Har du varit ute och rest och är nu hemma med sisådär 100 bilder eller så i kameran eller mobiltelefonen? Låt dem inte bara bli liggande där, gör något roligt av dem i stället!

Här är några program för både nytta och nöje och hoppas att alla fotografer får glädje av!

Läs också! Stor lista: 25 bästa fotoapparna för mobilen


xnview fotoprogram bildredigering

Xnview

Ett enkelt men ändå kraftfullt bildbehandlingsprogram som har stöd för över 400 olika bildformat, bland annat jpeg, tiff, gif och bmp. Förutom ren bildbehandling kan du med Xnview skapa bildspel, ta skärmdumpar, skapa tumnagelbilder och mycket annat. Genom ett stort antal filter kan du dessutom lägga till en massa effekter till dina bilder.
Hämta programmet gratis här.


Zoner Photo Studio

Zoner Photo Studio
Zoner Photo Studio är ett mycket kompetent bildbehandlingsprogram som är lätt att komma igång med och trevligt att jobba i.
Hämta programmet gratis här.


Poster Forge

Poster Forge

Affischer kan vara kul att ha på fester, födelsedagar och liknande. Och med Poster Forge är det en barnlek att skapa dem. Det finns flera olika teman att välja på, och texter och bilder väljer du själv.
Hämta programmet gratis här.


Picturenaut

Picturenaut
Picturenaut används för att skapa så kallade hdr-bilder (high dynamic range) av digitalbilder med olika exponering.
Hämta programmet gratis här.photoscape fotoprogram bildredigering

Photoscape

Photoscape är ett mycket kompetent bildbehandlingsprogram som fungerar som såväl bildvisare som redigeringsprogram. Här hittar du en rad funktioner som ger dig möjligheten redigera fotografier, skapa animationer och ta skärmdumpar. Dessutom finns en en fiffig funktion som enkelt låter dig skapa egna bildkollage.
Hämta programmet gratis här.