Googles Android 4.2 släpptes i förra veckan i samband med lanseringen av Nexus 4-telefonen och surfplattan Nexus 10. Mobiloperativsystemet kommer även att släppas för andra Nexus-modeller inom kort. Det kommer dock att dröja tills någon gång i nästa år innan andra tillverkare har anpassat versionen för sina respektive enheter.

Här följer en genomgång av de största nyheterna i Android 4.2.

Stöd för flera användare

android 4.2 användare

En av de största nyheterna i Android 4.2 är stödet för flera användare på en surfplatta. Det betyder att hela familjen kan använda en och samma surfplatta och fortfarande behålla sina egna inställningar vad gäller e-post och andra appar.

Nytt gränssnitt för större surfplattor

gränssnitt android 4.2

Surfplattor med en bildskärm på tio tum får ett helt nytt gränssnitt i Android 4.2 som påminner om Android för smartphones. Enligt Google vill man skapa en mer strömlinjeformad upplevelse oavsett om Android körs på en smartphones eller en surfplatta.

Inbyggda widgets

inbyggda widgets

Widgets från tredjepartsutvecklare har funnits sedan länge, men i Android 4.2 har företaget släppt egna widgets som låter dig komma åt de vanligaste systeminställningarna från startskärmen.

Photo Sphere

Photo Sphere

Photo Sphere är en ny kamerafunktion som tar panoramafunktionen i Android 4.0 till en ny nivå. Nu kan du ta panoramabilder i 360 grader på samma sätt som i Google Street View. De färdiga interaktiva bilderna kan sedan enkelt delas med dina vänner via Google Google Street View, Google+ eller en annan telefon som kör Android 4.2.

Ny kamera-app

Ny kamera-app

Förutom Photo Sphere har även kamera-appen uppdaterats med nya funktioner. Ett nytt gränssnitt låter dig enkelt sätta exempelvis fokus eller vitbalans i en bild. Du kan även behandla de färdiga bilderna med en rad olika filter.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning