Netflix

7. Austin Powers in Goldmember

Okej, det här är kanske inte den mest sofistikerade filmnyheten på Netflix i augusti, men Austin Powers bjuder alltid på underhållning – särskilt om du har plöjt samtliga James Bond-rullar. Nackdelen? De föregående filmerna i Austin Powers-serien är bättre, och humorn är väl låg ibland.

Netflix

6. Spring Breakers

Någon gång funderat på hur James Fanco ser ut när han sjunger Britney Spears Everytime framför ett vitt piano i romantisk solnedgång, tillsammans med tre rånarluvebeklädda kvinnor? Spring Breakers delade kritikerkåren i två läger när den hade premiär – fullt förståeligt. Det här är nämligen en studie i urflippad skådespeleri, med en stor dos svart humor. Klart värd att kolla upp, även om du inte skulle förstå ett smack.

Netflix

5. Million Dollar Baby

Clint Eastwood blandar och ger som regissör (varför genomusla American Sniper fick en Oscarsnominering förstår vi fortfarande inte). Million Dollar Baby tillhör dock hans allra bästa. Här får vi en Rocky-inspirerad historia om en före detta boxare som motvilligt börjar träna en ung kvinna med proffsambitioner. Lite väl sentimental, men charmig som få.

Netflix

4. Seeking a Friend for the End of the World

Här har vi en riktig indiepärla. Som titeln antyder handlar Seeking a Friend for the End of the World om att finna någon att tillbringa de sista skälvande sekunderna av livet innan världen går under. Vacker, romantisk, rolig och helt fantastisk.

Netflix

3. Minority Report

Få regissörer har en lika imponerande meritlista som Steven Spielberg. Minority Report är hans försök att skildra framtidsdystopier och tung teknologi: ett ämne som är lika hett i dag som det var 2002, när filmen hade premiär. Tom Cruise är briljant, handlingen spännande och visuellt är den ursnygg.

Netflix

2. The Get Down

The Get Down är Netflix senaste egenproducerade serie, och tillika deras dyraste hittills. 120 miljoner dollar landade kalaset på – och för den nätta summan får vi ett stycke musikhistoria i fullständigt fantastiska miljöer. Musikaltemat lär avskräcka en del, men så länge du orkar med det väntar en av de bästa serierna på länge.

Netflix

1. The Social Network

Vi älskar ju David Fincher, inte minst för Zodiac (som för övrigt också finns på Netflix. Titta genast om du inte har sett). I The Social Network berättar han historien om hur Mark Zuckerberg gick från ambitiös Harvard-student till snorrik Facebook-grundare. Det är en fascinerande berättelse, som utöver dess uppenbara framgångshistoria även berör ämnen som utanförskap och mobbing.