Netflix

7. Mission: Impossible: Ghost Protocol

Mission: Impossible i Tom Cruise-tolkning är en filmserie som fokuserar uteslutande på högoktanig action. Allt eftersom åren har gått har filmerna blivit allt mer spektakulära, och kanske värst av alla är Ghost Protocol. Här får vi bland annat hänga med (ursäkta ordvitsen) Tompa utanför Burj Khalifa, mer känd som världens högsta skyskrapa. Ghost Protocol är kanske inte den mest sofistikerade filmen i världshistorien, men fungerar alldeles utmärkt som popcorn-rulle.

Läs också! Så ser du filmer och serier från Neflix offline – direkt i mobilen och plattan

Netflix

6. Now You See Me

I likhet med Ghost Protocol är Now You See Me knappast en film som ställer superhöga krav på dig som tittare. Men ja, ibland vill man ju bara ha lite okomplicerad Hollywood-action, och det får vi gott om här. Now You See Me kan närmast beskrivas som en thriller i trollerimiljöer, där ett gäng FBI-angenter får i uppdrag att stoppa en lömsk grupp magiker. Första halvan är faktiskt otroligt bra, efter det blir det dessvärre något rörigt. Hur som helst är Now You See Me klart värd en filmkväll.

Netflix

5. Point Break

FBI-agenter! Surfare! En ung Keanu Reeves! Patrick Swayze! Här snackar vi 90-talsaction när det är som bäst. Stundtals lite ostig, men det kommer som bekant på köpet när det handlar om filmer från den här eran.

Netflix

4. The Good Wife

Netflix är fullproppat med kvalitativa tv-serier, men få bjuder väl på lika välskrivna karaktärer som The Good Wife. Här får vi följa tvåbarnsmamman Alicia Florrick, när hennes liv tar en ordentlig vändning efter det att maken åker i finkan. Samtliga sju säsonger ligger uppe på Netflix, så det är bara att bunkra upp i tv-soffan och njuta.

Netflix

3. Malcolm X

I den här Oscars-nominerade rullen från 1993 får vi en rejäl djupdykning i historien om Malcolm X – en svart frihetskämpe som mördades brutalt i mitten på 60-talet. Precis som många andra historiska filmer kan Malcolm X kännas lite tung, men för den som håller sig kvar väntar en sjukt välskriven film med fint skådespel av framför allt Denzel Washington.

Netflix

2. End of Watch

I den här lite annorlunda polisrullen får vi följa två Los Angeles-snutar, som hamnar i rejält med trubbel efter vad som först verkar vara ett rutinjobb. Magstark, tempofylld och riktigt spännande.

Netflix

1. The Cabin in the Woods

Skräckgenren har ärligt talat känts urvattnad på senaste, men visst finns det filmer som sticker ut. The Cabin in the Woods är ett lysande exempel, och fungerar faktiskt lite som en parodi på alla otaliga filmer där college-kids beger sig ut till en stuga mitt i urskogen och beter sig lite lagom korkat. Att beskriva handlingen mer än så vore att spoila filmen så vi nöjer oss med att ge den en fet rekommendation.