Netflix How to Get Away with Murder

7. How to Get Away with Murder

Småputtriga juristserien How to Get Away with Murder handlar om ett gäng universitetselever och deras lärare, som hastigt och lustigt dras in i en komplicerad mordhistoria. Serien är kanske inte bäst i sin genre, men bjuder trots allt på flera lysande stunder. Dessutom är skådespeleriet riktigt bra.6. The Saint

I den här romantiska thrillern från sent nittiotal får vi följa de numera lite bortglömda skådespelarna Van Kilmer och Elisabeth Shue – i en rafflande tjuvhistoria. Som brukligt när det ska stjälas något (i detta fall formeln för kall fusion) blir allt snabbt rejält trassligt. Även om det märks att filmen har en hel del år på nacken är den ändå charmig och underhållande.


Netflix Hugo

5. Hugo

Den här Martin Scorsese-rullen från 2011 fick en Oscarsnominering när det begav sig, möjligen inte helt välförtjänt eftersom den både är lite väl lång och lider av en del problem i tempot. Däremot är Hugo helt klart värd att se, om inte annat för att den är så förbaskat snygg. Hög mysfaktor!4. Flags of Our Fathers

Clint Eastwood har ju som bekant sadlat om till filmregissör sedan ett bra tag tillbaka – med högst blandat resultat, ska tilläggas. Krigsfilmen Flags of Our Fathers är pompös, snygg och påkostad, men också lite ofokuserad – och har en bra bit upp till de främsta i genren. Hur som helst, andra världskriget är ju nästan alltid en lyckad skådeplats för sådana här typer av filmer, och nog bjuds vi på action så att det både räcker och blir över.


Netflix My sex robot

3. Min Sexrobot

Robotar av olika slag är superhett i dag, och det finns naturligtvis mängder av områden som bara väntar på att utforskas. I Min Sexrobot får vi följa ett gäng forskare som tävlar om att ta fram världens första sexrobot. Intressant, aktuellt och välgjort.


Netflix Insidan Ut

2. Insidan Ut

Pixar har mängder med klassiker på sin meritlista, men frågan är om inte Insidan Ut från 2015 är deras allra bästa. Här får vi följa den 11-åria tjejen Jenny, som hamnar i en tidig livskris efter en flytt från Minnesota till San Francisco. Precis som i de allra bästa Pixar-filmerna finns här en hel del djup under den färgglada ytan, vilket gör att den passar utmärkt för både vuxna och barn.


Netflix Sherlock

1. Sherlock

I topp denna månaden hittar vi en storstilad återkomst i form av den brittiska succéserien Sherlock. Premiäravsnittet lämnar må hända en del att önska, men det blir lyckligtvis bättre allt eftersom. Benedict Cumberbatch och Martin Freeman är som vanligt i högform, och handlingen bjuder på gott om fin brittisk mordmystik. Ett måste!