Tidigare i våras testade vi gamer-musen Cyborg MMO 7 från Mad Catz, som hade mängder av extra kontroller och knappar, justerbara delar för anpassningsbart grepp och en minst sagt urflippad design.

Nu har vi fått in vad vi skulle kunna kalla för dess systerprodukt, ett tangentbord kallat Strike 7 från samma tillverkare (Eller egentligen S.T.R.I.K.E 7, men någon måtta får det vara på udda stavning här på PC för Alla, det uttalas "strike" så då skriver vi så).

Strike 7 är ungefär 38 centimeter på bredden, men kommer i en kartong som är ungefär 28 centimeter bred. Det låter som en fysisk omöjlighet, men hemligheten är att Strike 7 levereras i flera lösa delar staplade på varandra, bland annat med sifferdelen på sidan som en separat modul.

Förutom tangentbord och sifferdel får du tre olika handledsstöd att montera framför tangentbordet för bättre ergonomi (ett av dem dessutom med ett par extra knappar på) en extra knappsats funktionstangenter som hakas på i sidan av tangentbordet och en specialmodul med mediakontroller, ännu fler knappar samt en liten tft-skärm med touchkontroll.

Alla andra delar av tangentbordet ansluter till denna modul med usb-sladdar, och sedan går en usb-kabel från denna till datorn.

Strike 7
En "typisk" montering av Strike 7 innebär skärm och extra knapprad till vänster och siffertangenter till höger. Men det är helt upp till dig.

Extra kontroller och appar
Skärmen ger dig kontroll över en mängd saker som du annars skulle behöva gå ur ett spel för att kunna kontrollera. Du kan balansera ljudnivåer, starta program, kontrollera chattsystemet Teamspeak, ändra bakgrundsbelyningen på tangentbordet och en handfull andra liknande funktioner.

Det går också att programmera makron till de extra funktionsknapparna direkt i skärmen, något som på andra avancerade speltangentbord måste skötas ifrån ett program i datorn. Här finns också en handfull små fristående appar, till exempel en klocka och ett tidtagarur.

Rent tekniskt är det en ganska beskedlig skärm. Vi saknar uppgifter om exakt storlek och pixelantal, men storleken och kvaliteten är som, på en riktigt billig smartphone. Resisitiv touch och några hundra pixlar i bredd. Skärmen laggar lite emellanåt, men inte så mycket att det stör navigeringen.

Anledningen till att allt kommer i lösa delar är att det går att bygga ihop det hela på mängder av olika sätt. Vill du ha sifferdelen stående löst till höger? Inga problem. Vill du byta plats på handledsstöden? Fritt fram. Vill du flytta skärmen från höger till vänster sida? Varsågod. Det gör att du kan designa din helt egna önskeupplägg efter personligt tycke och smak.

Slutligen får du också med en liten sats med tangenter med extra gummibeläggning som kan man byta ut vissa tangenter (WASD, piltangenter och en handfull andra) för att få bättre grepp.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Mad Catz S.T.R.I.K.E. 7 (Nordisk)

Bästa pris just nu: 3078 kr