Ivy PC Value Desktop

Supersnyggt bygge utan det lilla extra

Ivypc.se, eller Nexco som företaget bakom butiken egentligen heter, är den minsta tillverkaren i testet och en ny bekantskap för oss. De säljer främst datorbyggen på beställning, även specialbyggda bärbara, men har också en handfull färdigkonfigurerade stationära datorer.

Ivy Value Desktop är byggd i en snygg, vitlackerad plåtlåda. Beställer du den direkt från tillverkaren kan du också välja ett annat svart chassi utan extra kostnad. Men vi uppskattar en dator som sticker ut lite, och det utan att blinka med en massa dioder.

Ivy PC Value Desktop
Ivy PC Value Desktop

Lådan är lätt öppningsbar på bägge sidorna med skruvar som inte kräver mejsel. Inuti är det extremt rent och snyggt. Till och med nästan vackert. Det kanske bara är ett sammanträffande, men det ser ut som om Ivy PC har färgkoordinerat när de valt komponenter. Alla kablar är snyggt undanstoppade bakom moderkortet, och det är lätt att komma åt och stoppa i egna uppgraderingar.

Enda "problemet" är att du får gräva lite för att få fram kraftkablar om du vill stoppa dit exempelvis en extra hårddisk. Så det lär aldrig bli lika snyggt igen som vid leverans. Den stora processorfläkten i mitten är också lite i vägen för jobbet. Men det är ju mest positivt eftersom det gör kylningen tystare än med standardkylare.

En sak som gör det extra prydligt är att datorns disk, en 256 gigabyte ssd, är av M.2-typ och sitter monterad direkt på moderkortet. Det gör att du har gott om plats för extra diskar eller en dvd eller bluray. Optisk enhet medföljer inte så vill du ha det får du köpa en separat. Så det lär som sagt aldrig bli lika snyggt som vid leverans när du mekat själv. Lite lustigt är att cd- och dvd-skivor med drivrutiner och Windows medföljer, men vi har alltså inget att spela dem på.

Windowsinstallationen är nästan ren. Intels, MSI:s och AMD:s styrprogram för respektive hårdvara (lagring, moderkort och grafikkort, i den ordningen) är det enda som är installerat.

Ivy Value Desktop sticker ut lite genom att vara den enda datorn i testet med AMD-hårdvara. Inte processorn, ingen var vågad nog att ställa upp med en helt AMD-baserad burk (kanske blir det ändring på det när AMD Ryzen kommer). I stället var det även här en Intel Core i3, samma som i Kompletts dator, och med samma jobbprestanda. Det är godkänd för vardagen, men inte maxad. Men här är det i alla fall ett AMD-grafikkort, Radeon RX 490.

Den ligger klart efter övriga datorer i testet i vårt DirectX-benchmark, men verkar prestera lite bättre i verkliga spel än vad mätresultatet indikerar. Det är inte riktigt samma klass som ett Geforce GTX 1050, men inte så långt ifrån som siffrorna indikerar. Vi kan köra en hel del spel med bra flyt utan att behöva kompromissa med inställningar. Undantaget är de senaste och tyngsta titlarna (och en del äldre som är dåligt optimerade).

Och som sagt, det är lätt att uppgradera om du vill. Det kan dock vara en god idé att inte bli för ambitiös, då kraftenheten inte är lika rejäl som hos konkurrenterna. Ett steg upp i processor och grafik ska dock inte vara något problem.

Ivy PC Value Desktop
Det är nästan löjligt snyggt även på insidan i Ivy Value Desktop. Allt går i vitt, svart eller blåljus. Synd bara att datorlådan inte har ett fönster.

Fakta IvyPC Value Desktop

Kontakt: www.ivypc.se
Processor: Intel Core i3 7100, 3,92 GHz dual core.
Sockel: LGA1151.
Grafikkort: Radeon RX 460, 2 GB.
Minne: 8 GB ddr4.
Lagring: 256 GB ssd.
Optisk enhet: Nej.
Anslutningar, framsida: Usb 3.0 typ a, 2 st usb 2.0 typ a, hörlur, mikrofon.
Anslutningar, baksida: 3 st usb 3.0 typ a, usb 3.1 typ c, 2 st usb 2.0, ps/2, lan, displyport, hdmi, dvi, mikrofon, audio in, audio ut.
Trådlöst: Nej.
Expansionsplatser: 1 st pcie x16, 1 st pcie x1, 3 st dimm, 6 st sata.
Kraftaggregat: 450 W.
Operativsystem: Windows 10 Home.
Övrigt: Nej.
Storlek: 19,1 x 46,5 x 40,5 cm.
Pris: 7 680 kr.
Garanti: 2 år.

Mätresultat

Cinebench 11.5, cpu: 4,65 poäng.
Cinebench 11.5, gpu (Open GL): 97,18 fps.
3dmark Fire Strike (DirectX 11): 4 720 poäng.
3dmark Time Spy (DirectX 12): 1 769 poäng.
Disk, läsning: 424,1 MB/s.
Disk, sökning: 0,01 ms.
Ljudnivå: 34 - 40 dBa.
Energiförbrukning: 35 - 118 W.

plus

Snygg låda.
Extremt väl monterat på insidan.
Snabb ssd.
2 års garanti.

minus

Aningen efter i prestanda.
Lite lagringsplats.
Ingen dvd.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10