När Samsung lanserade Galaxy S2 under 2011 blev telefonen snabbt en favorit hos alla de som ville ha det snabbaste och senaste och som inte brydde sig om priset. Uppföljaren S3 var inte bara oerhört efterlängtad utan var också så mycket bättre. Vi gav den, och även uppföljaren med 4G toppbetyget 10 av 10.

Så förväntningarna på Galaxy S4 var redan från början skyhöga och blev högre och högre när både Sony och HTC lyckades prångla ut konkurrerande toppmodeller. Men nu är den efterlängtade Galaxy S4 äntligen här!


Samsung Galaxy S4
Bekant. Form och stil är mycket snarlik Galaxy S3, så lik att folk runt omkring oss misstog den för en.

Design
Både HTC One och Sony Xperia Z har ett formspråk som inte påminner jättemycket om tidigare modeller. Galaxy S4 påminner dock extremt mycket om S3 i storlek, utseende och känsla. Och det är faktiskt negativt ur aspekten att telefonen inte känns speciellt ny.

”Är det en S3:a” var frågan vi fick många gånger, för någon vidare skillnad går inte att se. Storleksskillnaden är till S4:s fördel då den är någon millimeter tunnare och smalare än S3. Samtidigt har de dragit ut skärmen som nu upptar mer yta. På det sättet har de fått plats med en 5 tum stor skärm i stället för S3:s 4,8 tum. Det är också skärmen som syns mest av nyheterna.

Samsung Galaxy S4 LTE GT-i9505 16GB

Bästa pris just nu: 3640 kr