Regnet faller över sommar­stugan, och du går hemma och håller på att förgås av oro. ”Hoppas taket håller den här veckan också ...” Eller också är du på semester, och oroar dig för hur det ser ut hemma i bostaden.

”Hade jag haft en övervakningskamera hade jag fått ­sinnesro”, tänker du.

Det finns dock en enklare och billigare lösning. En vanlig smartphone fungerar utmärkt som övervakningskamera, och det går till och med bra att använda din gamla avlagda. Det enda som krävs är att du kan installera Skype på den. Än så länge finns funktionen tyvärr inte i Skype för Iphone.

Svarar automatiskt

Skype, som är ett program för ­telefon- och videosamtal, har en smart funktion för att automatiskt besvara samtal. Sätter du igång Skype på din mobil kan du med andra ord aktivera videofunktionen genom att ringa upp från din dator.

Som du ser i vår guide nedan är det här både enkelt och gratis. I vårt exempel har vi använt en telefon som ”övervakningskamera” och en dator för att styra den, men det går förstås att använda valfri Skype-enhet på båda platserna.

Det enda som är värt att tänka på är förstås att den enhet som fungerar som övervakningskamera hela tiden måste ha en internet­uppkoppling och ström. Du måste med andra ord koppla den till elnätet och du måste se till att den har en internetuppkoppling.

Har du inte fast internet där du vill övervaka är en enkel lösning att slänga in ett kontantkort i telefonen. Se bara till att tillräckligt med dataförbrukning ingår!

Gör du det här behöver du aldrig mer oroa dig för en översvämmad sommarstuga.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning