Dell XPS One 2710 är den första allt i ett-datorn med Windows vi testat som matchar bästa 27-tums Imacen i specifikationer, och som på vissa punkter faktiskt överträffar den. Det är en allt i ett med 27-tums skärm, kraftfull Core i7-processor och piggt grafikkort, allt i ett relativt kompakt format.

Den är samtidigt mer praktiskt än snygg. Skärmen är i sig några centimeter tjock, och sedan välvd baktill för att få plats med all elektronik. Bland annat en optisk enhet, vilket Imac numera skippat. Skärm och dator hänger i en rejäl arm kopplad till en stadig fot, och är vinklingsbar, liksom höj- och sänkbar.

Dell XPS One 2710

Som dator är XPS One 2710 ordinär men kraftfull. Det är skärmen med sin högklassiga och högupplösta panel, som sticker ut.

Rejält prestanda med ”riktig” processor
Här sitter en fyrkärnig Intel Core i7-processor, en desktopprocessor med klockfrekvens på hela 3,1 gigahertz. Grafikkortet är även det ganska snabbt, men av utrymmesskäl en mobil modell, och inte heller bland de allra snabbaste gamer-korten som vi nyss sett i bärbara från MSI och Asus.

På grund av processorn och den stora skärmen drar XPS One 2710 en hel del ström. Som minst landar vi på en effekt på ungefär 70 watt. Trots kraftfull hårdvara är inte kylningen särskilt påtaglig. Det här är en dator främst tänkt för jobb. Kanske sådant som CAD, eller mediaarbete som foto- redigering och videoredigering tack vare den utmärkta skärmen. Hårddisken är mekanisk men ger riktigt höga läshastigheter. Vi saknar dock ssd i vissa lägen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning