Net2World Puppis

Mest prestanda och utrymme för pengarna

PC för Alla Bäst i testNet2world och Liontech är ungefär lika stora, och deras datorer påminner mycket om varandra. Även här är det frågan om en egen Windows-installation med egen "branding" i form av logga vid start med mera - liksom en egen etikett på datorlådan. Istället för installationsinstruktioner får vi här en utmärkt liten guide (återigen på ett utskrivet A4) med lite grundläggande handhavanderåd för den som är ovan – använd tryckluft istället för dammsugning om du ska rengöra, defragmentera inte din ssd, skaffa antivirus, och så vidare. Grundläggande saker för de flesta PC för Alla-läsare, men aldrig fel att bli påmind om.

De flesta av Net2Worlds egna konfigurationen säljs utan förinstallerat operativsystem, men det finns undantag. Det här är en av dem. Net2World:s olika serier av egna datorer har lite udda namn. Den här heter ”Puppis”, vilket låter mer som en fotpall från Ikea än en dator. Men det behöver du ju inte berätta för polarna. Om det inte är just för att rekommendera den, för det finns det orsaker att göra.

Net2World Puppis
Net2World Puppis.

Förutom Windows får man ett halvårs säkerhetspaket från ESET. Till skillnad från de prova på-versioner som vissa andra tillverkare brukar slänga med är det här ett mervärde som annars hade kostat några hundralappar. För övrigt är det en helt ren Windows-installation, förutom att även webbläsaren Chrome är förinstallerad av någon anledning.

Ser vi till specarna är det väldigt mycket dator för pengarna. Core i5-processor och snäppet kraftfullare grafikkort än konkurrenterna, ett Geforce GTX 1060. Den vinner utan tvekan i våra prestandamätningar, och du lär inte ha problem med ens riktigt krävande spel. Du bör även kunna köra vr på den, även om det är väldigt nära minimikraven för HTC Vive och Oculus Rift. En snabb M.2-ssd är inte heller fel, även om dess 256 gigabyte säkert kan ta slut snabbt för den del.

Därför är det positivt att datorlådan är bekvämt stor och rymlig. Till det yttre är den enkel och snygg att skåda, om än kanske lite småtråkig. Inuti sitter ett stort moderkort med många extra kortplatser, många lediga sata-portar och behändiga platser att montera in extra diskar på. Kabeldragningen är inte lika prydlig och elegant som i till exempel Ivy PC:s dator. En bidragande orsak är det lite kraftfullare grafikkortet som tar upp rätt så mycket plats. Men även här är det mesta väl undanstoppat och ut vägen. Vill du uppgradera processorn eller minnet gäller det att inte ha tummen mitt i handen, då det är trångt runt processorfläkten.

Trots en stor processorfläkt och stora chassifläktar med lågt varvtal och bra luftflöde håller den aningen högre ljudnivå än de tystaste datorerna i testet. Volymen är inte egentligen hög, men tonen är lite mer påträngande. Däremot väsnas den inte så mycket även när vi pressar processorn hårt. Det är dock inget som drar ner omdömet avgörande mycket, och med både övertygande prestanda och massor med plats för uppgradering blir det ett högt betyg. Behöver du inte större disk är det här en grym dator du kan ha glädje av som den är i flera år.

Net2World Puppis
Net2World Puppis

Fakta Net2World Puppis

Kontakt: www.net2world.se
Processor: Intel Core i5 7400, 3 GHz quad core.
Sockel: LGA1151.
Grafikkort: Geforce GTX 1060, 3 GB.
Minne: 8 GB ddr4.
Lagring: 256 GB ssd.
Optisk enhet: Dvdrw.
Anslutningar, framsida: 2 st usb 3.0 typ a, hörlur, mikrofon.
Anslutningar, baksida: 4 st usb 3.0 typ a, 2 st usb 2.0, 2 st ps/2, lan, hdmi, displayport, 2 st dvi, mikrofon, audio in audio ut.
Trådlöst: Nej.
Expansionsplatser: 2 st pcie x16, 2 st pcie x1, 3 st dimm, 5 st sata.
Kraftaggregat: 550 W.
Operativsystem: Windows 10 Home.
Övrigt: 6 månaders säkerhetspaket.
Storlek: 19,5 x 47,5 x 42,9 cm.
Pris: 7 999 kr.
Garanti: 2 år

Mätresultat

Cinebench 11.5, cpu: 6,33 poäng.
Cinebench 11.5, gpu (Open GL): 66,08 fps.
3dmark Fire Strike (DirectX 11): 9 734 poäng.
3dmark Time Spy (DirectX 12): 3 711 poäng.
Disk, läsning: 480,4 MB/s.
Disk, sökning: 0,1 ms.
Ljudnivå: 36 - 40 dBa.
Energiförbrukning: 27 - 160 W.

plus

Riktigt bra prestanda.
Snabb ssd.
Extra mycket plats för expansion.
Två års garanti.

minus

Visst påtagligt fläktljud.
Liten lagringsplats.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10