Microsoft planerar en visuell uppfräschning av Windows 10, och företaget gick diskret ut med en första tjuvtitt under Windows Developer Day i onsdags. Det finns ännu inte så mycket detaljer kring "Project Neon", men det nya utseendet kommer att fokusera på animeringar och visuella övergångar.

Ett av syftena med att designa om Windows 10:s utseende uppges vara att Microsoft vill locka fler utvecklare att skapa snygga appar för operativsystemet. Enligt Windows Central ska enheter som Xbox, Hololens och de få kvarvarande Windows-telefonerna också omfattas av omgörningen.

Project Neon
Foto: Tom HounsellEn första skärmdump från Project Neon. Klicka på bilden för att förstora!

Twitteranvändaren Tom Hounsell har läckt ovanstående bild, som under Microsofts keynote ska ha varit övermaskad med text. Som bilden avslöjar verkar det inte bli några världsomstörtande förändringar i Windows 10:s utseende, men en mer modern och dynamisk känsla verkar det i alla fall bli. Taskbar-ikonen och datumstämpeln ser fetare ut och Notifikationer verkar ha försvunnit.

På bilden syns appen Groove Musik, som ser mer polerad och Aero-inspirerad ut med transparens och diskreta menyikoner. Windows Central hävdar att koden för Project Neon redan finns i vissa Insider-versioner av Windows 10, men det nya utseendet hinner inte göra premiär samtidigt som efterlängtade Creator's Update som släpps i april. Snarare riktar vi in oss på den stora Redstone 3-uppdateringen, som blir av senare i år.

Missa inte: Tre enkla knep som snabbar upp Windows.

Läs mer om nyheterna i Creator's Update på de nästkommande sidorna i artikeln!