Netflix

7. Top Gun

Få har väl missat den här 80-talsklassikern, där en ung Tom Cruise spelar våghalsig stridspilot som försöker balansera privatliv med ett högflygande arbete. Top Gun är lysande än i dag, och en perfekt film för regniga sommarkvällar.Netflix

6. Blue Valentine

Här snackar vi bråddjup romantik. Ryan Gosling och Michele Williams är lysande i en historia som förvisso är väldigt tung och vemodig, men också sjukt intressant.


 

Netflix

5. Drive

På tal om Ryan Gosling: Drive är kanske hans allra främsta stund – tillika en av de mest stilistiska filmerna som gjorts de senaste åren. Har du varit i Los Angeles lär du känna igen dig, om du inte varit där kommer du längta dit.Netflix

4. BoJack Horseman

Netflix animerade serie om den alkoholiserade hästen Bo Jack fick precis en ny säsong, och den är precis lika lysande som föregångarna. Och låt dig inte luras av den tecknade ytan – det här är knappast något för de yngsta. 


 

Netflix

3. Nightcrawler

Nightcrawler har en hel del gemensamt med ovan nämnda Drive. Den utspelar sig i Los Angeles-natten, den har en ensam och mestadels bilåkande huvudrollsinnehavare och den är fylld av tveksamm moral. Jake Gyllenhaal har med rätta hyllats för sin roll som Lou Bloom – en frilansande lyckosökare som gör allt för att få ett scoop.


 

Netflix

2. All the President’s Men

Alla presidenters män är en fullkomligt lysande film om Watergateskandalen, som kom att ställa till rejäla problem för den då sittande amerikanska presidenten Richard Nixon. Ett perfekt exempel på att populärkultur även kan vara lärorikt och utbildande.


 

Netflix

1. Stranger Things

Netflix senaste storserie Stranger Things har blivit rejält hyllad sedan den hade premiär i början av juli, fullt förståeligt. Premissen kan förklaras som om Stephen King skulle kombineras med E.T, och 80-tals-referenserna står som spön i backen. Snyggt fotad, grymt soundtrack och lysande skådespel. Missa inte!