Redan i januari öppnade Pirate Bay upp en avdelning på fildelarsajten med namnet Promo Bay. Promo Bay är tänkt att visa upp nya och oberoende artister som vill nå ut till en större publik.

Satsningen har gått bättre än väntat och enligt Pirate Bay har sajten översvämmats med tiotusentals förfrågningar från artister som vill vara med på Promo Bay. De som kan vara med på Promo Bay inkluderar allt från musiker, filmmakare och författare.

Nu har Promo Bay fått sin egen webbplats där nya artister kommer att visas upp regelbundet.

– Genom att skapa en egen webbplats för Promo Bay istället för endast en länk på vår hemsida blir det här en monstersajt, säger Promo Bays talesperson, Will Dayble, till Torrentfreak.

Ett av skälen till att Pirate Bay valde att skapa en separat webbplats för Promo Bay är att man inte längre hade kapacitet att hantera alla förfrågningar från de som ville vara med i avdelningen.

– Det här ger Pirate Bay en chans att bättre organisera alla de tusentals ansökningar som kommit in. Jag tror att den enda skillnaden mellan ett upplopp och en revolution är att den senare är bättre organiserad, säger Will Dayble.

Promo Bay har planer på att erbjude artister detaljerad statistik så att de kan kontrollera vilka länder de är populärast.

– Vi kan samla in tonvis med cool information om trafiken och besökarna på sajten. Om vi ska bevisa att industrin har förändrats och hur vi konsumerar konst så måste vi mäta det, säger Will Dayble till Torrentfreak.

Upphovsmakare av alla storlekar och smaker är enligt Promo Bay välkomna att anmäla sitt deltagande.