Samsung har länge haft en liten sidoverksamhet till alla sina populära Galaxy-lurar, nämligen produktfamiljen Omnia. Det var fram tills nyss namnet på deras mobiler med Windows Phone. Nu har man övergett det namnet och satsar istället på Ativ, samma namn som surfplattor och hybrider med Windows RT och Windows 8 fått. Och varför inte? Omnia-telefonerna blev aldrig någon succé, och därmed är inte namnet Omnia värt så mycket att hålla kvar vid.

Kan Ativ bli en nytändning för Samsung Windows-telefoner? Kanske. Den hittills enda modellen heter Ativ S (eller i sedvanlig Samsung-anda även mindre ihågkomliga GT-i8750) och är en imponerande Windows Phone 8-debut.

Den har en prislapp på 4 500 kronor och är med något billigare än de bästa Android-lurarna och hittills bästa Windowstelefonen Nokia Lumia 920. Det gör att förväntningarna är höga, och på de flesta punkter infriar Ativ S våra.

Samsung Ativ S
Till det yttre är Ativ S ganska lik Samsung Galaxy S3 4G, med snarlika yttermått, mjuka grepp och så vitt vi kan se exakt samma skärm. Designen skiljer sig lite åt med mer raka linjer uppe och nere, och mörkare färgval.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Samsung Ativ S GT-i8750 16GB

Bästa pris just nu: 1090 kr