Har du loggat in på någon av Googles tjänster den senaste tiden har du kanske lagt märke till att företaget kommer att uppdatera sitt användaravtal den 11 november. En av nyheterna i det nya användaravtalet är att Google förbehåller sig rätten att använda både din bild och ditt namn i sina annonser.

google delade rekommendationer

Har du exempelvis klickat på +1 för en produkt eller tjänst kommer det att visas om den aktuella produkten eller tjänsten visar annonser för dina vänner. De kommande annonserna som Google kallar "delade rekommendationer" ska enligt företaget leda till mer relevanta annonser för användarna.

Så stänger du av annonserna

Till skillnad från Facebook som redan använder ett liknande system för att visa annonser kan du stänga av delade rekommendationer på Google. För att göra det går du till inställningarna för Google+. Skrolla ned på sidan och avmarkera tillvalet längst ned på sidan och klicka på spara.

google annonser

När du stänger av delade rekommendationer kommer ditt namn och din bild inte att visas i annonser, men dina rekommendationer av webbplatser och appar kommer fortfarande att vara synliga. Användare som är under 18 år kommer enligt Google att undanhållas automatiskt från delade rekommendationer.

IDG News