TP-Link Archer C5400

Smart design och höga prestanda 

tp-link

Många av dagens AC-routrar tar upp rejält med plats i ditt hem, och är ärligt talat inte särskilt snygga. TP-Links Archer C5400 är väl heller ingen designmässig skönhet, men är betydligt mer återhållsam till utseendet än sina konkurrenter, och extra smart att hänga upp på väggen, eftersom den då har antennerna infällda.

Trots det har routern gott om teknik innanför skalet, kraftfull processor och tre frekvensbans med rejäl hastighet, åtta antenner, effektivb beamforming och givetevis mu-mimo-stöd.

TP-link har på senare åt tagit sig i kragen gällande det medföljande gränssnittet, och i senaste versioen som vi ser första gången här är det bättre än någonsin. Det är smidigt att logga in på routern och navigera runt i menyerna, som numera också är på svenska.

Funktionsutbudet går inte att klaga på. Den lite enklare C3200 som vi testade innan saknade til exempe filservermöjlighet, men här får vi tilgång till både filserver, skrivarserver, bra föräldrakontroll och gästnätverk.

Just gästnätverket är riktigt intressant. Du kan sätta upp det som du ibland ser i hotell, flygplatser och restauranger. Istället för wifi-lösenord så är nätverket öppet och du kommer till en inloggningssida, som du kan designa själv.

Läs hela testet här

Produktnamn: TP-link Archer C5400Bra val
Tillverkare: TP-link
Trådlösa protokoll: 802.11a/b/g/n/ac (AC5400)
Frekvensband: 2,4 GHz + 5GHz + 5GHz
Trådlös teknik: Beamforming och mu-mimo
Anslutningar: 4 st gigabit lan, 1 st gigabit wan, usb 3.0, usb 2.0
Trådlös säkerhet: Wep, wpa, wpa2, wps
Upnp-stöd: Ja
Användargränssnitt: Webb, app
Övrigt: Filserver, gästnätverk, föräldrakontroll, VPN-server mm
Storlek: 22,7 x 22,7 x 12,2 cm
Pris: 3 500 kronor

prisjakt
plus

Mycket snabb
Praktisk konstruktion
Smidigt gränssnitt
Smart gästläge

minus

Ingen fjärråtkomst för administration
Priset

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Netgear R8000 Pris vid test: 2290 kr.

Bästa pris just nu: 1990 kr