikappar, dina videobutiker, din kalsongbutik, dina spel efter highscores från vänner och så vidare.

"Skillnaden till 7ans fördel.. Dom finns hela tiden där jag kan se dom om jag vill även när jag jobbar med ett dokument.
Jag vet inte vilka sjukdomar DU råkat ut för.."

Finns gadgetsarna som ligger på skrivbordet tillgängliga hela tiden säger du?

"Jag använder 7 och 8an och med en bättre webbläsare, ett register hack för att öka menyhastigheter så känns 7 minst lika snabb."

Vad bra! Om du installerar en bättre webbläsare och registerhackar för att öka menyhastigheterna i W8 så bör det alltså bli riktigt mycket snabbare?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 12:17

Gadgetar har säkerhetsproblem.. ja... men bättre att lösa säkerhetsproblemen i dom än att ta bort dom då de fyllde en funktion för många och ja dom var "bra nog" där dom låg på skivbordet och man snabbt med en ögonrörelse kunde läsa av dom.
8an har en bättre läsare som standard.. och man kan installera en flera andra bra läsare..

När det gäller hastigheten så är både 7 och 8 så snabba så väldigt få, i praktiken ingen, kan med blotta blicken avgöra dators prestanda, minne antalkärnor osv på en normaldator i dag.

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 12:25

"en bättre att säkerhetsproblemen i dom än att ta bort dom då de fyllde en funktion för många och ja dom var "bra nog" där dom låg på skivbordet och man snabbt med en ögonrörelse kunde läsa av dom."

Dom är inte borttagna... Dom är bara lite mer funktionskompletta och ligger ännu lättillgängligare, nämligen på start-vyn! Ett knapptryck så har du all information som dina gadgetar tidigare gav dig.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 12:38

Jo dom är borta... och dublon... det du kallar starvyn.. vad ska jag behöva växla dit för? Har inget som helst skäl att besöka duploläget mer en kanske en två gånger om dagen och då fyller infon där ingen som helst funktion. Så dom är INTE tillgängliga i den miljö jag faktiskt jobbar..

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 12:40

"Jo dom är borta... och dublon... det du kallar starvyn.. vad ska jag behöva växla dit för?"

För att där har du alla dina widgetar och gadgetar och all den information som du sa att du ville ha.

"Så dom är INTE tillgängliga i den miljö jag faktiskt jobbar.."

Du får fram dom med exakt lika många klick som du gör i Windows 7.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 13:58

Nej det är det jag inte gör... för i w7 behövs inge klick all dom ligger på skrivbordet.. helt synliga under arbete med skrivbords program...

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 13:59

Jaså? Du kör programmen i små fönster för att kunna kolla dina gadgets samtidigt? Vilket utrymmesslöseri.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 14:24

Eller stor skärm för att slippa små fönster och ha tillgång till det jag behöver...

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 14:25

Tja, jag väljer att inte låta mina gadgets ta upp plats eftersom att jag inte behöver följa dom i realtid.

Vill jag kika till dom lite snabbt så trycker jag på windows-knappen på tangentbordet, slänger en snabb överblick, och går tillbaka till arbetet.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 12:58

Ok, mina 25 ören:

Jag har två (tillgång till tre) laptops:
1 st Fujitsu 32b 14" (gamla formatet) 4GB 5 år gammal burk som nu kör Win 8
1 st Acer 64b 17" (HD formatet) 8GB 1,5 år gammal Win 7 Home
1 st eMachine 64b (jobbet) 17" (HD formatet) 4 GB 1,5 år gammal Win 7 Pro.

Just nu upplever jag den gamla laptopen som den fräschaste och snabbaste trots bara 32b. Jag har dessutom bättre skärm på den pga formatet som gör att jag ser mer i höjdled. De två nyare burkarna upplever jag som sämre för jobb (ok, de ger en bättre upplevelse när jag tittar på film, men det är inte det de är köpta för egentligen).

Jag har på den gamla burken heller inte så mycket med 'Metro' att göra annat än när jag startar om maskinen efter någon uppdatering eller så. Annars är jag hela tiden i skrivbortet, även efter uppvaknande.

Det som har hänt och som är lite oroande är att Win8 på den vid två tillfällen 'vaknat' fast locket varit stängt och laptopen i väskan. Det har gjort att fläkten startats och maskinen gått varm. En gång så pass att det började lukta bränt och jag var tvungen att kyla den utomhus på terassbordet i glas.... Det gjorde den aldrig innan Win8 uppgraderingen, men det vet jag inte om det beror på någon dålig drivrutin eller på operativet eller på någon inställning jag mekat med....

Jobb-maskinen hänger sig rätt ofta (kör flera fönster Firefox med många flikar och samma med IE). Flash hänger och kraschar. Nyss var Firefox uppe i över 1,5 GB RAM...
(Jo de problemen skulle jag säkert ha på den gamla burken också....)

Det enda jag ville ha sagt med detta egentligen är att det finns problem även i äldre os, men att det nyare _för mig_ känns rappare.

VidfamneOriginalet

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-27 14:01

Produktiv att ha en jobb maskin som hänger sig... inte... kan inte vare ett viktigt jobb...Högst sannolikt trasig hårdvara,,,

TaZZe2

Alla skärmar är inte 7" eller 10"

2012-11-28 09:36

Mjae, Flash.... Men behövs dessvärre för jobbet.

VidfamneOriginalet

Windows 8 marknadsandel

2012-11-26 22:08

Trots allt verkar W8-försäljningen gå hyfsat för Microsoft. Nästan två månader efter releasen så är man uppe i 1,19% den senaste veckan, snart på väg att passera l00nix som "bara" haft 20 år på sig.

http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0&qptimeframe=W

Går det i samma takt som hitills så kommer 35-40% köra W8 om 3 år, samma tidsspann som W7 nu har kommit till. Som jämförelse ligger W7 idag på ca 45% och XP (yiack!)på ca 39%.

Jag tror att de mer tech-orienterade människorna här på idg.se inte vädrar gemene mans åsikter om W8 utan mer sin egen frustration över att inte kunna kontrollera systemet på samma sätt som man kunde i tidigare Windows-versioner.

Med det sagt så var det samma gnäll när XP släpptes, systemet som idag är något av gnällspikarnas favoritsystem:

http://www.zdnet.com/windows-8-is-the-new-xp-7000006095/

messerschmitt

Windows 8 marknadsandel

2012-11-27 16:49

Knappast (och gräv fram en nyare artikel från samma sajt nästa gång är du snäll):

http://www.zdnet.com/web-data-suggests-windows-8-adoption-slower-than-that-of-windows-7-7000007890/

V4v

Windows 8 marknadsandel

2012-11-27 17:04

Artikeln från zdnet handlade inte om marknadsandel vilket du hade vetat om du besvärat dig om att läsa det jag länkade till innan du gjorde bort dig med ditt svar, din idiot.

messerschmitt

Windows 8 marknadsandel

2012-11-27 17:26

Och ändå var det precis det du snackade om, vilket är varför jag drog upp artikeln. Annars, varför dra upp procentenheter ? Och lägg ned med ad hominem. Har du så taskigt på fötterna att du måste dra till med så låg nivå? Det säger en hel del om hur du hanterar diskussioner min bästa herre.

Jag är inte inne mer idag, och kommer förmodligen inte svara på ytterligare raljeringar från ditt håll. Bara så du är medveten om det.

V4v

Windows 8 marknadsandel

2012-11-27 19:47

Äras den som äras bör. Du är uppenbart en idiot och ska därför kallas för det. Att du svänger dig med latinska fraser som du googlat fram förstärker bara intrycket av dig som en komplett idiot.

messerschmitt

Windows 8 marknadsandel

2012-11-27 23:59

*Suck* Eftersom du verkar ha riktigt svårt att erkänna att du inte hade koll på att Windows 8 säljer dåligt (milt talat) Utan måste istället sänka dig till sådana barnsligheter. Ja, då är det överhuvudtaget ingen mening att diskutera något alls med dig.

Och förresten: http://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem

V4v

Win = Tablet OS

2012-11-26 22:15

Jag säger det igen, på en bärbar dator med pekskärm är Windows 8 mycke skönare än Win 7 på en bärbar där man måste sikta med musen på pyttesmå ikoner och menyer.

Men en stationär dator med Win 8 är helt värdelöst utan klassiska startmenyn även med pekskärm.

Ms borde släppt en version med startmenyn kvar för stationära och den andra mer för bärbara enheter.

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 08:30

Anledningen är att Microsoft vill vänja användare vid MUI så att försäljningen på mobiler/tablets med deras system ökar eftersom det tydligen är framtiden enligt vissa. Försäljningen av stationära datorer minskar, bärbara ökar.

Vi får se vad det leder till.

Allan_I_Dalen

Win = Tablet OS

2012-11-27 08:34

Sant... men kommer den strategin att fungera.. Jag är tveksam. Den som gapar över mycket...

TaZZe2

Win = Tablet OS

2012-11-27 08:47

Du är inte ensam att vara tveksam faktiskt. Tablet och datorer må ta stora delar av marknaden i framtiden. Men det Microsoft missat är att dessa enheter är ett underbart komplement till PC/Notebooks. Det är inte samma enhet och det är där de missat.

Sen att butiker (senast ut webhallen) bundlar Win 8 med Start8 säger tillräckligt faktiskt. "Evangelisterna" ovan i den här kommentarstråden går igång på att klappa sig själva på ryggen om att de använder Win 8. Men vanligt folk tror inte jag är så pass bakåtsträvande som dessa hävdar. Om en produkt är riktigt bra och förbättrar det vi hade är folk riktigt snabba att byta. Om inte, vilket verkar vara fallet så bryr sig ingen helt enkelt.

KTL

Win = Tablet OS

2012-11-27 09:59

Ja tyvärr tittar de på statistik att just bärbara plattformar sålt bättre än stationära datorer senaste åren, mend et beror på att just bärbara datorer och smartphones blivit mognare för internet och mer användbara än förr.

De flesta vanliga användare klarar sig med en tablet att surfa med, kolla facebook och lyssna på musik och de kan göra det var som helst, och det blir smidigare för dem än att ha bara en stationär dator hemma.

Felet MS gjort är att dom inte förstått att majoriteten kompletteras sina stationära med surfplattor och mobila enheter till sin stationära dator som är huvud plattformen, som man jobbar på och gör tyngre saker på.

Sen går vi mot molndata, där mycke lagras på nätet och program och appar ligger i molnet så vanligt folk klarar sig med bärbara datorer med sämre prestanda.

MS borde valt att ha ett os för bärbara enheter och ett klassiskt windows för stationära så hade alla varit nöjda.

Tyvärr så är det nog väldigt mycke säljare på MS som har inflytande som oftast sitter på bärbara enheter och har blivit lyriska nu när det finns pek skärmar, men för de som sitter åp stationära datorer tillför pekskärmar inget vettigt än.


Säg mig vem på denna planet kommer gå och köpa en vanlig stationär PC idag med Win 8 förinstallerat, framför en bärbar dator med Win 8 med pekskärm?

Win 8 är nästan obrukbart åp stationära men på bärbara är det till sin fördel.

Försäljningen på förinstallerade pc med Win 8 kommer falla katastrofalt och bärbara öka pga detta, och det i sin tu leder till att tyngre program kommer försvinna mer och mer från marknaden och i slutändan blir allt bara surfdatorer och ordbehandling :(

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 11:00

Jag har kört Windows 8 på min stationära i flera månder, på vilket sätt har dessa månader varit "obrukbara"?

Jag producerar mer effektivt än tidigare tack vare notifikationsdelen, och charms där jag kan dela saker med mina kollegor utan att behöva anstränga mig.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 11:37

Du verkar glömma att det är för dig saker är bättre. Detta är subjektiv. Det behöver inte vara så för de flesta andra. Du verkar inte ha insikten om detta.

En del gillar volvo, andra hatar dem. Det behöver inte finnas någon djupare förklaring till det heller även om vilken bil som helst tar dig från punkt a till b.

KTL

Win = Tablet OS

2012-11-27 11:51

Men jag menar, om jag kan få det att fungera och dessutom att jag blivit effektivare med tiden... Vad är det jag gör som är så unikt?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:00

Det vet varken jag eller någon annan. Men de förändringar Microsoft gjort passar dig uppenbarligen som handsken. För mig, och många andra som klagar gör det helt enkelt inte det. Även om ett arbetsflöde kan vara likartat mellan windowsversionerna, folk gör på så otroligt många olika sätt oavsett vad dem jobbar med. Win 8 bröt många sätt att förändra windows också.

För mig passar windows 8 heller inte, men att definiera till vad som gör detta är en diskussion i subjektiva preferenser. Det mynnar inte ut i något vettigt. Microsoft gjorde en gamble, en satsning som i nuläget verkar inte gå hem hos majoriteten. Vi får se framåt 2013 vad som händer.

KTL

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:03

"Det vet varken jag eller någon annan. Men de förändringar Microsoft gjort passar dig uppenbarligen som handsken."

Nej, verkligen inte. Men jag ger inte upp efter fem minuter bara för att jag inte ser det jag vill se (en start-boll och ett skrivbordsunderlägg).

Jag är effektivare nu än vad jag någonsin var med Windows 7 tack vare att jag faktiskt satte mig ned och ärligt använde systemet.

"För mig, och många andra som klagar gör det helt enkelt inte det. Även om ett arbetsflöde kan vara likartat mellan windowsversionerna, folk gör på så otroligt många olika sätt oavsett vad dem jobbar med. Win 8 bröt många sätt att förändra windows också."

Vad är det som inte fungerar då, beskriv!

"För mig passar windows 8 heller inte, men att definiera till vad som gör detta är en diskussion i subjektiva preferenser. Det mynnar inte ut i något vettigt. Microsoft gjorde en gamble, en satsning som i nuläget verkar inte gå hem hos majoriteten. Vi får se framåt 2013 vad som händer."

Majoriteten? Var har du fått det ifrån?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:08

Hehe, och där mynnade allt ut i "Jag kan och gillar, det bör alla andra också då".

Läs gärna vad jag skrev igen, jag matar inte punkter åt dig. För som jag skrev, att definiera i subjektiva preferenser av vad som är bra och inte för olika individer är totalt menlöst. Resten av dina frågor kan du lätt analysera/googla dig till. Framförallt sista.

KTL

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:09

"Hehe, och där mynnade allt ut i "Jag kan och gillar, det bör alla andra också då". "

Nej, däremot är jag genuint nyfiken och intresserad av vad det är som gör att ett fåtal inte alls kommer överens med W8 eftersom att jag inte har stött på det 'i verkligheten' ännu.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:13

Seriöst, titta i kommentarstråden. Ni är få som gillar, inte tvärt om. http://www.idg.se/2.1085/1.479168/samre-an-windows-7-men-battre-an-vista - Bättre än vista är ingen bedrift, men det går inte speciellt fort fram heller.

Mer matar jag dig inte, du inser fortfarande inte vad subjektiva preferenser innebär.

KTL

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:21

Öhm... Det är ju ganska allmänt vedertaget att dom som klagar är dom som hörs mest.

Jag har hjälpt till med uppdateringar till Windows 8 på ungefär 12 datorer till vanliga privatpersoner hittills... Varav en av datorerna var min 67-åriga mors.

I min mors fall så var jag faktiskt lite nervös inför installationen eftersom att jag visste att det tog tid att lära henne det enkla gränssnittet som Windows 7 ändå har. Men hon tycker att Windows 8 är ännu enklare att använda.

De flesta du hittar i den där tråden är dessutom folk som inte har använt Windows sedan Windows XP förresten.

Det finns hur många exempel som helst på människor som tycker att Windows 8 är enkelt.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:32

Ja precis, det är ju typ riktat för rookis och ser ut som något man ska lära småbarn på dagis att peta på ikonerna med rätt färg och en stor bild på ett foto för att öppna fotogalleriet..

Det är den typen av användare som uppskattar windows 8. Fårgan är sedan vad gör dessa människor mer än att surfar på afronbladet och spelar patians?

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:36

Varför måste gränssnittet vara mer avancerat bara för att användaren är mer avancerad?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:25

KTL.. Du kan nog inte få 8 prästerna att inse att alla inte kommer att bli troende och att inte bli eller vara troende är icke försvarbart. :)

TaZZe2

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:35

Men lite substans i den kritik som kommer har väl aldrig skadat någon?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 16:34

Men substansen i din positiva kritik är ju "jag har tagit mig tid att sätt in mig i det, det funkar bra för mig, därför är alla som inte gillar Windows 8 "haters" som aldrig har testat, inte vill lära sig, sånna som helt enkelt tänker fel vettu"

Läs igen vad du skrivit i denna tråd, allt är ju subjektivt.

Men du vill ha någon slags objektiv negativ kritik "med lite substans"?

Ha! Lycka till...

Ear Fix

Win = Tablet OS

2012-11-27 17:15

Så du menar att mina försök att få lite substans och lite konstruktiv kritik är onödig?

Jag försöker bara förstå vad det är folk tycker illa om och sedan förklarar jag min sida av samma sak, och hur jag gör dom saker som folk säger inte går i W8.

Jag talar utifrån erfarenhet, inte utifrån vad folk skriver på bloggar som man hittar på Google.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-28 13:29

Men den konstruktiva kritiken är ju enkel:

Ge oss tillbaks ett "classic"-läge, så kan microsoft fortsätta leka Fischer-Price följa-John efter Apple in i dimman av nerdummade gränssnitt.

Du gillar det, fantastiskt, och därför MÅSTE alla andra också gilla det?
För det är ju inte så mycket gränssnittet som att Microsoft (och du) verkar anse att man måte tvinga det på alla, utan undantag.

Men som sagt, jag har förtroende för att Microsoft kommer att släppa SP1 med classicläge när de får grepp om vilket backlash det har blivit mot den påtvingade ändringen.

För helt ärligt, förutom det lilla gänget av envetna men anonyma MS-entusiaster här på IDG så har jag inte hört en enda människa som kört W8 och som inte hellre sätter sig på W7 istället om man vill få något gjort.

Ear Fix

Win = Tablet OS

2012-11-27 13:51

Nej jag vet. Det är som att föra dialog med Jehovas vittnen eller valfri lurad sekt. Bara babbel som springer cirklar kring ett påstående :P Speciellt den där ovan om han tror att majoriteten älskar OS:et. Enkel googling och så otroligt mycket faktiskt siffror visar utebliven succé. Men dem är väl för blinda för att se. Sen vet nog alla att det går troll rätt friskt för Win 8. Argumentationsmetodiken är densamma, peka ut alla "faktorer" och vänd dem, sen vänd dem igen.

När allt kommer omkring tror jag i alla fall Microsoft inser misstaget i 2013 någon gång, servicepack 1 reviderar bort gränssnittet från desktop/notebooks och låter det vara valfritt. Plattorna bör köra det men nämnda maskiner, det är redan konstaterat feltänkt.

Win = Tablet OS

2012-11-27 13:54

Största problemet för er är ju att Google är lika med erfarenhet i era ögon trots att den stora grå massan knappast går ut och lovordar produkter som dom känner sig nöjda med.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 22:19

Som vanligt så är det ju missnöjda användare som gör sig hörda. Jag har kört Win8 och är så här långt nöjd men måste nog köra ett par månader för en full utvärdering. Dom kollegor jag pratat med som börjat köra Win8 är också överlag nöjda. Visst är vissa saker nya och man behöver lära om saker men inget som tar ner helhetsintrycket.

zuluz

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:52

Jepp precis, dom har gamblat och tar det osäkra före det säkra. Dom borde vara konservativa och bygga vidare på ett koncept som alla är invanda i utan att ta bort det mest elementära i Windows och tro att folk bara ska svälja det utana tt de stora massorna krävt denna stora ändring.

Om MS tar tillbaka startmenyn i SP1 till Win 8 så får dom nog med sig flertalet snabbare på stationära datorer.

Dom har förmodligen bara tittat på säljsiffror för portabla enheter utan att fundera djupare över detta.

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 11:53

Så sant KTL.. en del är nöjda med 8 och ser det som det bästa.. och har därmed för sin egen del en bättre miljö. Andra som jag ,, är mer reserverade och jag blir mer reserverade för varje dag. Till det behöver det inte finnas djupa förklaringar.

TaZZe2

Win = Tablet OS

2012-11-27 11:38

Kan du förklara dig lite mer precis vad du gör med datorn och jobbar med? Vad menar du tex jobbar bättre med notifikationsdelen?

Det är väldigt irriterande att inte ha startmenyn i dekstopläget och behöva växla till "metro" och bläddra runt där för att hitta ett program och sen växla tillbaka och under tiden har man tappat bort fokus på det man gjorde i desktop. Helt vansinne.

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 11:56

"Det är väldigt irriterande att inte ha startmenyn i dekstopläget och behöva växla till "metro" och bläddra runt där för att hitta ett program och sen växla tillbaka och under tiden har man tappat bort fokus på det man gjorde i desktop. Helt vansinne."

Men vadå bläddra? Du trycker win-knapp - hamrar ut tre bokstäver och trycker enter... På precis samma sätt som du gjort tidigare. Skillnaden är att du även har tillgång till ett notifikationscenter på samma ställe.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:11

Om du typ bara har standard programen i Win 8 så kanske man orkar växla till Metro, men efter en tid när man installerat massa program och man måste scrolla runt i metro för att hitta rätt, så spiller du massa tid! Och det ser extremt rörigt ut.
http://betanews.com/wp-content/uploads/2012/08/Metro-All-Apps-page-600x525.png

Skönare att ha alla mappar sorterade diskret i klassiska startmenyn och bara klicka så har man översikt över allt.

Fattar fortfarande inte vad du använder "notifikationscenter" till??

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:16

"Om du typ bara har standard programen i Win 8 så kanske man orkar växla till Metro, men efter en tid när man installerat massa program och man måste scrolla runt i metro för att hitta rätt, så spiller du massa tid! Och det ser extremt rörigt ut."

Därför:
1. Sorterar man
2. Kategoriserar man
3. Använder sökfunktionen

Hur gör du idag när du har 700 program installerat?

"Skönare att ha alla mappar sorterade diskret i klassiska startmenyn och bara klicka så har man översikt över allt."

Gör du seriöst så??

"Fattar fortfarande inte vad du använder "notifikationscenter" till??"

Loggar in på datorn och kikar vad som har hänt och vad jag behöver fokusera på. Utan att behöva starta några program.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:22

Sorterar och kategoriserat har man redan gjort!
Men det kan man inte göra i "Metro"
och man ska inte behöva använda sökfunktion för hitta ett program, det varslar illa om man ska behöva göra på det viset. Sökfunktionen använder man när man ska leta efter filer eller texter i filer, inte för att starta program förbövelen, snacka om att vara omständigare än man kan tänkas bli!

Vem har 700 program installerade???
Möjligtvis nån okunnig pajjas som installerar alla shareware program från gratis dvd skivor till pc tidningar osv... men sånna användare pratar inte jag om.

Nä jag fattar inte vad notifikationscenter används till praktiskt, kan du skicka en länk eller förklara?

Menar du om autostartande program i uppstarten??

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:33

"Sorterar och kategoriserat har man redan gjort!
Men det kan man inte göra i "Metro""

Det har jag gjort.

"och man ska inte behöva använda sökfunktion för hitta ett program, det varslar illa om man ska behöva göra på det viset. "

Så du klickar dig alltså fram till programmet i massa undermappar alternativt genvägar på skrivbordet... Du menar som vi gjorde på Windows XP-tiden?

"Sökfunktionen använder man när man ska leta efter filer eller texter i filer, inte för att starta program förbövelen, snacka om att vara omständigare än man kan tänkas bli!"

Startknapp - Cal - enter = Miniräknarn
Startknapp - Not - enter = Notepad
Startknapp - Wor - enter = Word
Startknapp - Uto - enter = Mytorrent

Men du klickar dig alltså hellre fram till programmen?

"Nä jag fattar inte vad notifikationscenter används till praktiskt, kan du skicka en länk eller förklara?

Menar du om autostartande program i uppstarten??"

Va? :)

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:42

"Startknapp - Cal - enter = Miniräknarn
Startknapp - Not - enter = Notepad
Startknapp - Wor - enter = Word
Startknapp - Uto - enter = Mytorrent"

+ fler hundra till .. for t.o.m dos att framstå som användarvänligt..

Leder till frågan på kontoret när något ska startas..
Vart är pärmen med snabbkomandon.. :)

TaZZe2

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:46

Sitter ni seriöst och klickar er fram till programmen i mappar och genvägar?

Och ändå klagar ni på att Microsoft har gjort Windows 8 mer klickvänligt?

Snacka om dubbelmoral. :D

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:47

Hur gör du tex om du vill sortera fem olika grafikprogram i metro på ett diskret sätt utana tt det ska ta upp hela skärmen, vad är vitsen att ha en startmeny som täcker hela skärmen och måste scrollas runt i?? Det ser för jävligt ut!

Jag har inga undermappar, man skapar en katalog i mynyn som heter tex Grafik. Där lägger man tex photoshop, och alla relaterade grafiska program

Samma sak så har man en katalog som heter Internet, där man har IE, u-torrent, mail, skype , msn messenger osv...

Man har en katalog games, där ligger alla spel.

Här har jag räktnat upp tre kategorier, det blir tre kataloger i startmenyn med massor av program som tar 1 sek att klicka till från start knappen, inga underkataloger förtusan! ta bort allt onödigt skit som inte används.

Jag har följande kataloger

Grafik
Games
Internet
Program
Office
Media (mediaspelare och liknande)

Från de fem katalogerna kommer jag åt allt inom loppet av en sek, utan behöva flytta fingrarna på t-bordet... som du måste göra och ändå samtidigt ha blicken på det jag fokuserar på.

Calc är det enda pgm jag faktiskt ibland skriver in, men det använder jag väldigt sällan.

Du ser ju att du måste göra flera knapptryckningar för varje pgm du startar, så du behöver nog fokusera på att jobba smartare.

Själv har jag en helt ren desktop, jag gillar inte shortcuts å skrivbordet, allt ska vara sorterat ordentligt i menyn.

Kan du förklara vad du menar med notifikationscenter, jag har aldrig hört talas om någon som använder något liknande, eller så kallar du det för något helt annat.

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 12:53

"Hur gör du tex om du vill sortera fem olika grafikprogram i metro på ett diskret sätt utana tt det ska ta upp hela skärmen, vad är vitsen att ha en startmeny som täcker hela skärmen och måste scrollas runt i?? Det ser för jävligt ut!"

Först gör jag en kategori som heter Grafik, sen drar jag dom fem programmens genvägar eller live tiles dit.

Jag använder inte startmenyn så ofta som du verkar göra.

"Jag har inga undermappar, man skapar en katalog i mynyn som heter tex Grafik. Där lägger man tex photoshop, och alla relaterade grafiska program"

Och en katalog är inte en undermapp?

"Samma sak så har man en katalog som heter Internet, där man har IE, u-torrent, mail, skype , msn messenger osv..."

Samma som mina kategorier då alltså, förutom att jag inte behöver klicka in i någonting för att nå programmen.

"Här har jag räktnat upp tre kategorier, det blir tre kataloger i startmenyn med massor av program som tar 1 sek att klicka till från start knappen, inga underkataloger förtusan! ta bort allt onödigt skit som inte används."

Irriterande som fasiken att behöva gå in i alla underkataloger som du har i startmenyn. Nädu, jag är glad över att jag övergav det där användningssättet när Windows 7 kom med en fungerande indexeringstjänst i kombination med startmenyn.

"Från de fem katalogerna kommer jag åt allt inom loppet av en sek, utan behöva flytta fingrarna på t-bordet... som du måste göra och ändå samtidigt ha blicken på det jag fokuserar på."

Varför måste jag flytta fingrarna från tangentbordet? Jag har ju alla program startbara från tangentbordet utan att behöva gå in i en massa undermappar och skit.

"Du ser ju att du måste göra flera knapptryckningar för varje pgm du startar, så du behöver nog fokusera på att jobba smartare."

Jag startar då alla mina program väldigt mycket snabbare än att behöva sitta och gå igenom en liten startmeny. Usch för Windows XP-tänk.

"Själv har jag en helt ren desktop, jag gillar inte shortcuts å skrivbordet, allt ska vara sorterat ordentligt i menyn."

Som för mig då alltså, plus att jag även får information levererat till mig på startvyn.

"Kan du förklara vad du menar med notifikationscenter, jag har aldrig hört talas om någon som använder något liknande, eller så kallar du det för något helt annat."

Vad har du för smartphone?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 13:04

Du pratar ju emot dig själv hela tiden eller så är du bara förvirrad.

Jag har inga underkataloger, de ligger som första katalog i startmenyn!! Man måste iof klicka på katalogen en gång för att se programmen, men sen är den öppen, om man behöver gå dit igen.

Du måste ju göra massa knapptryckningar samt även flytta musen för att komma till kommandoraden! I mitt fall så är det två klick, i ditt fall musklick + flera tangenttryckningar, och varför ha en startmeny när du ändå skriver??? snacka om att inte fatta hur man använder ett os. återgå till dos istället föreslår jag.


så du tycker det går snabbare att skriva in varje program du ska starta än att bara klicka på de direkt i startmenyn? Ofta ligger de flest använda programmen redan i topplistan på mest använda program i Windows 7 startmeny.

Men du föredrar väl ändå att skriva in dem :-)

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 13:32

"Jag har inga underkataloger, de ligger som första katalog i startmenyn!! Man måste iof klicka på katalogen en gång för att se programmen, men sen är den öppen, om man behöver gå dit igen. "

Precis.

"Du måste ju göra massa knapptryckningar samt även flytta musen för att komma till kommandoraden!"

Kommandorad?

"I mitt fall så är det två klick, i ditt fall musklick + flera tangenttryckningar, och varför ha en startmeny när du ändå skriver???"

Jag har startvyn som notifikationscentral också, plus att alla sökresultat visas där, plus att jag kan söka igenom mina videobutiker och dylikt på ett och samma ställe.

"återgå till dos istället föreslår jag."

Jag respekterar att du håller dig fast vid Windows XP-stilen med att klicka och använda mus, men du måste försöka anpassa dig efter lite modernare operativsystem såsom Windows 7 och Windows 8 också.

"så du tycker det går snabbare att skriva in varje program du ska starta än att bara klicka på de direkt i startmenyn?"

Om jag inte har programmet pinnat redan, för då är det ju bara att klicka eller markera med tangentbordet och köra.

"Ofta ligger de flest använda programmen redan i topplistan på mest använda program i Windows 7 startmeny."

Jag lägger viktiga program i ordning alternativt startar jag dom bara med Win+1-5 osv.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 13:59

Kommandorad? Ja hur skriver du annars in bokstäverna för att starta programmen?

Jag fattar fortfarande inte vad du menar med notifikationscentral, kan du förklara det där någopn gång. Eller menar du att du vill bli informerad av vilka program du startat och när du startat dem?

Jag använder Windows som man ska och har gjort sedan windows 3.1 till Windows 7 mendans du är kvar i dos åldern och inte utnyttjar Oset, dvs det grafiska gränsnittet utan trälar dig fram med tangenbordet ändå. Du skulle älska linux, du borde prova det istället för Windows.

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 14:03

"Kommandorad? Ja hur skriver du annars in bokstäverna för att starta programmen?"

Det är bara att börja skriva. Du behöver inte markera någonting eller så.

"Jag fattar fortfarande inte vad du menar med notifikationscentral, kan du förklara det där någopn gång. Eller menar du att du vill bli informerad av vilka program du startat och när du startat dem?"

Jag gissar på att du använder en mobil med ett notifikationscenter där du kan få uppdaterad information inifrån dina appar om vad som har hänt och skett utan att behöva starta dina program?

"Jag använder Windows som man ska och har gjort sedan windows 3.1 till Windows 7 mendans du är kvar i dos åldern och inte utnyttjar Oset, dvs det grafiska gränsnittet utan trälar dig fram med tangenbordet ändå. Du skulle älska linux, du borde prova det istället för Windows."

När Windows 7 släpptes så kom även en riktigt bra startmeny där man bara behövde trycka på startknappen och sen skriva ett par bokstäver för att hitta filer och starta program. Nu har Microsoft utvecklat detta ännu längre i Windows 8 eftersom att dom enligt undersökningar på användarmönster kommit fram till att folk hellre använder tangentbordet än musen i allt större utsträckning.

När Windows 7 kom så slutade jag använda musen för programbyten och programstarter och använder numera enbart musen för att navigera inom program.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 14:47

Vi kommer inte från samma planet ang Windows, har inte tid att orda om det här mer, men så som du startar programmen har ju gått hur länge som helst, långt före Win 7, och inget är nytt i Win 8 att kunna starta program via tangentbordet, däremot är det jobbigare att använda musen utan vanliga startmenyn.

Jag använder inte min dator på samma vis som en mobiltel.. De program jag använder har jag uppe, jag tittar inte på något separat notifikationscenter för att veta om jag fått ett mess på fb eller i mailen, det kan man få ändå på andra sätt, men jag kollar dem regelbundet ändå, ganska onödigt att öppna och stänga program för varje liten notis, särskilt om man ska skriva in programmen som du, det slösar tid.

Men om MS vill sälja Win 8 och få alla att "uppgradera" så måste tom ta tillbaka startmenyn i Win 8 Sp1. Annars kommer det bli flopp, iaf på stationära datorer. På bärbart komer det nog går ätt ok

Verminator

Win = Tablet OS

2012-11-27 15:57

"Vi kommer inte från samma planet ang Windows, har inte tid att orda om det här mer, men så som du startar programmen har ju gått hur länge som helst, långt före Win 7"

Windows Vista var det första Windows-systemet som hade indexeringstjänsten integrerad med söktjänsten och således fungerade på det sätt jag beskriver. Windows 7 gjorde det nästan perfekt och W8 är ännu lite bättre.

"Men om MS vill sälja Win 8 och få alla att "uppgradera" så måste tom ta tillbaka startmenyn i Win 8 Sp1. Annars kommer det bli flopp, iaf på stationära datorer. På bärbart komer det nog går ätt ok"

Förhoppningsvis så erbjuder MS aldrig möjligheten att nedgradera till W7'ans begränsade startmeny.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-27 18:52

Nu har jag suttit och läst eran diskussion, och jag håller på dig. Jag var också en så där envis person som använde musen när jag skulle starta program, på det du kallar XP-sättet. För nåt år sen så fick jag för mig att lära om. Det tog inte särskilt lång tid, och nu använder jag sällan musen för att klicka mig igenom nån startmeny.
Jag uppgraderade en av mina datorer till Win8 för nån vecka sen. Var helt inne på att installera Classic Sheller eller nåt annat, men efter nån timme så hade jag vant mig så pass att jag glömde bort det. Installerade i alla fall Classic Shell några dar senare, men begriper inte varför, jag använder det inte. Att bara trycka på Windowstangenten och börja skriva första bokstäverna i programmet jag vill åt, det är ju helt lysande.
Och vad gäller påståendet att ovant folk får svårt, det betvivlar jag. Jag uppgraderade min stationära en Lördagkväll, och på morgonen när min yngsta grabb klev upp före mig och rullade ut i rummet för att sätta sig vid datorn som vanligt, så hade jag väntat mig att han skulle ropa och fråga vad som hänt med datorn. Han ligger rätt så många år efter i utvecklingen och har det inte särskilt lätt med inlärning och så, men när jag klev upp efter en halvtimme så satt han och surfade runt precis som vanligt. Jag frågade honom hur han lyckats logga in och sen fått igång Chrome. Det hade tagit nån minut sa han, men sen hade han listat ut både det ena och det andra. Så krångligt var det. Han hade f.ö. aldrig hört talas om Windows 8 eller sett det förut.
Det börjar bli en hel hög i bekantskapskretsen som uppgraderat nu, och ingen gnäller, inte ens killen med en väldigt kinkig flickvän...

PeterLan

Win = Tablet OS

2012-11-27 18:55

Jag kan bara säga att jag delar din erfarenhet från min vänskapskrets. Många tycker till och med att det blivit lättare och roligare att använda datorn.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Win = Tablet OS

2012-11-28 00:54

Sedan är det så att jag i OSX inte sorterar något i mappar, program lägger sig automatiskt i mappen Program, och söker jag efter något med Spotlight så ställer jag in i vilken ordning Spotlight ska visa resultaten efter indexerade filer, t ex har jag satt så att först kommer resultaten för program, sedan mappar, sedan dokument osv, inget behov av några mappar. Det är bara att söka...Jag kan ha saker i någon mapp men det är bara att slänga undan den, Spotlight hittar den och innevarande dokument.
Kul att Windows användare också har fått det lite smidigare...;D

Aaaarghh

Win = Tablet OS

2012-11-27 22:47

Du kör alltså som jag gör i OSX, med notiscenter och Spotlight, smidigt att bara ange ibland bara ett tecken för att få fram programmet och starta.;D

Aaaarghh

Win = Tablet OS

2012-11-28 12:07

Mmm, fast jag kör hellre terminal och tabkomplettering om jag ska starta program som jag vet namnet på. Jag menar, ska man använda tangentbordet kan man lika gärna göra det på allvar. Värre med program man vet att man har men inte kommer ihåg vad de heter...lätt hänt. Där hjälper menyer, på ena eller andra sättet.

mktst

Win = Tablet OS

2012-11-27 17:04

Problemet är att den är värdelös med Modern UI (aka Metro) på mobilt med. Har aldrig tyckt om att en stor del av skärminnehållet ligger på 'sniskan' (med en stor härlig svart stapel som följd) Microsoft borde sluta lida av Applesjukan och komma med något som faktiskt fungerar istället. Framförallt borde de isåfall tittat mer på Google istället för Apple. Det finns en anledning till att deras telefoner säljer bättre. Det är helt enkelt mer logiskt med ikoner. Det är väldigt mycket Don Quijote över hela Microsoft just nu.

Framför allt borde de tillåtit desktopanvändare att gå direkt till skrivbordet. Då hade det förmodligen gått mycket bättre (eftersom större delen av användarna hade känt sig mer bekväma) Och förmodligen inte behövt ändra något på Metro UI (om de nu överväger det, vilket jag inte tror) Det är trots allt ganska viktigt att användare känner sig välkomna i ett gränssnitt. Det gör man inte i Modern UI idag.

V4v

Mail?

2012-11-26 23:30

Har kört Windows 8 länge, tänker fortsätta med det.

Men idag stötte jag på patrull. Hur får man mailen att funka?

Ja, alltså, mail-appen funkar till synes fint, men när jag ska maila genom att högerklicka en fil på skrivbordet och välja skicka till e-postmottagare så säger den ungefär att det inte går att utföra den begärda åtgärden pga att det saknas någon association, som kan ställas in på kontrollpanelen. Men när jag aktiverar mailen i de inställningarna så händer likt förbaskat ingenting. (kan inte kopiera det exakta felmeddelandet då feltexten inte går att kopiera pga antingen idioti eller bug i Win8)

På sikt kommer jag såklart att köra Thunderbird igen, men jag tänker ge Win8 en ärlig chans först för att inte dissa allt per automatik.

mktst

W8 appar

2012-11-27 07:49

Apparna till W8.. sugger balle. Hur fick man iden att sände med ett antal appar i duploformat som fullständigt saknar relevans i funktionalitet på en dator.

TaZZe2

Företag och Win8

2012-11-27 08:57

Något som jag ser en stor nackdel med Win 8 är just startmenyn. Det är mycket större inlärningströskel för användare. Om man tar Agda eller Pelle 70 år som sitter med sitt ekonomiprogram. (Och man rullar ut Win 8 till 3000 användare på ett företag.)
Och kommer in i Metro eller vad det nu heter. Så får han/hon ringa supporten hela tiden :) Visst man kan göra genvägar med mera i Metro..
Men dom blir duktigt konfunderade.

Men varför har inte MS gjort en enkel GPO Policy. Varsågoda stäng av Metro och kör som i Windows 7. Där vi användare och företag får välja. Och när vi är mogna till det nya gränssnittet så sätter vi på det då.

Nu får man installera ett program från en annan tillverkar. Lite B.

Jag personligen kör med det nya gränssnittet. Helt Ok efter ett tag. Om några år undrar man väl hur man gjorde innan :)
Kom ihåg när XPs startmeny kom fy fasen sa dom flesta, Jag vill ha classic startmeny och det fick dom :)

Brummer

Företag och Win8

2012-11-28 00:18

Det är även en ergonomisk katastrof. Tänk dig att jobba med armen utsträckt hela dagen (om du sitter med en desktop) Helt vansinnigt. Alternativet är att ge hela kontoret Cintiq 24HD touch skärmar.

V4v

Lätt att använda

2012-11-28 19:02

Tror inte någon tycker Windows 8 är svårt att använda för vart i skulle svårigheten med att klicka på gigantisa ikoner i Duplo, Fisher-Price läget vara? Vart i skulle svårigheten ligga i att använde en app med mycket begränsat funktionalitet? Tvärt om det är mycket enkelt att använda w8 i Duplo, Fisher-Price läget. Ett barn på tre år som min dotter klarar av det hela med lätthet. Men däri ligger även en begränsning för användare som vill lite mer än att göra det mest elementära.
Apparn i Duplo, Fisher-Price har långt mycket lägre funktionalitet än de jag har på min mobiltele och i det ligger en rätt uppenbar begränsning av nyttan med dom när den man gått förbi det första mycket enkla test användningen och vill göra "lite mer" en det mest elementära och enkla..

I skrivbordsläget. Vad nytt? Man väldigt länge kunnat starta program via snabbkomandon, lägga genvägar på skrivbordet, skapa grupper i mappar, fästa dom på snabbstartfältet osv. Men inget av de alternativen har varit riktigt bra eller heltäckande trots mängden med alternativ i sättet att jobba i Windows så det finns brister i användargränssnittet i alla Windows fram till och med w7 som är kända. Med i w8 finns inget som gör det bättre att använda jämfört med skrivbordsmiljön från w7 eller tidigare.
Systemet med två skärmar i w 8 fallet " Duplo, Fisher-Price" samt traditionellt skrivbordet är heller inget nytt. Finns mängder med program som har fler skrivbord som man kan växla mellan. Men väldigt få användare trivs i ett längre perspektiv med flera skrivbord därför har det aldrig blivit någon större hitt. Exempel på detta är hydravision som alla med ett amd grafikkort har tillgång till. Men används det mycket?
Kritik att w8 skulle vara svårt att använde känns inte särskilt relevant.
Dock. Lätt att använde och bra att använda är något som inte behöver följas åt. De som är kritiska till w8 är det nå inte för att det är svårt utan för ett det är opraktiskt, icke genomtänkt fördummande, helt enkelt inge bra miljö att jobba i. Svårigheten är att skapa en miljö som är lätt att använd, bra att använde, effektiv att använda, och den kominatioen har inte w8 än. W8 som det är i dag.. nja.. lätt att använde, helt klart.. bra att använde nje..

TaZZe2

I Pc för Alla

2012-12-15 02:07

Finns denna lathund för W8 i papperstidningen bra att ha när man startar upp en ny dator?
Tusen tack alla bra tips i tidningen och denna sida.

Peter3C

Comments powered by Disqus

PC för Alla Extreme

directx 12

Tre år gammal dator får bättre grafikprestanda med Directx 12


M3

razer nabu x

Razer Nabu X: Billigt träningsarmband (men vi har bättre förslag)


M3

Sony FDR-X1000V

Test: Här är Sonys nya Gopro-utmanare


M3

mobil tillbehör kamera

9 roliga prylar för dig som plåtar med mobilen


Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
  Veckans köptips


Prenumerera på nyheter

Detta är PC för Alla  | Vi gör PC för Alla  | Kontakta oss  | Rättelser  | Kundservice  | Annonsera  | Press

Webbredaktör: Andreas Thors | Chefredaktör & ansvarig utgivare: Mikael Lindkvist
Kontakta PC för Alla | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group

Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng