1 juni: Super 8

IMDb-betyg 7,1

Super 8

Den JJ Abrams-regisserade nostalgiska science fiction-thrillern blev mycket väl mottagen när den för fem år sedan gick upp på biograferna. Kyle Chandler, som också är Netflix-aktuell i den andra säsongen av Bloodline, spelar Jack Lamb, lokal polischef och pappa till 14-årige Joe (Joel Courtney). Sonen och några av hans kompisar håller på att spela in en super 8-film när en varubil plötsligt kör upp på rälsen och rammar ett tåg. När människor börjar försvinna spårlöst och det inträffar oförklarliga saker står det klart att det handlar om mer än en katastrofal tågolycka.
 

1 juni: Transformers 3

IMDb-betyg: 6,3

Transformers 3

Transformers och Transformers: Revenge of the Fallen fanns sedan förut på Netflix. Nu går även den tredje filmen i serien, Transformers: Dark of the Moon, att streama. Transformers 3 hade biopremiär 2011 och är regisserad av Michael Bay. Filmen utspelar sig 1961 när ett rymdskepp kraschar på månens baksida. Det startar en kapplöpning mellan USA och Sovjet om vilken av de mäktiga nationerna som kan ta sig först till månen och komma över skeppets hemliga skatter. Shia LaBeouf, Josh Duhamel, John Turturro och Rosie Huntington-Whiteley ingår i rollistan.
 

17 juni: A Walk Among the Tombstones

IMDb-betyg: 6,5

A Walk Among the Tombstones

Det amerikanska neo-noir-dramat från 2014 bygger på en roman av Lawrence Block med samma namn. Året är 1991 och polisdetektiv Matthew Scudder (Liam Neeson) hamnar mitt i ett mord på en bar som leder till att han själv skjuter två män. Åtta år senare är Matthew nykter alkoholist när efter övertalning anlitas av en droghandlare (Dan Stevens) för att spåra vem som kidnappade och mördade dennes hustru. Filmen, som innehåller en del obehagliga tortyrscener, har fått blandad kritik men de flesta är överens om att Liam Neesons insats är högklassig.

Läs också: Hannibal-skapare klar för nya Star Trek-serien
 

22 juni: Star Trek II – Khans vrede

IMDb-betyg: 7,7

Star Trek II: Khans Vrede

Det här är den andra Star Trek-filmen i filmserien som ingår i franchisen som totalt inkluderar sex tv-serier, tolv spelfilmer och oräkneliga romaner och datorspel. Många anser också att det är den bästa filmen, och att JJ Abrams snott en stor del av sin inspiration härifrån till Star Trek: Into Darkness. I Khans vrede från 1982 måste rivalerna James Kirk (William Shatner) och Spock (Leonard Nimoy) samarbeta för att stoppa Khan Noonian Singh (Ricardo Montalban), en genetiskt manipulerad ”supermänniska” som tar befälet över USS Reliant för att hämnas på Kirk.


30 juni: John Wick

IMDb-betyg: 7,2

John Wick

Den andra John Wick-filmen med Keanu Reeves har premiär i februari 2017, men i väntan på John Wick: Chapter Two så kan man kolla in originalfilmen på Netflix. Den 30 juni anländer filmen till streamingtjänsten. John Wick, som blev en oväntad actionhit, handlar om en pensionerad yrkesmördare, vars döda hustru gett honom en söt liten hund som minne av sig själv. När ett ryskt maffiagäng bryter sig in i hans hus och dödar hunden ger sig John Wick ut på en våldsam jakt för att hämnas. Michael Nyqvist gör inte bort sig som den ryske maffiabossen Viggo Tarasov.

Läs också: Fem dokumentärer som vidgar dina vyer
 

Det kommer också tre intressanta biografiska dokumentärer till Netflix den här månaden:

Janis: Little Girl Blue (1 juni) IMDb-betyg: 7,4.
Matt Shepard is a Friend of Mine (14 juni) IMDb-betyg: 7,7.
I am Thor (19 juni) IMDb-betyg: 7,1.

Stream Sverige
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.