Google Chrome – Den bekväma dominanten 

Google Chrome

Chrome är baserad på öppen källkod och faktum är att många andra webbläsare är byggda kring samma bas. I sin grundform är Chrome helt enkelt en snabb webbläsare med ett enkelt renodlat gränssnitt, bra säkerhetsfunktioner och gott om både inbyggda funktioner och tillägg.

Google har på ett listigt sätt integrerat Chrome i sitt universum av Gmail, Google Dokument och förstås mobiltelefoner och surfplator med Android. Använder du några eller många av Googles olika verktyg är det absolut bekvämaste att också använda Chrome.

Chrome
Om du loggar in med ditt Google-konto direkt i Chrome blir det smidigare att använda olika Google-tjänster – men du lämnar också flera spår

Det är enkelt att synkronisera bokmärken, flikar, historik och lösenord mellan datorer, men också till mobilen och surfplattan. Länge var Firefox bäst på tilläggsfunktioner, men numera är Chrome inte långt efter. Det finns gott om tillägg, eller extensions, att välja på.

Chrome var i början kanske mest känt för att vara den snabbaste webbläsaren, men den har också haft ett välförtjänt rykte att ta mycket resurser i anspråk. På vår testdator med en måttligt snabb processor och åtta gigabyte minne tar Chrome upp mycket av datorns resurser om du har några fönster med ett tiotal flikar igång samtidigt. Chrome drar helt klart mer batteri än Edge, men är samtidigt bättre än Firefox.

I våra ögon ger Chrome den rakt igenom bästa användarupplevelsen. Programmet är minneskrävande men snabbt, webbsajter krånglar mycket sällan, det finns gott om tillägg och det är smidigt att växla mellan datorn och mobilen eller surfplattan. Programmet har bra säkerhet mot malware, men är inte så bra på att ge dig anonymitet.

PC för Alla Bäst i testFakta: Google Chrome 54

Batteritid: 3 timmar, 10 minuter.
Octane: 9 046 poäng.
Robohornet: 71,85.
Sidladdning, snitt: 12,3 sekunder.
Tillägg: Stort utbud.
Synkronisering: Synkar mellan Windows, OSX, Android och IOS.
Smarta funktioner: Hög säkerhet mot malware, enkelhet.
Hämtas här: chrome.google.com
 

plus

Bra prestanda.
Många smarta tillägg.
Bra synkfunktioner.

minus

Inte så bra för batteriet.
Slukar minne med många flikar/fönster.
 

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10