Den nya funktionen Photo Syncing har testats av Facebook sedan början av året bland ett begränsat antal användare. Nu har funktionen släppts fullt ut för både Iphone och Android.

För att aktivera funktionen krävs att du har den senaste versionen av Facebooks app för antingen IOS eller Android. Använder du Iphone, Ipod touch eller Ipad måste du även köra IOS 6 för att det ska fungera.

Starta Facebook-appen på din mobil och gå till din tidslinje. Klicka sedan på Foton. Längst ned till höger bör du nu se en knapp som heter ”Synkade”. Klicka på knappen för att aktivera synkroniseringen.



Nu kommer alla bilder som du tar med din mobiltelefon laddas upp automatiskt till Facebook. Bilderna kommer dock inte att vara synliga för någon annan än dig. Du kan själv välja om du vill göra en eller flera av bilderna synliga för dina vänner.

Du kan därmed använda funktionen för att säkerhetskopiera dina bilder då tjänsten låter dig ladda upp två gigabyte med bilder.

Det går att ställa in så att Photo Syncing endast utför synkroniseringen när telefonen är ansluten till ett trådlöst nätverk. Funktionen kommer enligt Facebook inte att aktiveras om batteriet håller på att ta slut.

synkade bilder facebook

När du loggar in på Facebook från en webbläsare visas en guide hur du gör för att välja vilka bilder som ska visas för dina vänner på tjänsten.