Microsoft meddelade i går i ett blogginlägg att Windows Phone 7.8 inte kommer att släppas förrän någon gång nästa år. Uppgifterna kommer endast dagar efter rykten om att uppdateringen kommer att släppas inom kort.

Gårdagens blogginlägg ledde till stort missnöje bland användare av Windows Phone 7 som ventilerade sina känslor i kommentarsfältet. Många användare har även kritiserat Microsoft för att Windows Phone 8 inte är kompatibelt med tidigare telefoner som levererades med Windows Phone 7.

– Det känns som om jag kastat bort mina pengar och jag kan inte rekommendera Windows Phone till mina vänner. Ett år med min Lumia känns det nu som om jag blivit strandsatt, skriver en användare som svar på Microsofts blogginlägg.

– Jag är extremt besviken. Microsoft pratade om Windows Phone 7.8 redan i juni. Nu har det gått fem månader och vi har fortfarande inte sett röken av det, kommenterar en annan användare.

Microsoft uppger inte när uppdateringen kommer att släppas men siktar på början av nästa år.

– Vi vet hur ivriga ni är på att installera Windows Phone 7.8 och vi arbetar tillsammans med både mobiltelefontillverkare och operatörer för att få ut uppdateringen så snart som möjligt, förhoppningsvis i början av 2013, skriver Microsoft.

IDG News