Microsoft Internet Explorer 11 - Trött klassiker

IE

Det känns nästan elakt att ha med gamla Internet Explorer i det här testet. Det finns ju trots allt goda skäl att Microsoft slutat utveckla den och istället satsat allt på nya Edge. Internet Explorer är långsammast i testet och ger dåliga batteriprestanda. Den saknar inbyggda praktiska synkfunktioner och har inte speciellt många intressanta tillägg. Plus att den har en lång historia av säkerhetshål som gör att många misstror programmet.

Men Internet Explorer behövs fortfarande som komplement till Edge eftersom det finns en del typer av innehåll som Edge inte riktigt stöder ännu. Ska du besöka sajter eller tjänster uppbyggda med äldre lösningar, som till exempel Active-X-kontroller, så är det fortsatt Internet Explorer som gäller om du vill använda en inbyggd webbläsare.

IE
Internet Explorer har få funktioner, men du kan åtminstone välja att surfa privat.

Om du bara surfar, uträttar lite ärenden online och inte känner ett behov av att synka data med mobila enheter så gör trots allt Internet Explorer fortfarande ett anständigt jobb. Och när det gäller prestanda så styrs det trots allt bara till en liten del av webbläsaren. Internet Explorer på en snabb dator med snabb uppkoppling ger ändå en bättre surfupplevelse än Chrome på en seg dator med medioker uppkoppling.

Det vi verkligen saknar i Internet Explorer är smarta finesser, programmet känns primitivt jämfört med övriga testdeltagare. Vi misstänker att Internet Explorer kommer finnas kvar länge just för bakåtkompatibilitet. Men i takt med att Edge förbättras och får fler funktioner kommer nog det här programmet sakta och tyst försvinna in i glömskan. 

Fakta: Microsoft Internet Explorer 11

Batteritid: 2 timmar, 40 minuter.
Octane: 5415.
Robohornet: 35,8.
Sidladdning, snitt: 14,1 sekunder.
Tillägg: Mycket begränsat utbud.
Synkronisering: Inte inbyggt.
Smarta funktioner: Inga uppenbara.
Läs merwww.microsoft.com

plus

Finns i alla Windows-datorer.
Klarar äldre webbteknik.

minus

Långsam.
Ont om funktioner och tillägg.
Drar mycket batteri.
 

Betyg 5 av 10Betyg 5 av 10