Captain America

Captain America 2: The Winter Soldier

Betyg IMDB: 7,8

En av de senaste karaktärerna som serietidningsutgivaren Marvel har gett nytt liv på vita duken är Captain America. I uppfölljaren till första filmen om hjälten måste Steve Rogers samarbeta med Black Widow, spelad av Scarlett Johansen (Lost in Translation, Vicky Cristina Barcelona), för att övervinna ett nytt hot. Detta samtidigt som Rogers måste lära sig att hantera världen 2015.


Seven Pounds

Betyg IMDB: 7,7

Will Smith är onekligen en lysande komiker i filmer som Men in Black, men är även en utomordentlig skådespelare i mer allvarliga draman. I Seven Pounds spelar han försäkringsagenten Ben som beslutar sig för att ge sju främlingar en andra chans i livet, samtidigt som han själv bär på en mörk hemlighet.


Source Code

Betyg IMDB: 7,5

Soldaten Colter vaknar upp i ett tåg i en annan människas kropp. På åtta minuter ska han lista ut vem som har planterat en bomb ombord på tåget han sitter på. Om han misslyckas startar det hela om igen. En perfekt nagelbitare för mörka höstkvällar.


The Judge

The Judge

Betyg IMDB: 7,4

Ett måste för alla Robert Downey Jr. fans! Har spelar Downey (Iron Man, Sherlock Holmes) Hank, en advokat vars pappa råkat illa ut och nu ställs inför rätta. I sökandet efter vad som egentligen har hänt hittar Hank inte bara sanningen utan även tillbaka till sin familj.


Keith Richards: Under The Influence

Betyg IMDB: 7,4

I denna Netflix-producerade dokumentär får vi gå på djupet av den mytomspunne Rolling Stones-gitarristen Keith Richards. Vi får bland annat reda på vad och vilka som inspirerat till Richards unika sound.Lawless

Betyg IMDB: 7,3

Den sanna berättelsen om de tre bröderna Bondurant som smugglade sprit under förbudstiden i USA. Detta stjärnspäckade, historiska drama innehåller skådespelare som Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises), Shia LaBeouf (Transformers, Fury) och Gary Oldman (Dracula, Harry Potter-serien).


... och här hittar du de 100 bästa, av alla filmer, i svenska Netflix utbud

Här är en topplista som verkligen behövs för att hitta russinen i filmkakan. Svenska Flixlistan listar nämligen de 100 filmer och tv-serier som finns på svenska Netflix och som fått högst betyg på filmdatabasen Imdb.

Ännu bättre är att du med ett klick kan gallra i listan via 29 genrer som Komedi, Action, Svenskt, Populärast och Nytt på Netflix. Observera att "100 filmer" gäller för varje kategori.

En film måste ha betygsatts 5 000 gånger för att hamna på listan. Undantaget är svenska filmer, där kravet är 500 gånger.

På sidan skriver sajtmakarna att "Matchningen mellan Netflix och IMDB görs per automatik. Ibland går det snett (antingen blir det ingen matchning alls, eller så matchas titlarna fel)."